Juniori SM 2021

Patrik Tiihoselle vielä yksi juniorien SM-kulta

 

Juniorit U21 SM Turku 11.12.2021

Turussa pelattiin AuraBiljardissa snookerin junioreiden SM-kilpailut. Turkuun oli saapunut ilahduttavasti 11 junnua kilvoittelemaan snookerin SM-mitaleista. Vanhimmilla ja nuorimmilla pelaajilla oli ikäeroa useampi vuosi, taitoeroakin oli vielä jonkin verran, mutta hämmästyttävintä oli pelaajien pituusero, sitä kun oli kertynyt yli puoli metriä. Kisat saatiin käyntiin aikataulussa ja peliformaattina oli tuplaeliminaatio (bo3)+ 4 cup (bo5). Pelaajia hemmoteltiin tasokkaalla tuomaritoiminnalla, sillä Max Johansson, Ilkka Lehtinen ja Jarkko S. Laitinen suorittivat class-2 tason kisojen aikana. Onnittelut kaikille tuomareille tästä suorituksesta! 

Ensimmäisissä peleissä ei nähty yllätyksiä, vaan pelit etenivät jotakuinkin odotetusti. Matti Rajainniemen (GU) pehmeä lyöntitekniikka oli mieluisaa katseltavaa niin kilpailunjohtajan kuin kisan voittajankin mielestä. Mikael Haapaniemi (TyBi) pussitteli palloja vakuuttavasti, mutta onhan jo entuudestaan tuttua, että poolpelaajat ovat hyviä pussittajia myös snookerissa. Haapaniemi teki komean 44 pisteen breikin Toni Savosta vastaan ottelussa paikasta cup-peleihin, mutta tämä ei riittänyt erävoittoon, ja niinpä Toni eteni cuppiin.

Kisojen trilleri nähtiin Toni Savosen (ABTku) ja Patrik Tiihosen (ABTku) välillä, kun ottelu ratkesi kontrassa mustaan Patrikin hyväksi. Tällä voitolla Pate eteni cupiin. Tuure Lappalainen (ABTku) eteni myös vakuuttavasti cup-vaiheeseen häviämättä erääkään. Neljäs cupiin itsensä pelannut oli Riku Romppanen (MPT). Rikun ja Pyry Salaman (CSS) vääntö kesti melkein kaksi tuntia, mutta tällä kertaa snookerkisojen konkari Pyry joutui taipumaan Rikun käsittelyssä. 

Semifinaalit pelattiin ilman jossitteluja. Tuure Lappalainen vastaan Toni Savonen oli Tuuren näytöstä, kun Toni ei saanut peliään käyntiin. Ottelupöytäkirjaan merkattiin tulos 3 - 0. Toisessa semifinaalissa Patrik Tiihonen eteni finaaliin moninkertaisen suomenmestarin ottein ja Riku Romppainen sai tyytyä pronssiseen mitaliin ensimmäisessä snookerin SM-kisassaan.

Finaali oli kaiken kaikkiaan tasokasta pelaamista molemmilta pelaajilta. Patrik vei ensimmäisen erän, mutta Tuure tasoitti ottelun hetkeä myöhemmin 1-1. Kolmannessa erässä oli ratkaisun makua, kun Patrik voitti erän viimeisellä mustalla. Neljännessä erässä alkoi näkyä jo hermoilua molempien pelissä.

Patrik voitti loppujen lopuksi erän lukemin 48 - 22 ja näin oli sinetöity Patrik Tiihosen viides ja myöskin viimeinen snookerin SM-kulta  juniorina.

Onnittelut Patrikille mestaruudesta ja onnittelut myös muille mitalisteille!  Kiitokset myös tuomareille mahtavasta työstä.

teksti ja kuvat: Marko Parkkola

 

KILPAILUKUTSU

 

TULOSPALVELU

 

KAAVIOT 

Tuplaeliminaatio

4-cup

 

Ottelujen tulokset 

 

1. Patrik Tiihonen ABTku

2. Tuure Lappalainen ABTku

3.-4. Riku Romppainen MPT

        Toni Savonen ABTku

5.-6. Mikael Haapaniemi TyBi

        Pyry Salama CSS

7.-8. Lenni Auresto HyvBK

        Patrik Lehtinen ABTku

9.-11. Akseli Hannukkala HyvBK

          Lenni Mikkonen HyvBK

          Matti Rajainmäki GU

 

BREAKS

Tiihonen 67, 60, 52, 46, 41, 37, 31

Haapaniemi 44, 30

T Lappalainen 40, 38

Savonen 34, 30