RG5

Robin Hull määräsi Mestaruussarjan RG5:ssa

Lähde: www.finnsnooker.com Teksti: Pessi Lyyra

Snookerammattilaisemme Robin Hull ei antanut yllättää itseään Helsingissä käydyssä Mestaruussarjan viidennessä osakilpailussa. Robin kuittasi turnauksesta sekä voiton, rg-pisteet että tukun matkarahaa valmistautuessa ensi kuun ammattilaiskoitoksiin. Finaalissa Hull kaatoi pariin kauteen niin pitkälle yltäneen Jyväskylän Biljardiseuran Pessi Lyyran helpohkosti 4-0.

Voidaan sanoa, että Hull voitti turnauksen odotetusti. Tiukimmalle Robin joutui puolivälierissä Jyväskylän Antti Mannilan kanssa, kun eräsuhteeksi jäi tiukka 4-3. Mannila pääsi ratkaisuerässä ensimmäisenä lyöntisarjaan kiinni, mutta sarjan jäätyä lyhyeksi Robin tyylitteli ensimmäisestä mahdollisuudestaan 82 pisteen sarjan ja samalla otteluvoiton. Loppuottelussa Hullille hävinnyt Lyyra lunasti finaalipaikan käytyään kutkuttavan semifinaalitaiston rg-3:n, Helsingin RitzinAntti Tolvasen kanssa.

Valta vaihtui rankingissa

Huolimatta tappiostaan kisavoittajalle Antti Mannila nousee uuden rg-listan kärkipaikalle. Tämän mahdollisti edellisen rg:1:n, Turun WSC:n Jyri Virtasen 3-4 häviö viime vuoden yleisen sarjan pronssimitalistille, Helsingin Ropi Heikkilälle jo ensimmäisessä pelissään. Heikkilä kuitenkin kukistui heti seuraavalla kierroksella ottelussa Itä-Helsingin herruudesta Jani Savolaista vastaan.

Ensimmäisen kierroksen kovimman yllätyksen järjesti Helsingin nuori Jori Merikoski, joka voitti Salon kokeneen konkarin,Juha Lehdon selvästi 4-1. Muuten juniorikaarti ei onnistunut kohentamaan asemiaan rankingissa. Nuorta nousevaa kaartia edustaa semifinaaliin yltänyt Espoon atleetti Heikki Niva, joka ei tällä kaudella ole hävinnyt kuin Robin Hullille kotimaan snookerkisoissa, vaikkakin kisat olivatkin vasta Nivan kauden toiset.

Kilpailu Suomen ykköspelaajan manttelista sekä siihen liittyvistä edustusoikeuksista ja rahapalkinnosta käy yhä jännittävämmäksi kauden loppua kohti mentäessä, kun jäljellä on vielä neljä osakilpailua ennen SM-kisoja. Seuraavaksi ei kokoonnuta ottelemaan rg-pisteistä vaan paripelin Suomenmestaruudesta 7.2.-8.2.

Satasta ei aivan nähty

Toisin kuin edellisissä kolmessa Mestaruussarjan kilpailuissa – ja jopa edellisissä divarikisoissa – nyt käydyissä kisoissa ei päästy nautiskelemaan sadan breikeistä. Lyöntisarjojen taso on ollut tasaisessa nousussa viime kausina, ja seitsemän eri pelaajaa on vuoden sisällä naputellut kisasatasen SBiL:n virallisissa kilpailuissa. Peliolosuhteet olivat jälleen mainiot, eikä tasoa nytkään voi moittia.

Hull tehtaili pitkän tukun erävoittoon riittäviä 60-90 pisteen sarjoja, mutta jätti satasen puhkaisut ammattilaispeleihin. Robinin takana korkeimman lyöntisarjan rakenteli lajipäällikkö Jukka Hämäläinen, 74 pistettä. Half-centuryn rajan ylittivät lisäksi ainakin Niva, Mannila, Tolvanen, Tampereen Jani Kananen sekä Helsingin Janne Hummastenniemi.

- - - -

Kilpailun kaavio ja lopputulokset:

http://finnishsnooker.challonge.com/MestaruussarjaRG5#

 

ENNAKKO (teksti: Pessi Lyyra FinnSnooker.com)

BREAKS

Hull 82,77,67,65,60,53,44,33

Hämäläinen 74,46,33,33

Niva 58,44,39

Mannila 56,56,54,46,45

Kananen 54,40

Hummastenniemi 50,38,35,30

Merivirta 46,37

Silvo 39

Savolainen 37,36,33

Robin Hull