RG3

 

Heikki Niva porskuttaa voitosta voittoon

 

Mestaruussarja RG3 Helsinki 21.-22.11.2020

Mestaruussarjan kolmas RG-kisa pelattiin taas kerran Cabin Street Snookerin tiloissa ja paikalle saapui 24 innokasta snookerin pelaajaa taistelemaan ranking-pisteistä.

Lauantaina pelattiin kolme kierrosta bo7-matseja. Ensimmäisen kierroksen yllätyksestä vastasi biljardin monitoimipelaaja Arseni Sevastyanov, joka uransa ensimmäisissä snooker-kisoissa voitti avauskierroksen ottelunsa 4-0 ja teki lisäksi pari listabreikkiäkin. Muissa peleissä jatkoon menivät Silvo, Karttunen, Sirkiä, Ojala, Savonen, Leinonen ja Kananen. 

Kuudentoista parhaan joukossa kohtasivat viime kisoista samassa vaiheessa kohdanneet Janne Hummastenniemi ja Sami Karttunen. Viimeksi Sami vei voiton, mutta tällä kertaa taiston nappasi itselleen Janne luvuin 4-2. Kierroksen kovatasoisimpia otteluita oli Patrik Tiihosen ja Iiro Sirkiän taisto. Tilanteessa 3-2 entinen Suomen mestari Patrik oli selkä seinää vasten, mutta vei vaakuttavasti kuudennen framen itselleen 73 pisteen lyöntisarjalla. Viimeisen erän vei Patrik itselleen tiukan väännön jälkeen. Seppo Ojala kampesi omassa ottelussaan itsellensä 3-0 tilanteesta kolme erää ja ottelu Jukka Haapakosken kanssa meni myös viimeiseen erään, jonka viime kisojen hopeamitalisti kuitenkin vei itselleen. Seitsemän erää pelasivat myös Marko Peltoniemi ja Tomi Leinonen. Leinonen meinasi joutua jo 3-1 häviölle, mutta neljännessä erässä hän kampesi itsensä pinkillä kahden snookerin takaa takaisin erään ja vei lopulta ottelun. Lisäksi kierrokselta jatkoon menivät Heikki Niva, Antti Tolvanen, Toni Savonen ja Paavo Laihonen.

Kahdeksan parhaan joukossa Niva voitti entisen treenipartnerinsa Hummastenniemen selvästi 4-0 ja Tiihonen omassa ottelussaan Tolvasen 4-2. Näin ensimmäinen sunnuntain semifinaalipari oli selvillä. Haapakoski hävisi ensimmäisen erän ottelussaan Savosta vastaan, mutta vei kokemuksella neljä seuraavaa erää ja lunasti tiketin sunnuntain semifinaaliin.  Tiukin 8-cupin peli käytiin divarin kautta mestiksen kärkikahinoihin nousseiden Paavo Laihosen ja Tomi Leinosen välillä. Ottelu eteni vuoroerin tilanteeseen 3-3. Ensimmäiseltä kierrokselta saakka hienosti pelannut Tomi teki viimeiseen erään ratkaisevan 41 pisteen lyöntisarjan uransa tiukimpiin tilanteesiin, ja eteni ensimmäistä kertaa urallansa mestaruussarjan semifinaaliin!

Ensimmäisessä semifinaalissa kohtasivat tuttu parivaljakko Patrik Tiihonen ja Heikki Niva. Tällä kertaa ottelussa edettiin kontraan saakka, jota Patrik hallitsi viimeisiin palloihin asti. Viimeisessä erässä tilanteessa 14-36 Patrik löi toiseksi viimeisen punaisen säkkiin ja oli lyhyen hetken menossa kohti finaalia. Hetki oli erittäin lyhyt, sillä valkoinen karkasi vihreää hipoen kulmapussiin. Viimeinen punainen lähellä vallia ja käsipallo, mitä tehdä? Kahden minuutin miettimisen jälkeen Heikki löysi ratkaisun ja pussitti punaisen vallin kautta kulmapussiin. Tämän jälkeen viileä pöydän tyhjennys ja ottelun ratkaisu viimeisellä mustalla. 

Toisessa semifinaalissa kohtasi Heikki Nivan nykyinen treenipartneri Tomi Leinonen ja jo toisen kerran putkeen semifinaaliin itsensä otellut Jukka Haapakoski. Lauantain kymmenen tunnin pelisessio oli ehkä vienyt Leinoselta parhaan potkun pelistä, ja tälläkin kertaa maagisesti palloja pussitteleva Haapakoski taisteli itsensä jälleen mestaruussarjan finaaliin.

Finaalissa toista kertaa peräkkäin kohtasivat siis Heikki Niva ja Jukka Haapakoski. Haapakosken hyvä pussittelu ei riittänyt, vaan tälläkin kertaa Niva voitti ottelun vakuuttavasti 4-0 ja vei pokaalin  kotiin. 

Teksti: Niko Kaitarinne

 

KILPAILUKUTSU

 

TULOSPALVELU

 

KAAVIO

LAST 24

 

TULOKSET

1. Heikki Niva EBK (3000p)

2. Jukka Haapakoski CSS (2500p)

3.-4. Tomi Leinonen Biklu (2000p)

         Patrik Tiihonen ABTku (2000p)

5.-8. Paavo Laihonen WCS (1500p)

         Antti Tolvanen CSS (1500p)

         Janne Hummastenniemi CSS (1500p)

          Toni Savonen ABTku (1500p)

9.-16.  Antti Silvo CSS (1000p)

           Sami Karttunen CCA (1000p)

           Iiro Sirkiä WCS (1000p)

           Seppo Ojala CSS (1000p)

           Arseni Sevastyanov Iso8 (1000p)

           Jani Kananen TS (1000p)

           Pertti Salo CSS (100p)

           Marko Peltoniemi LaSno (100p)

17.-24. Ahmed Al-Ameeri CSS (100p)

            Tero Halttunen JBS (100p)

            Mika Hummelin CST (100p)

            Atte Husu CSS (100p)

            Niko Kaitarinne CSS (100p)

            Tuure Lappalainen ABTku (100p)

            Juha Lehto WCS (100p)

            Markus Mäkilä LaSno (100p)

 

BREAKS

 

Tilastot

 ottelua  frames

30+ breaks  kpl  ( frames/30+)

50+ breaks  kpl  ( frames/50+)

Lauantai klo 10:00 - 

Match average