Joukkue SM 2019

Joukkue SM Helsinki 23.-24.11.2019

Joukkuekisat nuorison hallintaa

Joukkue SM 2019 kisat pidettiin tällä kertaa Cabin Street Snookerin tiloissa 23-24.11.2019. Mukaan ilmoittautui 7 joukkuetta.

ILMOITTAUTUNEET JOUKKUEET

Oulun Biljardöörit  (Joona Koskela, Sami Korkiakoski, Antti Hiltunen)

Cabin Street Snooker 1 (Janne Hummastenniemi, Antti Silvo, Janne Saarela)

Cabin Street Snooker 2 (Seppo Ojala, Timo Tiusanen, Tero Aho)

Jyväskylän Biljardiseura (Antti Mannila, Marko Rautiainen, Pessi Lyyra)

Cabin Street Snooker 3 (Janne Häkkinen, Jukka Hämäläinen, Tom Stormbom)

Aura Biljardi Turku (Patrik Tiihonen, Tuure Lappalainen, Eelis Lappalainen)

Laatu Snooker (Markus Mäkilä, Timmo Kotilainen, Marko Peltoniemi)

Viikonloppuna rouskuteltiin Cabinilla kerrassaan hieno kasa listabreikkejä. Heti turnauksen ensimmäiseen peliin Patrik "BB" Tiihonen rakensi pöydän tyhjennyksen 137 pisteen sarjalla. Back to Back centuries Tiihonen löi seuraavaan erään breikkilukeman 104. Edes Veikkolan Hannu eikä myöskään Hannulan Veikko muistanut, koska edellisen kerran Suomessa on tämmöistä ihmettä päästy todistamaan kisatilanteessa. Kerrassaan upea suoritus Pate! Myös Patrikin seurakaverit Eelis ja Tuure Lappalainen olivat mainiolla pelipäällä, sillä CSS3 joukkue kaatui puolessatoistatunnissa lukemin 8-1.

Lauantai pelit etenivätkin hyvin, koska myös Jyväskylän joukkueella oli vauhti päällä heidän voittaessaan LaSnon 8-0 ja CSS3 joukkueen 8-1. Tästä lohkosta sunnuntain peleille jatkoon ABTku ja JBS.

Toisessa lohkossa tehokasta kisasnookeria esittelivät CSS1 ja Oulun Biljardöörit. CSS2 joukkue ei voinut tällä kertaa paremmilleen mitään.

Sunnuntain semifinaaleissa kohtasivat siis ABTku - OB ja JBS - CSS1. Aurauskulmat pöydän ääressä olivat Turun nuorisolla hallussa, koska OB kaatui selkeästi ja nopeasti lukemin 10-2.

Toinen semifinaaliottelu olikin sitten kisojen jännittävin taistelu. JBS vaikutti menevän jo menojaan, mutta Silvo, Saarela ja varsinkin Hummastenniemi olivat päättäneet, että nyt on laitettava kaikki peliin. Ja niin laittoivatkin. Nimittäin Janne "Humppa 2.0" Hummastenniemi alkoi napsimaan pakkovoittojen paineessa erävoittoja . Tilanne oli jo ratkaisevan oloisesti JBS:lle 9-7. Mannila johti erää 55-0, mutta Humppa 2.0  luomukylmäpuristi Mannilalta senkin erän. Lopulta tilanne eteni 9-9 lukemiin ja oli vuorossa katkaisuerä. Siihen joukkueet valitsivat ykköstykkinsä Mannilan ja Hummastenniemen. Mannila sai erän alkuun muutaman hyvän paikan ja tekikin jotain pientä sarjaa, mutta ei saanut tehtyä riittävästi palloja, jotta erävoitto ratkeaisi. Määrätietoinen Humppa oli zonessa ja kohti päivitystä 2.1. Askel oli vakaa ja katse luja. Humppa 2.1 laskeutti pallot tyylitellen pussien reileihin mukavasti jonoon ja näin CSS1:n otteluvoitto ja finaalipaikka oli tosiasia. Hieno suoritus!

Finaalissa kohtasivat siis ABTku ja CSS1. Tuure Lappalainen ei ollut hävinnyt erääkään koko viikonloppuna ennen finaalia, mutta valitettavasti taika murtui Antti Silvoa vastaan. Silvo teki neljä hyvää sarjaa Finaaliin . Tuure Lappalainen pelasi koko viikonlopun ABTku kolmikosta tasaisimmin ja yhdessäkin erässä oli Tuure 65 pistettä perässä. Ei hätiä mitiä, sillä 69 pisteen hieno pöydän putsi takasi siitäkin Tuurelle erävoiton. Jäätävää hermojen hallintaa ja hienoa valkoisen asemointia! Finaalissa oli myös Tiihonen tikissä, nimittäin finaalierissä Patrikille sarjat 91, 47, 45 ja  40. Pelaajat olivat selkeästi päättäneet, että pelkällä turvapelillä ei pelien hallintaa voiteta. Todella aggressiivista hyökkäyspeliä olikin mukava yleisön katsella.  Finaaliin tehtiin peräti 14 kpl yli 30 pisteen lyöntisarjaa.  ABTku:n tulivoima oli kuitenkin parempaa ja voittolukemat finaalista turkulaisille lukemin 10-3. ABTku:n eräsuhde koko turnauksessa oli omaa luokkaansa, sillä joukkue voitti peräti 44 erää pelaamistaan 53 erästä! Ja niin loppui muilta joukkueilta tirinät ja tarinat.

Onnittelut kaikille mitalisteille ja kiitos osallistujille, yleisölle sekä järjestäjille.

Teksti ja kuvat: Pertti Salo

KILPAILUKUTSU

TULOSPALVELU

KESKUSTELU

KAAVIO JA TULOKSET

TULOKSET

1. ABTku (Tiihonen, T Lappalainen, E Lappalainen)

2. CSS 1 (Hummastenniemi, Silvo, Saarela)

3.-4. JBS (Mannila, Rautiainen, Lyyra)

OB (Koskela, Korkiakoski, Hiltunen)

5.-6. CSS 3 (Häkkinen, Hämäläinen, Stormbom)

CSS 2 (Ojala, Tiusanen, Aho)

7. LaSno (Mäkilä, Kotilainen, Peltoniemi)