Tiihoselle mestaruus myös 6 redsissä

6 Reds SM Turku 18.-19.12.2021

Koronasta huolimatta päästiin joulun alla pelaamaan 6 Redsin SM-kilpailut Turussa. AuraBiljardissa pelattaviin kisoihin oli ilmoittautunut 42 pelaajaa, joista lopulta paikalle saapui 41 snookerintaitajaa. Tuomareina oli tällä kertaa mukana kaksikko Max Johansson ja Ilkka Lehtinen, joille kummallekin  jälleen kerran suurkiitokset  hienosta tuomaroinnista!  Juuri tuomareiden läsnäolo kisapaikalla nostaa "kisafiiliksen" kattoon..

Kisat aloitettiin klo 10 ja pelimuotona oli suora cup bo9.  Moni sai huomata jo alkumetreillä, että 6 reds on aivan eri peli ainakin taktisesti kuin itse snooker. Pienet sääntöerot snookeriin tekivät sen, että ainakin alkupeleissä nähtiin muutamia eriskummallisia virheitä. Allekirjoittanutkin teki yhdessä erässä sellaisen virheen, ettei edes kehtaa kirjoittaa tähän raporttiin. 

Alkukierroksilla nähtiin muutamia tiukkoja vääntöjä. Riku Santala meni 4-2 johtoon Toni Savosta vastaan, mutta kuin ihmeen kaupalla Toni kairasi vielä 5-4 voiton, vaikka ei saanutkaan peliään kunnolla käyntiin. Kalle Uron ja Pertti Salon kolmen ja puolen tunnin taistelu päättyi Pertin voittoon 5-4.

Kisojen maraton nähtiin kahden Antin välillä, siis Lehmuksen ja Tolvasen. Yli viiden tunnin spektaakkeli tiesi sitä, että odotettavissa oli aamuyön snookeria. Lopulta Antti Lehmus vei matsin nimiinsä numeroin 5-4. Lehmuksen pelit jatkuivat pienen tauon jälkeen Seppo Ojalaa vastaan ja taas mentiin kontraan, jonka Antti voitti ja hups kello olikin jo puoli kaksi yöllä! Eelis Lappalainen pelasi itsensä sunnuntaille kahdeksan joukkoon voittamalla Erkinmikon 5-1 vakuuttavalla pelillä, vaikka ei ollut lyönyt lyöntiäkään muutamaan viikkoon. 

Sunnuntaina kahdeksan parasta aloitti pelit taas kello kymmenen. Patrik Tiihonen voitti Iiro Sirkiän 5-3.Iiro oli jo 3-2 johdossa, mutta Pate vei vakuuttavasti viimeiset kolme erää. Heikki Niva vastaan Esa Kaikumaa päättyi Nivalle 5-1. Esa ei oikein pysynyt tällä kertaa Heikin kyydissä ja peli oli valmis melko lyhyessä ajassa. Eelis Lappalainen aloitti vahvasti Jere Virtarantaa vastaan ja meni 3-0 johtoon. Hetken jo näytti, että Eelis vie pelin 5-0, mutta niin vain Jere tuli takaisin peliin mukaan ja voitti jännitysnäytelmän 5-4. Jukka Haapakoski voitti Antti Lehmuksen 5-1. Olisikohan lauantainen yli 12 tunnin uurastus vienyt Antilta parhaan terän.

Näin oli saatu semifinaaliparit pakettiin: Patrik Tiihonen - Heikki Niva ja Jere Virtaranta - Jukka Haapakoski. Paten ja Heikin matsista oli odotettavissa titaanien taistelu, ja sitähän se olikin. Ottelun tärkeys näkyi muutamaan otteeseen räikeinä virheinä, vaikka kaiken kaikkiaan pelin taso oli todella hyvä. Patrik voitti ottelun 5-3 ja selätti Heikin pitkästä aikaa, olisikohan edellisestä voitosta jo pari vuotta aikaa. Jere Virtarannan ja Jukka Haapakosken semifinaali päättyi myös tulokseen 5-3. Jere antoi taas etulyöntiaseman vastustajalleen päästämällä Jukan 4-0 johtoon, tällä kertaa loppukirikään ei enää auttanut. Pronssimitali tuli kuitenkin Jerelle kaulaan.

Finaalissa kohtasivat Patrik Tiihonen ja Jukka Haapakoski. Patrik voitti finaalin 5-1, vaikka näytti että paras pelivire oli jo käytetty tiukassa semifinaalissa. Haapakoskelle hienosti hopeaa ja Patelle 6 Reds kultamitali jatkoksi viime viikonlopun snookerin juniorimestaruudelle. Onnittelut vielä kaikille mitalisteille!

Kaiken kaikkiaan kisajärjestelyt sujuivat mallikkaasti ja pelaajien palautteesta päätellen kaikki viihtyivät myös jälkipeleissä.

teksti ja kuvat: Marko Parkkola


 

KILPAILUKUTSU

 

TULOSPALVELU

 

KAAVIO

 

OTTELUTULOKSET 

 

1. Patrik Tiihonen ABTku

 

2. Jukka Haapakoski CSS

 

3.-4.       

Heikki Niva EBK

Jere Virtaranta HyvBK

 

5.-8. 

Esa Kaikumaa TSK

Eelis Lappalainen ABTku

Antti Lehmus Ritz

Iiro Sirkiä WCS

 

9.-16.

Ville Pirilä KeraS

Marko Parkkola ABTku

Toni Savonen ABTku

Sami Karttunen CCA

Juha Erkinmikko CSS

Jari Heikkilä JBS

Pertti Salo CSS

Seppo Ojala CSS

 

17.-32.

Paavo Laihonen WCS

Mikko Salama CSS

Tero Halttunen JBS

Antti Silvo CSS

Pyry Salama CSS

Riku Santala BCR

Tomi Leinonen Biklu

Jani Kananen TS

Jussi Haapasaari GU

Juha Lehto WCS

Antti Joutsen BCR

Tuure Lappalainen ABTku

Jani Venäläinen CST

Kalle Uro ABTku

Atte Husu CSS

Antti Tolvanen CSS

 

33.-42.

Magnus Glader KK-79

Lauri Koivula TS

Miika Asunmaa GU

Sami Ollila WCS

Tero Nappari TS

Juhana Hautala WCS

Niko Järvi KoKa

Patrik Lehtinen ABTku

Mika Hummelin CST

Lauri Vaininen ABTku DNS

 

BREAKS

Tiihonen         73, 72, 56, 42, 38, 37, 37, 30

E.Lappalainen  68, 49, 32

Sirkiä              50, 46, 41

Niva                46, 39, 34, 33, 31, 30

Venäläinen     35

Pirilä               34

Joutsen           33

Laihonen        33

Virtaranta       33

Leinonen        32

Uro                 31