Patrik Tiihonen WCS (kuva: Marko Peltoniemi)

Tiihonen jälleen voittoon Cabin Streetillä

Mestaruussarja RG6 Helsinki 24.-25.2.2024

Turkulaista West Coast Snookeria edustava Patrik Tiihonen voitti Helsingissä pelatun kauden kuudennen ranking osakilpailun. Voitto oli Tiihoselle kauden neljäs ja jo toinen Cabin Streetillä. Marraskuisen rankingkisan loppuottelussa kukistui Jukka Hämäläinen, tällä kerralla vanha tuttu kilpakumppani Heikki Niva.

Kilpailuun osallistui 36 rankingin mukaan sijoiteltua pelaajaa, ja tällä kertaa myös Niva, joka oli jäänyt pois alkukauden ranking kilpailuista. Tiihosen ja Nivan vahvimmat haastajat olivat ennakkoon Jani Kananen sekä Ville Pirilä. Päätuomari Siv Hartikaisen johdolla otteluita saapui tuomaroimaan viikonlopun aikana kymmenkunta tuomaria, joten lähes kaikissa otteluissa pelaajat pystyivät keskittymään pääasiassa pelaamiseen.

Lauantaina onnistujiin kuului mm. Paavo Laihonen. Laihosen pelit alkoivat jo aamupäivällä, hän voitti ensin Saku Immosen 3–0, sitten Pyry Salaman 4–3, ja yllätti perään Iiro Sirkiän 4–2. Illalla Laihosen paukut kuitenkin loppuivat vasta kisan ensimmäistä otteluaan pelannutta Tiihosta vastaan. Hyvää peliä Laihoselta illan tappiosta huolimatta. Myös Nabi Yaghoubi pussitteli palloja tarkasti, ennen kuin hyytyi Niko Järven turvapeliin. Järveen hyytyi myös Seppo Ojala kuten marraskuussakin, ja Järvi jälleen sunnuntaille hyttitiellä. Janne Häkkinen näytti piristyneen ja pelasi voittavaa snookeria läpi lauantain. Hän voitti Patrik Lehtisen, Lauri Koivulan ja Antti Tolvasen ja jatkoi Järven tapaan sunnuntaille. Puolivälieriin pelasi myös Jason Sormusta vastaan 0–2 asemasta 4–2 voittoon noussut Kananen ja Marko Peltoniemestä selvän 4–0 revanssin ottanut Pirilä. Antti Joutsenen lennon päätti jälleen kerran Niva ja paluun tehneen Jukka Haapakosken pudotti kahdeksan joukosta Tomi Leinonen tylysti 4–0. Illan viimeisessä ottelussa Pertti Salon voittanut Jirka Maaranen pelasi myös jatkoon. Maaranen johti ottelua 3–0, Salo paransi ja nousi tasoihin, mutta ratkaisevassa erässä Maaranen ei jättänyt Salolle paikkoja, pikemmin päinvastoin ja otti viimeisen puolivälieräpaikan erin 4–3.

Sunnuntaina jatkettiin siitä mihin lauantaina jäätiin. Vuorossa oli puolivälierät. Niko Järven laadukas turvapeli oli aiheuttanut pään vaivaa aiemmille vastustajilleen ja teki sitä myös jossain määrin Tiihoselle, Tiihonen kuitenkin teki tarvittavat lyöntisarjat ja eteni välieriin eräluvuin 4–1. Niva voitti omassa ottelussaan Maarasen ja Kananen Leinosen puhtaasti 4–0. Häkkinenkin johti jo omaa puolivälieräotteluaan Pirilää vastaan erin 3–0, mutta joutui lopulta pakkaamaan kepin salkkuun, kun Pirilä nousi erä kerrallaan ohi. Pirilä välieriin Tiihosta vastaan erin 4–3. Välierissä Pirilä ei onnistunut Tiihosen voittokulkua horjuttamaan juurikaan, Kananen sen sijaan vei erän Nivalta, mutta molemmat ennakkosuosikit etenivät finaaliin. Sekä Tiihonen että Niva olivat menettäneet kolmessa ottelussaan matkallaan loppuotteluun vain yhden erän mieheen.

Järjestävä seura palkitsi kisojen parhaan sarjan ja niitä nähtiinkin ihan mukavasti. Parhaan nakutteli ensimmäistä kisamaksimiaan tavoitteleva Niva, jonka maksimiyritys päättyi, kun neljästoista punainen livahti niukasti keskipussin ohi ottelussa Joutsenta vastaan. Breakiin mittaa 104. Viikonlopun muita parhaita sarjoja olivat Sormusen 87 ja Tiihosen 79, Häkkiselle kirjattiin 70, Kanaselle 66 ja Maaraselle 62.

Anu Sivosen tuomaroimassa loppuottelussa pidemmät breakit jäivät näkemättä, eikä peli muutenkaan nouse klassikkojen joukkoon, näiltä pelaajilta on nähty parempiakin. Kaikissa erissä oli jännitystä, molemmilla oli mahdollisuutensa, mutta jokaisen lopussa Tiihonen oli etevämpi ja pelasi jälleen voittoon Cabin Streetillä, tällä kertaa finaalivoitto Tiihoselle luvuin 4–0.

Kiitokset kaikille viikonlopun tapahtumaan osallistuneille ja onnittelut Patrik Tiihoselle.

teksti ja kuvat: Marko Peltoniemi