RG5

Lam Tien Duc (vas), Marko Kekkonen ja Olli Sulasalmi

Divisioona RG5 Oulu City Biljard 28.-29.1.2023

Sulasalmi divarikisan voittajien kerhoon Oulussa

Tammikuun lopulla pelattiin Oulussa 1. divarin RG5 kisat. Kisoihin oli ilmoittautunut huikeat 30 pelaajaa. Lauantain tuplaeliminaatiopelit käynnistettiin aamukymmeneltä, ja päivälle tuli sopivasti pituutta viimeisen pelin päättyessä hieman ennen iltakymmentä. Lauantain isoimmasta breakista vastasi Lam Tien Duc tehden hienon 80 pisteen sarjan, joka jäi samalla kilpailujen suurimmaksi.

Sunnuntain 8 cup -pelit startattiin heti kymmeneltä, ja paikalle oli saapunut myös muutama aamuvirkku yleisön edustaja. Stream-pöydällä eli pöydällä nro 15 selvitettiin ensimmäinen semifinalisti 1,5 tunnissa muiden taisteluiden kestäessä hieman pidempään. Semifinaalit startattiin kellon näyttäessä 13:30 ja Olli Sulasalmi pussitti ensimmäisenä itsensä finaaliin puhtaalla 3 - 0 pelillä jälleen reilussa 1,5 tunnissa. Sulasalmelle jännitettiin kilpakumppania iltapäivän taittuessa alkuiltaan ja Lam Tien Ducin voittaessa Matti Rajainmäen päästiin käynnistämään tämän divaripelin finaalipeli hieman ennen kuutta. Finaalipelissä pelattiin täydet 5 framea ja lopulta Olli Sulasalmi vei voiton tiukan väännön jälkeen.

Kisajärjestäjä kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita hienosta kisaviikonlopusta.

teksti ja kuvat: Marko Kekkonen