Tiihoselle jo kauden toinen SM-kulta

6 Reds SM Oulu OB 30.-31.1.2016

Oulun City Biljardissa pelattuun 6-reds SM-turnaukseen osallistui yhteensä 25 pelaajaa pääosin keski- ja pohjois-Suomesta. Kilpailut pelattiin neljässä lohkossa kaikki kaikkia vastaan paras viidestä otteluin. Jokaisen lohkon kaksi parasta eteni sunnuntain puolivälierävaiheeseen.

A-lohkossa Oulun Biljardikerhon kokeneet Timo Salovaara ja Matti Väyrynen menivät menojaan eivätkä antaneet muun muassa Vikstedtin junioriveljesten yllättää itseään. Aiemmin lähennä poolin saralla ansioitunut Väyrynen voitti lohkon kärkikamppailussa Salovaaran lukemin 3-2.

B-lohkossa jyväskyläläiskaksikko Timo Erkkilä ja Esa Oikarinen etenivät niin ikään voitosta voittoon kunnes miesten keskinäisessä pelissä Erkkilä päihitti Oikarisen 3-0 ja siten Mr. Maximum joutui tyytymään lohkon kakkospaikkaan.

C-lohkon jatkoonmenijät olivat yhtä selvät kuin A:ssa ja B:ssä kun Antti Mannila ja Joona Koskela voittivat neljä ensimmäistä peliään ja Mannila päihitti Koskelan 3-0 lohkon voitosta käydyssä kamppailussa. D-lohko oli sen sijaan äärimmäisen tiukka. OB:n kivenkova Juha Rajaniemi voitti kaikki ottelunsa, mutta lohkon kakkossijasta käytiin verinen taistelu. Huippuiskussa kauden aikana ollut Patrik Tiihonen hävisi ensimmäisen pelinsä OB:n Ville Kortetille puhtaasti 3-0 ja seuraavan vielä Rajaniemelle. Näin lohkon viimeiselle kierrokselle asti peräti neljällä pelaajalla oli mahdollisuus lohkon kakkossijaan Tiihonen voitti kuitenkin Salon Juha Lehdon lukemin 3-2 ja kun Ville Kortet hävisi RBK:n Jouko Niemelälle niin Patrik selviytyi täpärästi sunnuntaille.

Sunnuntain puolivälerissä oululaisparin Väyrynen Koskela ottelu kesti vain alle tunnin. Koskelan voitettua ensimmäisen erän Väyrynen löi ison vaihteen silmään ja teki kisojen jaetun isoimman sarjan 66 ja pari kolmekymppistä antaen Koskelalle vain yhden pisteen seuraavissa neljässä erässä ja näin Väyrysen ensimmäinen snookerin puolelta hankittu sm-mitali oli varma. Tiihonen pudotti hyvin lauantaina pelanneen Erkkilän samoin 4-1 lukemin tehden ohessa jälleen pari listabreikkiä. Mannilan ja Salovaaran ottelu
oli menossa vauhdilla kohti Mannilan voittoa. Tinke sai kuitenkin kirivaihteen päälle 3-0 tappioasemassa, mutta Mannila päätti kirin ja voitti ottelun 4-2. Rajaniemen ja Oikarisen kamppailu osoittautui todelliseksi trilleriksi "Junnun" noustui 3-1 tappioasemasta 4-3 voittoon ja parinkymmenen vuoden tauko SBiL:n alaisesta kilpasnookerista tuotti heti tuloksena SM-mitalin.

Semeissä Väyrynen ei enää saanut samanlaista lentoa päälle kuin edellisellä kierroksella ja Tiihonen pelasi itsensä tasaisen varmalla suorituksella kauden toiseen sm-finaalin, loppulukemat 5-2. Myöskään Rajaniemi ei saanut itsestään parhaita tehoja irti kovan puolivälieräpelin jälkeen ja Mannila eteni 4-0 johtoon antaen vastustajalleen ainoastaan 6 pistettä. Rajaniemi kiri vielä yhden erän, mutta Mannila varmisti SM-kullan jyväskyläläisille voittaen ottelun 5-1.

Finaalissa Patrik pelasi ennakkoluulotonta peliä ja näytti nauttivan tilanteesta täysin rinnoin. Paten johdettua ottelua 2-0 Mannila kavensi, mutta löysi itsensä pian 5-2 tappiolta. Kahden vuoden takainen kautta aikain ensimmäinen 6 Reds suomenmestari Mannila onnistui vielä kerran kaventamaan, mutta niukasti vielä 15-vuotias Patrik nappasi jo kauden toisen SM-kultansa tammikuun aikana 6-3 lopputuloksella.

(teksti: Joona Koskela)