Matti Rajainmäki ja Leevi Laine. Kuva: Minna Kekkonen.

Leevi Laine liiteli ykköseksi Oulussa

Divisioona RG4 Oulu 9.-10.12.2023

Snooker divisioonan kauden neljäs kisa pelattiin Oulussa 9.-10.12. Kisaan oli ilmoittautunut 38 pelaajaa, jotka kaikki saapuivat myös pelaamaan. Kisaformaattina oli tuplaeliminaatio kymmenellä punaisella ja paras viidestä -peleillä.

Lauantai aloitettiin aikataulun mukaisesti kello 10 ottaen käyttöön City Biljardin kaikki 14 snooker pöytää. Hieman lisäjännitystä aikataulutuksen pitävyyteen tuli, kun kaksi pelaajaa oli aamulla ilmoittanut myöhästyvänsä junan rikkoutumisen vuoksi. Hekin pääsivät lopulta paikalle ja kisakaavion mukainen eteneminen mahdollistui. Lauantain pelien kestot olivat kaikkea väliltä 45 minuuttia ja 3 tuntia 50 minuuttia.

Sunnuntaina pelattiin kello 10 alkaen 16-cup, jonka ensimmäisellä kierroksella kolme peliä meni ratkaisuframeen ja toisella kierroksella kaksi ollen ilmeisen tiukkoja vääntöjä. Ennen finaalin alkua Rajainmäen Matilla oli kiinnitys kisojan suurimpaan sarjaan 51 pisteen pötköllä, mutta finaalin ensimmäisessa framessa Leevi Laine naputteli kohtalaisen nopealla temmolla 62 pisteen sarjan. Tämän jälkeen peli hieman hidastui Leevin voittaessa toisenkin framen mutta Matti kavensi kolmannessa framessa tilanteeseen 2-1. Matin loppukiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan Leevi pelasi finaalin neljännen framen nimiinsä ja samalla kilpailun voiton 3-1 finaalituloksella.

teksti: Marko Kekkonen

kuvat: Minna Kekkonen