GDPR tietosuoja-asetus seloste

SELOSTE KÄSITTELYTOIMISTA

1. Rekisterinpitäjä

Nimi: Suomen Biljardiliitto ry
Osoite: Valimotie 10, 00380 Helsinki

2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

Nimi: Markku Ryytty markku.ryytty@sbil.fi 0400638706
Osoite: Valimotie 10, 00380 Helsinki

3. Rekisterin nimi

Suomen Biljardiliitto ry:n lisenssi-, jäsen- ja kilpailurekisteri ovat osana Suomisport-palvelua.

4. Rekisterin kuvaus

Suomen Biljardiliitto ry lisenssirekisteri on osa Suomisport -palvelua. Suomisport on Suomen Olympiakomitean ja suomalaisen urheiluyhteisön yhteinen urheilu- ja liikuntapalvelu. Suomisport-palvelun kautta voidaan hankkia erilaisia urheilupalveluja kuten kilpailulisenssejä, vakuutuksia ja seurajäsenyyksiä sekä ilmoittautua eri tapahtumiin.

 

Suomisport – palvelua käytetään kilpailutoiminnan tai muun harrastetoiminnan ylläpitoon ja hallintaan sekä ilmoittautumiseen. Suomisport -palvelua käyttävät ja ylläpitävät liitto ja sen seurat. Rekisteriä ylläpitää Olympiakomitea ry. Olympiakomitea käyttää rekisteriä/ palvelua tilastointiin ja liikunnan seurantaan. Liikunnan ja urheilun aluejärjestöt käyttävät rekisteriä /palvelua tilastointiin ja liikunnan seurantaan.

 

5. Henkilötunnuksen antamisen perusteet ja henkilötunnuksen käyttö  

Palvelun käyttö vaatii rekisteröitymisen omalla henkilötunnuksella. Henkilötunnuksen avulla palvelu identifioi henkilöt. Identifiointi on rekisteröityjän oma etu, sillä näin palvelu tunnistaa henkilön ja varmistaa, ettei oma henkilöllisyys mene sekaisin toisen rekisteröityjän kanssa.  

 

Henkilötunnus näkyy vain rekisteröityjälle itselleen sekä Suomisport järjestelmän pääkäyttäjälle.

6. Henkilötietojen käsittely ja käyttö

Asioitaessa Suomisportin palvelussa, henkilötietoja käsitellään alla kuvatulla tavalla.

 

KERÄTTÄVÄT TIEDOT

 

  • Seuran nimi, seuran lyhenne, sport ID-numero, sukunimi, etunimi, syntymäaika, henkilötunnus, kutsumanimi, edellinen sukunimi, sukupuoli, kieli, kansallisuus, suoramarkkinointilupa, katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, lisenssin ID, lisenssin nimi, vakuutuksen ID, vakuutuksen nimi, seuran sport ID, seura, ostopäivä, lisenssin hinta, vakuutuksen hinta, ensimmäinen voimassaolopäivä, viimeinen voimassaolopäivä, sähköposti, puhelin, alaikäisen huoltajan sähköposti sekä puhelin.

 

TIETOJEN KÄYTTÖ

  • Palvelussa annettuja henkilötietoja käytetään lisenssin voimassaolon tarkistamiseen, sekä kilpailutoiminnan hallintaan. Kilpailutoiminnan hallinnassa käytetään liiton omia kilpailujärjestelmiä sekä biljardi.org palvelua. Biljardi.org palvelun kanssa on tehty erillinen sopimus tietojen käytöstä.

 

TIETOJEN LUOVUTTAMINEN KOLMANSILLE OSAPUOLILLE

  • Suomisport palvelun tietoja käytetään biljardi.org kilpailuhallinnan ylläpitämiseksi.

TUTKIMUSTARKOITUS

  • Rekisteröintitietoja voidaan käyttää tutkimustarkoituksiin. Tutkimustarkoituksiin käytettävä tieto on aina anonymisoitua tietoa rekisteröityneestä.

7. Henkilötietojen tarkistaminen ja muokkaaminen

Palveluun rekisteröitynyt käyttäjä näkee itse omat tietonsa ja voi hallinnoida ja ylläpitää niitä. Vanhempi pääsee poistamaan lapsen tietoja tai muokkaamaan yhteystietoja oman Suomisport -profiilin kautta milloin vain. Ainostaan Olympiakomitean Suomisport -pääkäyttäjä voi muokata tietoja virhetilanteiden korjaamista varten.

8. Omien tietojen poistaminen

Tiedot jäävät Suomisport -järjestelmään, jota rekisteröityjä itse hallinnoi. Suomisport palvelun kautta henkilö voi jatkossa hankkia Suomisportin tarjoamia usean eri urheilulajin palveluja.  Jos henkilö ei tarvitse Suomisportin laajoja urheilupalveluja voi tietojen poistoa pyytää osoitteella: asiakaspalvelu@suomisport.fi.  Viiden vuoden sisällä järjestelmä poistaa automaattisesti passiivisten käyttäjien tiedot.

Kilpailupalkintojen maksaminen

Biljardikilpailuista liitto maksaa kilpailupalkintoja suoraan pelaajien pankkitilille. Palkinnon maksua varten pelaaja täyttää palkinnonmaksu lomakkeen. Yli 100 euron palkinnon maksua varten pitää ilmoittaa palkinnon saajan täydelliset tiedot, myös sotu. Sadan euron tai sitä pienempään palkintoon sotua ei tarvitse ilmoittaa. Pankkitilin numero pitää aina ilmoittaa.

Liitto tekee palkinnonmaksusta Tulorekisteri-ilmoituksen siitä määrätyllä tavalla sekä tarvittaessa toimittaa ennakonpidätyksen.

Palkinnonmaksu lomake voidaan toimittaa liittoon sähköpostilla, puhelimella valokuvana tai postitse tai ilmoittamalla tiedot puhelimitse.

Palkinnonmaksu lomakkeet säilytetään liitossa kirjanpitotositteina.