Divarikauden avaus Tuure Lappalaiselle

Snookerin kilpakausi 2017-18 alkoi kisajärjestäjien kannalta ilahduttavasti.
Melkoista ylimääräistä työtä seura-aktiiveille teettänyt lisenssien tarkistus
ja raportointi Sbilille on nyt suurelta osin onnellisesti historiaa. Vastuu
pitää lisenssinsä ajan tasalla maksettuna, on kilpailuihin osallistuvilla pelaajilla.
Tämä helpottaa myös Ryytyn työtä toimistolla. Toinen merkittävä parannus
on Peten laatima uusi exel pohjainen tilitysraportti, joka vähentää kisojen jälkihommia ja tilitysvirheitä. Uutuus, etusetelien käyttöönotto divaripalkituille, toimii hyvänä
kannustimena. Kauden eka divarikisa käytiin 37 pelaajan voimin. Osallistujia oli hieman
vähemmän kuin CST:n viime kaudella järjestämässä ensimmäisessä kilpailussa; ikävä kyllä
junioripelaajien määrä oli puolittunut.

Lauantaiaamun peleissä Eelis Lappalaisen varmuus kiven hallinnassa toi hänelle voiton
Ari-Pekka Koskelasta 3-1, Tero halttusesta 3-0 ja vielä 3-1 voitto Sami Ollilasta takasi
hänelle paikan sunnuntain 16-cupiin. Joonas Tupalan vastaavanlainen alku Antti Salmesta 3-1 ja Mikko Helinistä 3-0 vei hänet 3. kierrokselle, jossa Antti Ikonen osoittautui 3-1 voitollaan vahvemmaksi. Tero Aho voitti selkeästi 3-0 Marko Parkkolan, joka ei aamupäivällä saanut peliään kulkemaan. Toisella kierroksella Aho jatkoi vahvaa näyttöä 3-1 Seppo Jehkosta vastaan mutta kaatui kolmannella kierroksella Pekka Hämäläiseen 3-1.

Paavo Laihonen pelasitasaisen kisan Mika Virtaa vastaan voittaen 3-2. Toisella kierroksella
voittonsa oli selkeämpi 3-1 ja kolmannella kierroksella 3-0 voitto Olli Salosta, joka ei lainkaan
päässyt omalle tasolleen. Myös Tomi Leinosen alku oli Ali Rezaita vastaan tasaista kunnes kontrassa voitto tuli selkeäsi 3-2. Tomi Leinonen jatkoi voitokkaasti toisella ja kolmannella kierroksella voittaen ensin Jukka Keinäsen ja vielä Lauri Koivulan, molemmat 3-0 tuloksin. Tuure Lappalainen voitti Eetu Vainikaisen tiukassa matsissa 3-2, jonka jälkeen voitto 3-0 voitto, ensimmäisessä snookerkisassaan pelannutta Miika Grönholmia vastaan, toi hänelle paikan 16-cupiin. Tony Silvanin voitto Mika Tolppalasta ja Janne Tammenlehdon voitto Vili Lyytikästä toi heidät vastakkain kolmannella kierroksella. Tony voitti 3-1; samoin numeroin päättyivät Tonyn ja Jannen edellisetkin pelit. Tommi Hautanen Veikko Hannulaa vastaan ja Pekka Nyman Leevi Koskista vastaan päättyivät selkeästi edellisten hyväksi 3-0, joutuen vastakkain kolmannella kierroksella. Tommi ei antanut paljonkaan mahdollisuuksia Pekalle, vaan vei voiton suvereenisti 3-0.

Luuseripuolella Vili Lyytikkä antoi selkeän näytön junioritaidoistaan voittamalla Antti Salmen 2-0. Toisella kierroksella sain vastaani Jukka Keinäsen, joka selkeästi paremmalla lyöntitekniikallaan mielestäni hallitsi peliä mutta hieman huonolla tuurilla hävisi kuitenkin 1-2; kolmannella kierroksella Sami Ollila näytti allekirjoittaneelle kaapin paikan ja eteni 16-cupiin - 2-0 turpiin. Toni Kemppainen löi Mika Virran 2-1 ja vielä Seppo Jehkosen 2-0 joten kolmannesta kierroksesta tuli lahtelaisten derby, jonka Janne Tammenlehto vei nimiinsä 3-1. Rezai Alin paransi peliään turnauksen edetessä, voittaen ensin Leevi Koskisen 2-0 ja Veikko Hannulan samoin luvuin; kolmannella kierroksella kaatui vielä ensikertalainen Miika Grönholm 3-0. Marko Parkkola sai viimein pelinsä kulkemaan ja vei itsensä 16-cupiin; ensin Olli Kivioja sitten Jussi Haapasaari ja vielä Joonas Tupala – kaikki pelit tiukan väännön jälkeen Markolle 2-1 luvuin. Ilkka Ilomäki löi Mikko Helinin 2-1 ja vielä Olli Salon 3-0, joten reitti 16-cupiin oli selvä.

Lauantain parhaat breikit: E.Lappalainen 35 ja 30, Aho 35, Hautanen 34, T.Lappalainen
ja Koivula 33.

Sunnuntaiaamun 16-cupin aloitti Tony Silvan voittamalla selviästi Ilkka Ilomäen 3-1 mutta
hävisi seuraavalla kierroksella hyvin pelanneelle Tomi Leinoselle samoin luvuin. Rezai Alin
vauhti ei enää sunnuntaina riittänyt vaan joutui nöyrtymään Tomille 3-0. Seuraavalla kierroksella Tomi Leinonen voitti vielä Tony Silvanin 3-2 ja semipaikka varmistui. Tuure Lappalainen sen sijaan lisäsi vauhtiaan lyöden ensin Lauri Koivulan 3-0 ja sitten Paavo Laihosen 3-0, semeihin. Sami Ollila aloitti vahvasti Tommi Hautasta vastaan 2-0; Tommi taisi vasta tässä vaiheessa täysin herätä ja vei seuraavat 3 feimiä puhtaasti 3-0. Tommin vahva vire jatkui Antti Ikosta vastaan 3-2 ja vei hänet tasaisen kisa jälkeen semeihin. Eelis Lappalaisen turnaus eteni nousujohteisesti; ensin voitto Eetu Vainikaisesta ja vielä Pekka Hämäläisestä, molemmat 3-1 ja paikka semeihin.

Eelis Lappalainen ja Tommi Hautanen aloittivat semit äärimmäisen tasaisesti. Tommi voitti ekan erän mustalla pistein 43-42. Tämän jälkeen herrat voittivat toisensa vuorotellen kunnes
viidennessä erässä Tommi oli hieman vahvempi voittaen pistein 52-44. Toisessa semissä Tuure Lappalainen aloitti vahvasti 66-43, johon Tomi Leinonen vastasi vastaavilla luvuilla 68-46;  1-1 erät. Kolmas erä Tomille pistein 69-26, tehden samalla turnauksen ja oman parhaan kisabreikkinsä 64. Tuurehan ei tietenkään tällaisesta säikähtänyt vaan vei seuraavan erän nimiinsä ylivoimaisesti 81-8. Erät oli 2 – 2. Kontrassa Tuure vei itsensä tyylikkäästi pistein 65-24 finaliin.

Vihdoin päästiin, melko myöhään, sunnuntai-illan finaaliin. Tommi Hautanen oli koko turnauksen aikana näyttänyt kykynsä venyä tiukoissakin tilanteissa, kertomansa mukaan melko vähäisestä treeniajasta huolimatta. Nyt alkoivat paukut vähetä. Iltamyöhästä häiriintymättä Tuure Lappalainen jaksoi keskittyä hienosti jokaiseen palloon. Niinpä eka freimi Tuurelle 60-23. Toinen freimi Tommille hieman parempi mutta turpiin kuitenkin 49-63. Alkanut divarikausi sai ensimmäisen juniorivoittajan, Tuuren viedessä kolmannen freimin luvuin 61-33. 3-0 voitto finaalissa on paras mahdollinen alku lahjakkaalle juniorille – ja miksipä ei kenelle hyvänsä.

Sunnuntain parhaat breikit: Leinonen 64 ja 37, Silvan 54 ja 35, Tuure Lappalainen 42, 33 ja 32, Ilomäki 37, Laihonen 32.

Palkitut:
1. Tuure Lappalainen
2. Tommi Hautanen
3. Eelis Lappalainen ja Tomi Leinonen

CST onnittelee kaikkia palkittuja ja kiittää jokaista osallistumisesta kilpailuun.
Palkintopystien ja rahojen lisäksi palkitut saivat etusetelin, jolla voivat osallistua