RG7

Divisioona RG7 Oulu OB 16.-17.1.2016

Koskelalle kauden toinen ykkössija divarissa

Kauden seitsemäs divarikisa pelattiin Oulun City Biljardissa 12 pelaajan voimin. Isäntäseura Oulun Biljardöörien lisäksi edustusta oli Rovaniemeltä, Kokkolasta, Seinäjoelta ja Salosta. Lauantaina pelatussa tuplaeliminaatiovaiheessa ei koettu jättiyllätyksiä vaan ennakkosuosikit raivasivat tiensä kahdeksan parhaan joukkoon. Aikataulun salliessa lauantai-iltana päätettiin vielä pelata puolivälierät.

Mika Virran ja Recep Korkmazin lähes 3,5 tuntinen taisto päättyi lopulta katkaisuerän väripalloilla Virran hyväksi 3-2 ja Virralle ensimmäinen semipaikka ja pokaali kotiinviemisiksi oli varma. Toisessa puolivälieräparissa jouduttuaan nopeasti 2-0 tappiolle Joona Koskelan käsittelyssä Seinäjoen nuorimies Matti Rantala paukutti kisojen toiseksi suurimman sarjan 55. Yhteensä neljällä listabreikillä höystetty ottelu päättyi kuitenkin Koskelan 3-1 voittoon ja Rantala joutui kotimatkalle, mutta hänen lupaavia otteita saadaan juuri armeijasta kotiutuneen nuoren miehen omien puheiden perusteella seurata kisoissa vielä kevään mittaan.

Alakaaviossa OB:n Aaro Lukkarinen ja Tuukka Miettinen tarjosivat myöhäisillan draamaa etenemällä tasatahtia katkaisuerään. Viimeisessä erässä Tuukka osoittautui kuitenkin vahvemmaksi ja Aaron koko päivän kestänyt taisto päätyi jälleen lähelle palkintosijoja. Viimeisessä parissa kohtasivat niinikään seurakaverit RBK:n Jouko Niemelä ja Eemeli Laurinolli. Ensimmäisessä erässä Niemelä pääsi aina mustan peliin asti, mutta Eemelin hermot pitivät ja hän kuittasi kisojen toisen 3-0 voiton vanhasta kilpakumppanistaan.

Välierissä Virta joutui taipumaan Koskelalle ensimmäisessä tiukemmassa erässä ja sen jälkeen parissa selkeämmässä ja loppulukemat 3-0. Toinen välierä oli tiukempi ja Eemelin siirryttyä 1-0 johtoon toisesta erästä käytiin kova taisto. Värikkäiden vaiheiden jälkeen ottelu oli 2-0, mutta Miettinen unohti nopeasti toisen erän pettymyksen ja kavensi ripeästi tilanteeseen 2-1. Rovaniemen peluri osoittauti kuitenkin kovuutensa ja nappasi tyylikkäällä väriputsilla 3-1 voiton ja finaalipaikan.

Finaalissa Laurinolli naputti yhteensä kolme listabreikkiä Koskelan kangerrellessa pussituspelinsä kanssa. Toisen erän ryöstö piti Koskelan kuitenkin tuntumassa. Laurinollin mentyä 2-1 johtoon Koskela sai hieman juonen päästä kiinni ja eteni hyvällä peruspelillä ja parilla ilkeällä snookerilla 4-2 voittoon. Finalistit olivat kisojen selkeästi parhaat sarjanrakentajat yhteensä viidellätoista yli kolmikymppisellä kisojen yhteensä kahdestakymmenestä. Suurin sarja oli Laurinollin 59.

(teksti: Joona Koskela)