Nuorisotalo PM kisat Riihimäellä

6.6.2014

Osallistujat
Osallistujat
Lausteen ja Nokian joukkueet
Lausteen ja Nokian joukkueet
Martin ja Tanskan joukkueet
Martin ja Tanskan joukkueet
Nöykkiön tyttöjoukkue
Nöykkiön tyttöjoukkue
Tyttöjoukkueita
Tyttöjoukkueita

Nokialle ja Hyvinkäälle PM hopeaa

Norjan, Tanskan ja Suomen joukkueet pelasivat nuorisotalojen Pohjoismaiden mestaruudesta toukokuun lopulla. Sarjoina olivat tytöt ja pojat 1998 ja 1995 ja myöhemmin syntyneet. Normaalisti myös Ruotsi on ollut mukana, mutta tällä kertaa ruotsalaiset eivät edes vaivautuneet vastaamaan etteivät aio osallistua kilpailuun lainkaan. Suomalaisjoukkueet olivat seuloutuneet edellisen syksyn nuorisotalojen 8-pallon SM kilpailujen perusteella. Lisäksi mukaan pääsivät Hyvinkään Martin joukkueet ruotsalaisten poisjäännin takia.

Itse kilpailutapahtuma onnistui loistavasti Riihimäen Biljardiseuran Janne Lehtovirran ja Poolbarin isännän Hannu Kestin toimesta. Suomalaisista parhaiten pärjäsivät Nokian 8-Team, joka pokkasi poikien 1998 sarjassa hopeaa, kuten myös Hyvinkään Martti, joka sai hopeaa poikien 1995 sarjassa. Helsingin Hakanyn joukkue oli neljäs 1995 ja Turun Lausteen joukkue oli kolmas 1998 sarjassa. Suomen ainoa tyttöjoukkue Espoon Nöykkiöstä sijoittui 1995 sarjassa neljänneksi.

Tyttöjen sarjassa oli vain yksi tanskalaisjoukkue 1998 sarjassa, joten kaikki tyttöjoukkueet laitettiin pelaamaan samassa sarjassa kahdessa lohkossa alkupelit ja sen jälkeen lohkosijoituksen perusteella sijoitusottelut.

Kokonaisuutena Tanskan joukkueet olivat omaa luokkaansa voittaen kolme sarjaa neljästä. Norjalle tuli yksi sarjavoitto, Suomi jäi ainoana maana ilman kirkkaimpia mitaleita.

Suuret kiitokset Riihimäen Biljardiseuran Janne Lehtovirralle kilpailun ammattimaisesta vetämisestä ja Poolbarille loistavista olosuhteista.

Tulokset

Tytöt 1998 ja myöhemmin syntyneet

1. Tvaemarksvej, Tanska

 

Tytöt 1995 ja myöhemmin syntyneet

1. Selfie, Norja

2. Tvaemarksvej, Tanska

3. Smiley, Norja

4. Nöykkiö, Espoo

5. Martti, Hyvinkää

6. Furesögård, Tanska

 

Pojat 1998 ja myöhemmin syntyneet

1. Team Herlev, Tanska

2. 8-Team, Nokia

3. Lauste, Turku

4. Team Parken, Norja

 

Pojat 1995 ja myöhemmin syntyneet

1. Klub 87 Grotten, Tanska

2. Martti, Hyvinkää

3. Yiiiii, Norja

4. Hakany, Helsinki