RG7

Kisaraportti

1. Div RG 7 Oulu 8.-9.3.2014

Kauden seitsemäs divarikisa pelattiin Oulun City Biljardissa 19 pelaajan voimin, joista 10 oli isäntäseura Oulun Biljardöörien miehiä. Aikaisemmista kisoista poiketen ketään ei sijoitettu cupiin, joten kaikkien oli raivattava tiensä sunnuntaille pelaamalla.

Voittajien puolelta cup-paikan lunastivat isäntäseuran Olli Vikstedt ja allekirjoittanut sekä Sabikin Mika Virta ja Pelikan Olli Siponkoski. Lauantaina erityisesti Pelikan Niko Järvi osoitti todellista taistelutahtoa kampeamalla itsensä väkisin sunnuntaille parin eeppisen väännön jälkeen. Kokkolan kaverukset Järvi ja Siponkoski myös taistelivat 6-red finaalissa, joka päättyi Ollin voittoon.

Sunnuntain 8-cupissa suurimman yllätyksen järjesti Olli Siponkoski, joka pudotti vakuuttavassa iskussa olleen edellisen Oulun kisan voittajan Sami Korkiakosken. Oulun ykkösjunnu 14-vuotias Olli Vikstedt oli kuitenkin liikaa Siponkoskelle ja nuorempi Olli selvitti tiensä ensimmäiseen finaaliin. Kaavion toisella puolella
Sabikin Mika Virta ja CSS:n Pertti Salo järjestivät nelituntisen trillerin, josta Pertti selvisi 3-2 voittajana. Kilpailunjohtaja voitti OB:n Aaro Lukkarisen hieman nopeammin 3-0 ja viimeiseksi jääneeseen erään tuli kisojen isoimmaksi jäänyt tasan 50 breikki. Kilpailunjohtajalle sattui muutenkin hyvä pelipäivä, kun välierävastustajaa odotellessa pelatussa liigapelissä tuli uran ensimmäinen 100-sarja. Toinen välierä päättyi allekirjoittaneen hyväksi 3-1 ja OB:n miesten finaali oli valmis alkamaan.

Olli sai finaalissa räjähtävän alun ja voitti ensimmäisen framen uusintamustalla ja toisen hieman selvemmin ja tilanne oli 2-0. Kokemus osoittautui kuitenkin vielä valtiksi ja allekirjoittanut sai raavittua 3-2 voiton
nuoresta vastustajastaan, jonka peli on mennyt loistavasti eteenpäin viimeisen vuoden aikana. Ollista kuullaan vielä tulevilla kausilla! Kiitos kaikille pelaajille ja syksyllä taas nähdään!