RG2

Henri Kokko (vas), Antti Mattila, Pyry Salama, Mikko Jääskeläinen

Divisioona RG2 Billiard Club Kuopio 5.-6.11.2022

Henri Kokko vei divarivoiton Kuopiossa

Billiard Club Kuopio isännöi 5.-6.11. 2022 ensimmäistä kertaa SBIL:n virallisia kilpailuja, kun snookerin divarikaravaani saapui Kuopioon. Kilpailijoita ilmoittautui lopulta kisoihin kaikkiaan 42, joten kaksipäiväiset kisat pelattiin suoralla cup-kaaviolla. Kuopio-Iisalmi -akselin lisäksi runsaasti pelureita saapui Oulusta ja pääkaupunkiseudulta sekä tasaisena virtana jokaisesta ilmansuunnasta. Kisoihin uskaltautui taitojaan mittaamaan myös runsaasti ensikertalaisia ja voi hyvinkin olla, että kisatunnelma vetää jatkossa mukaansa entistä enemmän pelureita Pohjois-Savon alueelta, jossa laji on vahvassa nosteessa.

Kuopion biljardiklubin hienot puitteet ja etenkin se, että kisoja pääsee seuraamaan lintuperspektiivistä ja lähes suoraan pöytien yläpuolelta, saivat pelaajilta kehuja. Arvokkaasti vanhenneiden nopeaverkaisten Riley-pöytien huomattavan tiukat pussit sen sijaan olivat monille hyökkäyspelissä suuri haaste. Ainoastaan semi-finaaleissa kohdanneet Antti Mattila (MCS Mikkeli) sekä Henri Kokko (JoKK Joensuu) saivat listabreikin rajan puhkaistua kisoissa kolmeen kertaan. Lauantain tiukan kisapäivän päätteeksi taitoja ja paineensietokykyä mitattiin ja tunnelmaa nostatettiin vielä shoot out -kisassa, jonka Mattila vei nimiinsä.

Sunnuntaina pelattiin 16-cup, jonne BCK:n logo rinnassaan pelanneista pelaajista tiensä selvitti peräti 4 pelaajaa: Pasi Savolainen, Janne Fabricius, viidenneksi sijoittunut Juha Kuusela sekä vasta finaalissa taipunut Mikko Jääskeläinen. Viime kisojen voittaja Pyry Salama (SCC Vantaa)  ei ollut hävinnyt kisoissa vielä yhtään framea, ennen kuin Jääskeläinen voitti hänet semifinaaleissa 2-1. Toisessa parissa Henri Kokko voitti Antti Mattilan.

Finaalissa ensimmäisen framen vei nimiinsä Kokko selkeällä erolla 51 – 21. Toisen vei Jääskeläinen niin ikään selvin, lähes identtisin 21 -58 numeroin. Ratkaiseva frame oli tasaisin ja tiukin. Paineen alla Henri Kokko oli parempi 43-66 vei ottelun sekä kisat nimiinsä.

teksti ja kuvat: Janne Fabricius