Juniori SM 2018

Tiihonen junnumestaruuteen odotetusti

Juniori SM Lahti 21.4.2018

Tämän vuoden Junioreiden sm kilpailut olivat jo toiset Lahdessa. Kisat aloitettiin 9 nuoren pelaajan voimin. Pelit pelattiin kahdessa lohkossa Bo 3 systeemillä.

A-lohkon pelit alkoivat siten, että lahden Matias Kareinen voitti Junioreiden sm kisojen ensikertalaisen Pyry Salaman 2-0. Toisessa A- lohkon kamppailussa Tuure Lappalainen voitti vakuuttavasti Leevi koskisen 2-0. Lohkon voittaja ratkaistiin Tuure lappalaisen ja Patrik Tiihosen välillä. Patrik otti vakuuttavan 2-0 voiton ja oli lohkonsa voittaja.

B- Lohkossa Eelis Lappalainen ja Paavilainen voittivat omat ottelunsa myös 2-0. Kun molemmat Eelikset voittivat myös seuraavat ottelunsa 2-0, ratkaistiin B lohkon voitto heidän välillään lohkon viimeisellä kierroksella. Tässä kohtaamisessa Lahden Eelis Paavilainen oli parempi luvuin 2-0 ja voitti näin ollen lohkonsa puhtaalla pelillä.

Semifinaaleissa kohtasivat Eelis Paavilainen ja Tuure Lappalainen. Ottelu oli tiukkaa pelaamista molemmin puolin. Tuure vei ottelun lopulta 3-0 . Toinen semifinaali meni samoin luvuin Patrikille. Finaalissa kohtasivat Tuure sekä Patrik. Näin ollen kyseessä oli uusinta viimevuoden finaalista. Finaali alkoi Patrikin komennossa, ja hän meni nopeasti 2-0 johtoon. 3. erässä Tuure sai pelistään kiinni tehden hienon 50 sarjan ja sillä kaventaen tilanteeksi 3-1.

Neljännessä erässä Tuure teki toisen isomman sarja, jonka jälkeen Patrik tarvitsi jo useamman snookerin. Patrik kuitenkin teki kaksi pahaa maskia, joiden avulla nousi

erävoitto taisteluun mukaan. Patrik sai hyvän paikan tehdä tyhjennyksen ja upean mustan pussituksen jälkeen hänestä tuli suomenmestari.

Erityiskiitos vielä tuomareille, jotka panostivat toden teolla tämän vuoden junioreiden sm-kilpailuihin. Kaikissa peleissä oli tuomarit, joten pelaajat pystyivät keskittymään olennaiseen.

(teksti: Leevi Koskinen, Kuvat Leevi Koskinen)