RG6

Divisioona RG6 Turku CST 12.-13.12.2015

Kauhanen huikean divarikisan voittoon

Cue Sports Turku järjesti tämän kauden kuudennet snookerin divisioonakilpailut Aura Biljardin salilla 12.-13.12.2015. Tällä kertaa kisat käytiin 31 pelaajan voimin, joista viisi pelaajaa olivat junioreita. Pelimuotona käytettiin totuttuun tapaan tuplaeliminaatiota. Lauantaina ensimmäinen kierros pelattiin bo3, joista voittajat jatkoivat bo5 ja loser-kierrokset bo3. Sunnuntaina pelejä jatkettiin 8-cupilla.

Lauantaina pelit etenivät mukavaa tahtia eteenpäin. Päivän kovimmasta suorituksesta vastasi Johannes Kauhanen (KK-79), joka teki huikean 127 pisteen lyöntisarjan. Lisäksi Johannes teki kaksi yli 50 pisteen ylittävää lyöntisarjaa ja eteni sunnuntaille. Myös Juha Erkinmikko (Brode) oli kovassa iskussa ja eteni 8-cuppiin tehden breikit 61, 53 ja 50. Voittajien puolelta kahdeksan parhaan joukkoon pelasivat itsensä myös Pena Pällijeff (CSS) sekä Antti Lehmus (Ritz).

Lahjakkaat junioripelaajat Eelis Lappalainen (WCS) ja Tuure Lappalainen (WCS) jatkoivat päivän hienoja esityksiä. Eelis eteni ensimmäistä kertaa 8-cuppiin ja teki lauantaina oman henkilökohtaisen 38 pisteen breikkiennätyksensä. Tuure oli lähellä cup-paikkaa, mutta tällä kertaa Tommi Hautanen (WCS) oli loser-finaalin kontraerässä vahvempi. Sunnuntaille itsensä pelasivat myös Paavo Laihonen (PBK) sekä snooker-kentille comebackin tehnyt Marko Parkkola (CST). Lauantaina aikataulu piti mainiosti ja päivän pelit saatiin valmiiksi klo 20.45.

Sunnuntaina pelit jatkuivat 8-cupilla. Kauhanen, Erkinmikko ja Lehmus voittivat ensimmäiset pelinsä puhtaasti 3-0 ja etenivät semifinaaleihin. Kauhanen teki omaan otteluunsa 68 breikin. Pällijeff ja Hautanen pelasivat tasaisen ottelun, joka meni katkaisuerään asti. Hautanen voitti kontran ja eteni semifinaaliin. Erkinmikko voitti Hautasen semifinaalissa 3-0, jossa Juha tykitti toiseen erään 87 breikin ja kolmanteen erään 65 breikin. Kauhanen voitti Lehmuksen 3-1, jossa puolestaan Johannes
teki 77 pisteen lyöntisarjan.

Erittäin kovatasoisen divisioonakilpailun finaalissa pelasivat Erkinmikko ja Kauhanen. Finaalissa Kauhanen voitti Erkinmikon 3-1 ja näin Johannes palkittiin Turussa voittajana. Paljon onnea voittajalle ja 127 pisteen lyöntisarjan tehneelle Johannes Kauhaselle sekä kaikille palkintosijoille itsensä pelanneille!

Seuraavat divisioonakilpailut Cue Sports Turku järjestää ensi vuoden helmikuussa RG8:n merkeissä. Koko CST:n porukka toivottaa kaikille rauhallista joulun aikaa ja hyviä pelejä vuodelle 2016!

Lauri VaininenCST100
Tommi Hautanen (sija 3.-4.), Juha Erkinmikko (2.), Johannes Kauhanen (1.) ja Antti Lehmus (3.-4.)