RG8

Virtanen voitti kauden viimeisen RG8:n Turussa

 Turun Aurabiljardissa saatettiin kauden ranking-kilpailut päätökseen 20 pelaajan voimin. Rankingia suvereenisti hallinnut Saku Veikkanen joutui jättämään kisat väliin mutta sijoitus ykkösenä säilyi siitä huolimatta. Onnittelut Veikkaselle ranking kokonaisvoitosta, hieno kausi Sakulta!

Lauantaina pelattiin tuttuun tapaan tuplaeliminaatiokierros joista 4 selvittivät tiensä sunnuntain 8 cuppiin. Juha Lehto, Heikki Niva, Tom Strormbom ja Iiro Sirkiä selvittivät jännittävien vääntöjen jälkeen tiensä sunnuntaille. Sirkiän ja Nivan cuppiin vievä peli ratkesi vasta kontrassa viimeisellä mustalla Nivan eduksi, mutta myös Sirkiä raivasi tiensä sunnutaille jatkopeleissä. Juha Lehto ja O-P Virho pelasivat sunnuntaipaikasta yön pikkutunteina, joistaLehto virkeämpänä pelasi itsensä sunnuntaille.

Sunnuntain 8 cupissa WCS:n Iiro Sirkiä teki hyvää työtä ja eteni ensi kertaa mestaruussarjassa semeihin voittamalla isäntäseuran Tero Suvannon trillerikontrassa uusintamustalla. On erittäin hienoa kun uusia nimiä nousee palkintosijoille, onnittelut Iirolle! Semipelissä Heikki Nivaa vastaan tie kuitenkin nousi pystyyn ja Niva pussitteli finaalipaikan.

Toisessa semiparissa Antti Tolvanen ja Jyri Virtanen selvittivät finaalipaikkaa aina kontraan asti ja Virtanen nappasi paikan viimeisellä pinkillä ja mustalla.

Finaaliin selviytyivät siis Virtanen ja Niva. Odotettavissa oli tiukkaa ja taitavaa vääntöä ja sitä saatiin. Pelit olivat äärimmäisen jännittäviä ja Virtanen tuli parissa erässä snookerien takaa voittoon. Niva kuroi Virtasen etumatkaa pikkuhiljaa kiinni napsimalla erävoittoja välillä suhteellisen suurenkin piste-eron takaa. Tämäkin finaali ratkaistiin kontrassa ja Virtanen selvisi voittajaksi viimeisillä väreillä. Niva pussitteli kisojen pisimmän pötkön (73).

WCS:n Jyri Virtanen voitti näin siis kauden avaus- ja päätös rankingkisat - onnittelut! Tähän loppui rg-kausi mutta sm-mitaleja on vielä jaossa. Elokuussa rg:t taas jatkuu, mutta nyt tulevana viikonloppuna pelataan sm-alkukilpailut Helsingin Cabin Streetillä ja neljä parasta jatkavat finaaleissa Kulttuuritalolla. Tule hakemaan pelipaikka Kultsalle pois kuleksimasta!

 

Sami Hovi

Snooker lajipäällikkö

 

Tulokset

Sija Pelaaja  Seura
1 Jyri Virtanen WCS
2 Heikki Niva EBK
3 Antti Tolvanen Ritz
4 Iiro Sirkiä WCS
5 Tero Suvanto KK-79
6 Tom Stormbom CSS
7 Juha Lehto Sabik
8 Pasi Jäntti KK-79
9 Olli-Pekka Virho KK-79
10 Timo Heinonen WCS
11 Sami Jokinen Pelika
12 Magnus Glader KK-79
13 Henri Tähtinen CST
14 Sami Hovi CSS
15 Harri Sillanpää WCS
16 Veikko Hannula Ritz
17 Juhana Hautala KK-79
18 Tero Nappari GU
19 Joni Aaltonen KK-79
20 Timo Nurminen Biliskellari

 

Kaaviot

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Lauantai

Sunnuntai

Breikkilista 30+

Sami Hovi 43
Olli-Pekka Virho 43
Pasi Jäntti 39, 34, 47
Magnus Glader 33
Tero Nappari 39
Juhana Hautala 30
Juha Lehto 32,40,32
Tom Stormbom 38
Heikki Niva 73, 32, 68,48,32,30,42,32
Iiro Sirkiä 30,61,31,37,47,44
Antti Tolvanen 52,30,47,36
Jyri Virtanen 30,30,41

Kuvia