Juha Räinä (JBS) (kuva: Timo Hyvärinen)

Juha Räinä divarikisan voittoon Jyväskylässä

Divisioona RG7 Jyväskylä 16.-17.3.2024

Divisioonan RG7 kisa pelattiin 16.-17.3.2024 Jyväskylässä. Pelipaikkoina toimi JBS sekä Jyväs-snooker. Nämä kisat olivat kauden suurimmat divisioona kisat, hienolla 45 pelaajan johdosta. Kisat pelattiin tuplaeliminaationa, jota jatkettiin 32 cuppina, kun 13 pelaajaa oli pudonnut kisoista.

Jyväs-Snookerissa ensimmäinen kierros aloitettiin lauantaina kello 10:00 viidellä pöydällä. Kamerapöydällä eli 1 pöydällä toimi tuomarina Tuomo Rauhala. Ensimmäisellä kierroksella pelattiin 10 ottelua. Ottelu parit olivat Nevalainen Teemu ja Itäaho Jari, Salo Elias ja Tikka Juha, Paavilainen Timo ja Väätäinen Matti, Peltonen Turo ja Hurri Eino, Oivanen Karri ja Nieppola Teppo, Pajari Elmeri ja Paajanen Mikko, Jussila Eero ja Leinonen Kalle, Kuusela Juha ja Raja-aho Juhana, Niemi Harri ja Salo Tommi sekä Pitkänen Petri ja Villman Juho. Ensimmäisen kierroksen voittivat pelaajat Nevalainen, Salo Elias, Väätäinen, Hurri, Nieppola, Leinonen, Kuusela, Salo Tommi, Paajanen sekä Pitkänen. Ensimmäisellä kierroksella ei nähty yhtään 30 brakenylitystä.

Toisella kierroksella, paikasta cuppiin aloittivat pelipari Kaksonen Kimmo vastaan Nevalainen Teemu. Kisojen ykköseksi rankattu pelaaja Kaksonen otti tunnissa 2-0 voiton. Seuraavassa pelissä vastakkain olivat Asunmaa Miika ja Räinä Juha. Räinä otti ensimmäisen framen nimiinsä viimeisillä väri palloilla, mutta Asunmaa otti selvin numeroin toisen framen ja vei ottelun ratkaisu frameen. Viimesessä framessa Räinä teki kisojen ensimmäisen tilasto braken, tasan 30 ja voitti ratkaisu framen selvin luvuin 43-6 ja pelasi itsensä 32-cuppiin. Kolmannessa toisen kierroksen ottelussa pelasivat Kilpailun johtaja Hyvärinen Timo ja Salo Elias. Ottelu oli tasainen, vaikka peli päättyi 2-0 Salon voittoon, niin molemmat framet ratkaistiin viimeisellä mustalla. Seuraavassa ottelussa pelasivat Paajanen Mikko ja Ahola Petri. Paajanen Teki ensimmäiseen frameen 30 braken, mutta hävisi Aholalle pistein 37-47. Seuraavat kaksi framea Paajanen otti nimiinsä selvin luvuin 48-5 ja 43-16 ja pelasi itsensä cuppiin. Viidennessä pelissä vastakkain olivat Seppänen Miika ja Väätäinen Matti. Seppänen otti ensimmäisen framen itselleen selvin luvuin 46-16, mutta toisessa framessa Väätäinen jätti pelikaverinsa nollille ja ratkaisua haettiin kolmannesta framesta. Kolmas frame meni selvin luvuin 49-22 Väätäiselle. Kuudennessa ottelussa vastakkain pelasivat Hurri Eino ja Vuoristo Eino. Vuoristo aloitti pelin loistavasti ja voitti ensimmäisen framen luvuin 48-13, mutta Hurri otti toisen framen sekä kolmannen framen nimiinsä ja voitti ottelun 2-1. Seitsemännessä ottelussa pelasivat Kartio Ilkka ja NieppolaTeppo. Ottelu kesti vain 46 minuuttia, jonka voittajaksi pelasi Kartio framein 2-0. Seuraavassa ottelussa vastakkain olivat Sampo Jouni ja Jääskeläinen Okko. Ottelu venyi yli kaksi tuntiseksi taisteluksi ja voittajaksi selvisi Sampo erin 2-1. Yhdeksännessä ottelussa pelasivat Aalto Osmo vastaan Leinonen Kalle. Leinonen voitti ottelun 2-0, mutta kuitenkin molemmissa frameissaratkaisua haettiin viimeisiltä väripalloilta. Kymmenennessä ottelussa pelasivat Kuusela Juha ja Alitupa Pekka. Alitupa aloitti ottelun hyvin ja voitti ekan framen luvuin 55-23, mutta Kuusela kuittasi seuraavan framen nimiinsä selvin luvuin 52-7 ja voitti vielä kolmannen framen luvuin 42-26 ja voitti ottelun 2-1. Ottelussa Käyhty Arto ja Salo Tommi voittajaksi selvin luvuin 47-13 ja 51-18 pelasi Salo. Viimeisessä toisen kierroksen ottelussa pelasivat Pitkänen Petri ja Koskelin Juhani. Vahvasti pelaava Pitkänen ei antanut Koskelinelle paljoakaan pisteitä ja Pitkänen voitti luvuin 2-0 ottelun.

Häviäjien puolen kaaviossa ensimmäinen peli oli Hyvärinen Timo vastaan Itäaho Jari. Itäaho voitti tiukan ensimmäisen framenluvuin 44-34, mutta Hyvärinen tasoitti pelin toisessa framessa, mutta viimeinen frame meni selvin luvuin 51-1 Itäaholle ja hän pääsi 32 cuppiin. Pelissä Nevalainen Teemu ja Tikka Juha, Nevalainen pelasi voiton suoraan luvuin 2-0. Kolmannessa pelissä olivat vastakkain Asunmaa Miika ja Pajari Elmeri. Asunmaa voitti tunnin kestäneen ottelun luvuin 2-0 ja pääsi 32 cuppiin. Ottelussa Nieppola Teppo ja Paavilainen Timo ensimmäinen frame oli tiukka, jossa viimeisellä mustalla framen voiton otti Nieppola, mutta toisen framen Paavilainen otti virhepisteiden turvin nimiinsä ja kolmannen framen Nieppola otti nimiinsä luvuin 50-22 ja voitti ottelun 2-1. Ottelussa Jääskeläinen Okko ja Peltonen Turo ensimmäinen frame oli tiukka, joka ratkesi vasta viimeisillä väreillä Peltosen eduksi. Toinen frame meni sitten selvästi Peltosen nimiin luvuin 40-4 ja Peltonen jatkoi 32 cuppiin. Ottelussa Seppänen Miika vastaan Oivanen Karri Seppänen pelasi hyvin ja voitti nopeasti ottelun 2-0. Seuraavassa ottelussa olivat pelaajat Käyhty Arto ja Jussila Eero. Jussila voitti ensimmäisen tiukan framen luvuin 45-35 ja hän voitti myös toisen framenluvuin 45-10 ja pääsi 32 cuppiin. Ottelu Koskelin Juhani ja Raja-aho Juhana oli pitkä ja tiukka ottelu. Ottelu kesti 2 ja puoli tuntia, jossa Koskelin voitti ensimmäisen framen luvuin 45-15 ja Raja-aho tasoitti pelin toisessa framessa luvuin 51-22. Kolmas ja ratkaiseva frame meni tiukan safety taiston jälkeen Raja-aholle luvuin 58-26. Viimeisessä kaavio ottelussa vastakkain olivat Aalto Osmo ja Niemi Harri. Niemi ei pelistänsä saanut oikein kiinni, jonka vuoksi Aalto voitti ottelun luvuin 2-0.

32-cup pelejä aloitettiin vielä pelaamaan lauantai iltana. Ensimmäisellä kierroksella Jyväs-Snookkerissa pelasivat Salo Elias ja Skyttä Ville. Salo voitti kaksi framea putkeen luvuin 39-12 ja 46-1 ja Salon pelit jatkuisivat sunnuntai aamuna. Ottelussa Paajanen Mikko vastaan Aalto Osmo Aalto aloitti ensimmäisen framen vahvasti ja voitti sen luvuin 43-11, mutta Paajanen paransi peliänsä toisessa framessa ja voitti sen luvuin 47-12. Kolmannessa framessa voittajaa haettiin viimeisiltä väripalloilta ja voittajaksi selviytyi Aalto luvuin 36-24. Streami pöydällä vastakkain pelasivat Jyväs-Snookkerin pitkäaikaiset jäsenet Väätäinen Matti ja Parantainen Vesa. Väätäisen lyönti ei meinannut lähteä toimimaan ja muutaman helpon ohi lyönnin ja hermojen menettämisen jälkeen, joita Väätäiselle sattui, Parantainen otti ensimmäisen framen nimiinsä 55-21. Toinen frame oli tiukka, joka ratkesi viimeisellä mustalla Parantaisen eduksi. Parantainen voitti ottelun 2-0. Ottelussa Hurri Eino ja Jussila Eero Jussila otti selvin luvuin ottelun nimiinsä 2-0. Nelos pöydällä pelasivat Kartio Ilkka ja Ahola Petri. Ahola otti helpohkon ensimmäisen framen voiton luvuin 63-11, mutta toisessa framessa ratkaisua viimeiseltä mustalla, jonka pussitti Ahola ja hän voitti ottelun luvuin 2-0. Illan viimesessä ottelussa vastakkain toistamiseen Pitkänen Petri ja Villman Juho. Ensimmäinen frame meni Pitkäselle viimeisellä mustalla ja toinen frame meni sitten selvemmin luvuin Pitkäselle.

Sunnuntaina ensimmäisen pelin piti olla streamipöydällä Kotro Joonas vastaan Asunmaa Miika, mutta Kotro ei saapunut paikalle, joten Asunmaa sai luovutusvoiton. Kakkospöydällä pelinsä pelasivat Laine Leevi ja Nieppola Teppo. Ottelu oli ohi 44 minuutissa, jonka Laine voitti selvin luvuin 43-18 ja 46-16. 16 cupin pelissä vastakkain pelasivat Kaksonen Kimmo ja Räinä Juha. Kaksonen aloitti pelin loistavasti ja voitti ensimmäisen framen luvuin 65-34. Toinen framen voitti Räinä luvuin 42-23 ja ratkaisu framen voitti selvästi Räinä luvuin 40-6. Toisessa ottelussa pelasivat Salo Elias ja Aalti Osmo. Tiukan pelin voitti Salo luvuin 48-30 ja 58-40 ja Salo jatkoi kahdeksan parhaan joukkoon. Nelos pöydällä pelasivat kaverukset Parantainen Vesa ja Jussila Eero vastakkain. Ensimmäinen frame oli menossa jo Parantaiselle, mutta Jussila tuli ruskealla vielä snookkerin takaa voittoon. Toinen frame oli tiukkaa safety peliä, jonka Parantainen voitii ja viimeinen framen voitti tiukan ottelun jälkeen Jussila. Vitos pöydällä pelasivat vastakkain Vuoristo Eino ja Peltonen Turo. Ottelu oli safety ja snookker painotteinen taistelu, jonka Vuoristo onnistui voittamaan luvuin 2-1. Viimeisessä 16-cupin pelissä vastakkain oli Asunmaa Miika ja Laine Leevi. Asunmaa sai hyvän aloituksen otteluun ja voitti ensimmäisen framen luvuin 40-16. Laine tasoitti toisessa framessa ottelun 1-1 pistein 51-20 ja ratkaisu framessa voittaja saatiin vasta viimeisen mustan pussitettua, jonka onnistui tekemään Laine. 8 cupin ensimmäisessä pelissä streami pöydällä pelasivat Räinä Juha ja Salo Elias. Räinä aloitti ottelun loistavasti ja teki framessa tähän mennessä turnauksen isoimman braken, jonka mitaksi tuli 38 ja voitti framen 55-2. Salo paransi otteita ja onnistui viemään ottelun ratkaisu frameen luvuin 56-39, mutta Räinä ei antanut enää mahdollisuutta Salolle ja voitti viimeisen framen luvuin 60-6. Nelos pöydällä pelasivat paikasta neljän parhaan joukkoon Jussila Eero ja Sampo Jouni. Sampo onnistui voittamaan ensimmäisen framen luvuin 55-37 ja Jussila kuittasi toisen framen luvuin 66-8. Viimeisen framen onnistui Jussila kääntää edukseen ja pelasi itsensä neljän parhaan joukkoon. Kolmospöydällä pelasivat Vuoristo Eino ja Seppänen Miika. Tiukan ensimmäisen framenvoitti Seppänen, mutta Vuoristo onnistui voittamaan toisen framen, jolloin ottelun voittajaa haettiin kolmannesta framesta. Seppänen onnistui voittamaan framen luvuin 60-25 ja pelasi ensimmäistä kertaa divisioona kisoissa itsensä neljän parhaan joukkoon. Viimeisessä 8 cupin pelissä vastaikkain olivat Hämäläinen Pekka Ja Laine Leevi. Laine voitti ottelun alle tunnissa 2-0 ja jatkaa turnausta semifinaalissa.

Streamipöydällä ensimmäinen semifinaali pari Seppänen Miika ja Laine Leevi ottivat mittaa toisistaan. Otteluun vaihtui tuomari ja tuomitsemaan tuli Tapani Laakso. Semifinaalit ja finaalit pelattiin paras viidestä. Ensimmäisen framen voitti Laine, mutta Seppänen tasoitti ottelun 1-1 seuraavassa framessa. Laine voitti kolmannen framen viimeisellä mustalla ja onnistui vielä voittamaan neljännen framen luvuin 56-32 ja ottelun 3-1. Vaikka Seppänen hävisi ottelunsa, niin hän oli yhtä hymyä ensimmäisestä palkinnostaan snookerissa. Toisessa semifinaalissa pelaasivat jyväskyläläiset pelaajat Räinä Juha ja Jussila Eero. Ottelu oli todella safety painotteista, sekä todella monia snookereita tehtiin pelin aikana. Tämän tiukan ja pitkän taktisen ottelun voitti Räinä 3-1. Finaalissa vastakkain pelasivat siis Räinä Juha ja Laine Leevi. Ensimmäisen framen voitti Räinä luvuin 41-12. Toisen framen taas voitti Laine selvin luvuin 69-18. Kolmanteen frameen Laine teki koko kisojen isoimman braken, joka oli 41 ja voitti sen framen luvuin 65-24 ja oli tämän jälkeen yhden frame voiton päässä turnausvoitosta. Räinällä oli vielä paukkuja neljännessä framessa, jonka hän onnistui voittamaan luvuin 47-16 ja turnauksen voittajaa haettiin viidennestä framesta. Framessa molemmat tekivät hyviä pussituksia ja snookkereita. Ruskeaa pelatessa Räinäjätti ruskean pussin suulle, mutta pelasi kiven sinisen taakse. Laine yritti kiertää sinisen, mutta löi ruskeasta ohi, jolloin Räinäpääsi lyömään helpon ruskean sisään ja teki siitä vielä sinisen ja pinkin ja voitti ottelun luvuin 3-2 ja nosti Jyväskylän divisioonan RG 7 isoimman pokaalin.

Jyväs-Snookerin ja JBS edustajat kiittävät kisoista SBIL:nhenkilöstöä sekä kaikkia kisaan osallistuneita hyvistä ja onnistuneista kisoista.

Teksti: Timo Hyvärinen

Valokuvat: Timo Hyvärinen ja Tero Halttunen

Tuplaeliminaatio    (45 pelaajaa)

32-cup

TULOKSET

1.Räinä JuhaJBSJyväskylä
2.Laine LeeviBCKKuopio
3.Jussila EeroBDBJyväskylä
3.Seppänen MiikaTSTampere
5.Hämäläinen PekkaTSYlöjärvi
5.Salo EliasBCKKuopio
5.Sampo JouniFBTLappeenranta
5.Vuoristo EinoJBSJyväskylä
9.Aalto OsmoKeraSEspoo
9.Ahola PetriFBTLappeenranta
9.Asunmaa MiikaGUSeinäjoki
9.Itäaho JariNBSKNurmes
9.Kaksonen KimmoSSCSavonlinna
9.Parantainen VesaJyvisJyväskylä
9.Peltonen TuroSiimaTampere
9.Pitkänen PetriJBSJyväskylä
17.Halttunen TeroJBSJyväskylä
17.Hurri EinoFBTLappeenranta
17.Kartio IlkkaABTkuTurku
17.Kotro JoonasJSALiperi       DNS
17.Kuusela JuhaBCKJyväskylä
17.Leinonen KalleJBSJyväskylä
17.Nevalainen TeemuJSAJoensuu
17.Nieppola TeppoOBOulu
17.Paajanen MikkoEBKEspoo
17.Raja-aho JuhanaJyvisJyväskylä
17.Räsänen VilleJSAKuopio
17.Salo TommiGUTampere
17.Skyttä VilleBCKSiilinjärvi
17.Villman JuhoJSAJoensuu
17.Välikangas AnttiJyvisJyväskylä
17.Väätäinen MattiJyvisJyväskylä
33.Alitupa PekkaJSAJoensuu
33.Erkkilä TimoJyvisJyväskylä
33.Hyvärinen TimoJyvisJyväskylä
33.Jääskeläinen OkkoIBSJyväskylä
33.Koskelin JuhaniCSSVantaa
33.Käyhty ArtoFBTLappeenranta
33.Niemi HarriBDBJyväskylä
33.Oivanen KarriJyvisJyväskylä
33.Paavilainen TimoLSLahti
33.Pajari ElmeriJBSJyväskylä
33.Pekkala MikkoABTkuTurku
33.Riihelä MikkoJyvisJyväskylä
33.Sutinen MikkoPCBEspoo
33.Tikka JuhaJSAJoensuu


Ranking 2023-2024

BREAKS

Laine Leevi41
Räinä Juha38, 30
Paajanen Mikko30


Tilastot

177 frames

30+ breaks 4 kpl  (44,3 frames/30+)

Lauantai klo 10:00 - 22:19 (bo3 10Reds)

(21:15, 21:27, 22:03, 22:05, 22:19)

keskiarvo: 1h 15min ... 1h 22min / ottelu

Sunnuntai klo 10:00 - 18:48 (bo3/5 10Reds)

keskiarvo 1h 45min / ottelu


KILPAILUKUTSU