RG3

Iiro Sirkiä jo toista kertaa divarivoittoon

5.11.2014

Snooker 1. divisioona RG3 Aura Biljardi, Turku

Kauden kolmas 1. divisioonan osakilpailu pelattiin Aura Biljardissa Turussa 1.-2.11.2014. Mukana oli yhteensä 28 pelaajaa. RG1:n voittanut Olli-Pekka Virho joutui jättäytymään pois kisoista.

Varsinkin kauden avauskisassa pitkälle iltapäivään venynyt ensimmäinen kierros saatiin pelattua nopealla aikataululla pelaamalla jo ensimmäiset pelit paras 3:sta formaatilla. Winner-puolen pelejä jatkettiin paras 5:stä ja loser-puolen pelit pelattiin tuttuun tapaan paras 3:sta. Sunnuntain 8-cupiin selvinneet saatiin tietoon kymmenen aikoihin lauantai-iltana.

Kisojen isoimmasta sarjasta vastasi 14-vuotias Patrik Tiihonen tekemällä ensimmäiseen otteluunsa 51 pisteen breikin.

Voittajapuolelta sunnuntain 8-cupiin etenivät allekirjoittaneen lisäksi Iiro Sirkiä, Patrik Tiihonen sekä Heikki Elomaa.

Pitkän kaavan mukaan loser-puolen 1. kierrokselta asti sunnuntaille itsensä pelasivat Mikko Savolainen, Mikko Korvenala sekä Joni Aaltonen. Jonne Ritari hävisi lauantaina toisen ottelunsa Pena Pällijeffille 3-1, mutta voitti tarvittavat kolme ottelua puhtain 2-0 lukemin loser-puolella ja eteni myös cupiin.

Sunnuntain 8-cupin ensimmäiset ottelut pelattiin nopeasti kaikkien otteluiden päätyttyä lukemiin 3-0. Mikko Korvenala myllytti allekirjoittanutta toisessa semifinaalissa 3-0 vahvalla breikinteollaan ja eteni ensimmäistä kertaa divarifinaaliin. Toisessa semifinaalissa Iiro Sirkiä pelasi myös vahvasti ja kaatoi Patrik Tiihosen lukemin 3-1. Finaali käytiin siis jälleen West Coast Snooker –jäsenten välillä.

Sirkiä voitti Korvenalan finaalissa 3-1. Turnausvoitto tuli uusintamustalla ja oli Sirkiän toinen divarivoitto.