RG3

Kisaraportti

Snooker 1.Divisioona RG3 Helsinki/CSS


Helsingissä pelattiin erittäin hienot ja kovatasoiset divarikisat viikonloppuna. Osallistujia oli ennätysmäärä 37 pelajaa, ja mukana oli monia ensikertalaisia joista heti alkuun on mainittava jäätävät Vikstedtin junnuveljekset Oulusta ja Tiihosen Patrik Jyväskylästä. Ikää näillä nuorilla miehillä on 11-13v.

Pojat pelasivat hienot kisat, ja jatkossa varmasti paranee. Antti Vikstedt (11v) ei paljon kuvia kumarrellut eikä päätä kylmännyt kun hän teki 27 putsin takaa-ajo asemasta voittoon, ja saatteli nuorena herrasmiehenä vastustajan kotimatkalle. Myös Olli Vikstedt (13) oli kovassa tikissä mutta joutui taipumaan tiukoissa kontrapeleissä. Ensikertalainen Patrik Tiihonen (13v) voitti monta vastustajaa ja oli yhden voiton päässä Cup-paikasta, mutta tällä kertaa Ilkka Mannisen kokemus vei voiton. Patrik lähtee edustamaan Suomea ensi kuussa Pietarissa pidettävään juniori kutsuturnaukseen.

Sunnuntaina pelattiin Cup-pelit ja siellä nähtiin varsinaista sarjatulta lähinnä Veikkasen ja Nivan toimesta. Heikki Niva on palannut pelaamaan divarisarjaa, ja hän selvitti tiensä vaivatta lauantailta sunnuntaille. Sain kunnian nostella palloja kun Veikkanen tööttäsi kisojen suurimman breikin (77). Myös Niva teki 74 joten kovassa kunnossa on kaverit! Finaali käytiin Veikkasen ja Nivan kesken jonka Niva voitti luvuin 3-1.

Allekirjoittanut sai myös jonkun lyhytkestoisen suonenvedon käteensä ja teki oman ennätys kisabreikin 49. Kyllä se vähän lämmittää mieltä kun sarjojeni keskiarvo on n. 6.3

Kaiken kaikkiaan jäi hieno fiilis kisoista kun mukana oli paljon niin ensikertalaisia, junioreita ja meitä aktiivisesti kilpailuja kiertäviä. Rohkaisen enemmän tai vähemmän snookeria pelaavien henkilöiden ympäri suomen salien osallistumaan vaan reippaasti divarikisoihin. Siellä on mukava meininki ja taso vaihtelee niin kuin sarjan luonteeseen kuuluukin. Seuraavat kisat on n. kuukauden päästä. Tällä kertaa en pääse mukaan kun olen Patrikin ja muun seurueen kanssa Pietarissa. Hyviä treenejä ja kisoja kaikille!


 

Sami Hovi

Snooker lajipäällikkö

Snooker 1.Divisioona RG3 Helsinki/CSS tulokset

 

1. Niva Heikki

EBK

2. Veikkanen Saku BCL
3. Virtanen Marko CSS
  Hovi Sami CSS
5 Aho Tero CSS
  Pohjanen Jukka SaBik
  Tshering Topden CSS
  Sillanpää Harri WCS
9 Pällijeff Pentti CSS
  Huuskonen Niko CSS
  Sirkiä Iiro WCS
  Silvan Tony WCS
  Manninen Ilkka CSS
  Aho Jussi GU
  Virta Mika SaBik
16 Hautala Juhana KK-79
  Tiihonen Patrik JSBK
  Salo Pertti CSS
  Savolainen Mikko GU
  Pinola Petter CSS
  Paajanen Mikko EBK
  Vikstedt Antti OB
  Jehkonen Seppo CSS
  Leinonen Tomi Biklu
  Trompari Peter VBS
  Liekari Antti KK-79
  Hurme Jaakko GU
  Elomaa Heikki SaBik
  Laitinen Niilo GU
  Perkonoja Tuomo SaBik
  Kastari Juha GU
32 Vikstedt Olli OB
  Hannula Veikko Ritz
  Pallaspuro Petri KoKa
  Silfverberg Sebastian Biklu
  Perkonoja Harri SaBik
  Solja Kenneth EBK