SM finaalit 2018

Robin Hull otti omansa

SM finaalit Kulttuuritalo Helsinki 26.5.2018

Snookerissa vetonaulana oli ammattilaispelaaja Robin Hull (ABTku), jonka iltapäivän ottelua saapuikin seuraamaan paljon katselijoita. Sitä ennen aamun ottelussa kohtasivat nuori Patrik Tiihonen (ABTku) sekä Antti Tolvanen (Ritz). Ottelusta uumoiltiin ennakolta Tiihosen voittoa ja samalla Robin Hullin kohtaamista finaalissa. Tolvanen oli toista mieltä ja ratkaisi ottelun kontraerässä vasta viimeisellä mustalla eli täpärämmin ei olisi voittoa voinut ottaa. Tiihosella oli aikaisemmin jo kontran ratkaisun avaimet käsissään, mutta yli 40 pisteen johto hupeni Tolvasen kiriin.

Robin Hull selvitti tiensä finaaliin helpolla 4-1 voitolla Jani Savolaisesta (CSS). Alkuun hieman jäykästi pelannut Hull pääsi kuitenkin pian tilanteen herraksi, vaikka Savolainen veikin toisen erän. Hullilta eivät aivan kaikki lyönnit onnistuneet toivotulla tavalla, mutta voitto oli pääasia ja finaalissa vastaan Antti Tolvanen.

Antti Tolvanen pystyi pistämään finaalin alussa hieman kampoihin ja veikin toisen erän nimiinsä, mutta kokonaisuudessaan Robin Hull oli aivan omaa luokkaansa saavuttaen jälleen SM-kultaa 4-1 tuloksella. Edellinen voittto oli vuodelta 2014.

"Vähän oli vaikeata ja olisi ollut kiva saada vähän selkeämpi peli. Olisi ollut kiva näyttää vähän parempaa osaamista, tänään sitä ei tullut mutta tietysti voitto oli tärkeintä", kommentoi Robin Hull ottelun jälkeen.

SEMIFINAALIT

Patrik Tiihonen 3-4 Antti Tolvanen       (tuomari: Mikko Salama)

(68-41, 32-82, 88-12, 9-55, 28-62, 78-65, 45-53)

Huikea draamantäyteinen ottelu. Tolvanen menetti kuudennessa erässä ensin lähes varman tuntuisen 2-4 voiton, kun väreillä tuli epäonnistuminen ja Tiihonen nousi takaa ryöstäen pelin kontraan. Vastaavasti sitten kontrassa tilanne meni toisinpäin, kun Patrikin hyvä yli 40 pisteen johto hupeni ja Tolvanen nousi takaa ja ratkaisi lopulta mustalla erän ja voiton itselleen lukemin 3-4.

Robin Hull 4-1 Jani Savolainen            (tuomari: Satu Isolehto)

(68-10, 16-68, 75-21, 77-1, 65-16)

Jani pystyi tasoittamaan hienolla toisella erällä tilanteeksi 1-1, mutta ylivoimainen Robin vei kolme seuraavaa erää ja koko pelin 4-1

FINAALI

Antti Tolvanen 1-4 Robin Hull            (tuomari: Tommy Kaila)

(0-77, 64-39, 7-71, 22-68, 1-92)

Snookerin finaalissa Robin oli omaa luokkaansa, vaikka Antti pistikin alussa kampoihin ja sai nipistettyä yhden erän itselleen.