Kilpailutoiminnan ohjeita
Biljardin tietopaketti
Suomen Biljardiliitto ry:n alaisiin kilpailuihin ja tapahtumiin kuuluvat ja liittyvät materiaalit ja tiedot löytyvät liiton internetsivulta www.sbil.fi Sivustoa kannattaa käydä lukemassa säännöllisin väliajoin sillä etenkin etusivun uutisia ja tiedotteita päivitetään aktiivisesti. Lisätietoja saa tietysti myös liiton toimistosta, toiminnanjohtaja Markku Ryytty puh. 0400 638 706, email markku.ryytty@sbil.fi
Lyhyt ohjeistus aloitteleville (uusille) kilpailupelaajille:
- Liity johonkin liiton jäsenseuraan jos haluat kilpailla liiton alaisissa biljardikilpailuissa (on myös poikkeuskilpailuja).
- Maksa liiton kilpailulisenssi.
- Katso liiton nettisivun kilpailukalenterista eri lajien ja sarjojen kilpailut.
- Ilmoittaudu haluamaasi (tasosi mukaiseen) kilpailuun.
- Ota selvää kunkin lajin kilpailusäännöistä ja määräyksistä.
- Tutustu oman lajin kilpailuohjekirjaan.
- Katso liiton nettisivun keskustelupalstalta ko. kilpailuilmoituksesta oman ottelusi ohjeellinen alkamisaika.
- Pukeudu pukeutumissääntöjen mukaisesti.
- Ilmoittaudu ajoissa kilpailupaikalla kilpailun johtajalle.
- Maksa kilpailumaksu käteisellä kilpailupaikalla ellei toisin ilmoiteta. Huom! kertalisenssit pitää ostaa myös etukäteen (kilpailunjohtaja voi auttaa tässä asiassa)
- Kilpailun johtaja ilmoittaa (kuuluttaa) ottelut pelipaikalla, siirry heti pelipöydän ääreen kun kuulet oman ottelusi kuulutuksen.
- Toimita ottelun tulos kilpailun johtajalle heti ottelun päätyttyä.
- Kysy kilpailun johtajalta paikan päällä mikäli jokin asia on epäselvää.
- Aina voit kysyä omasta seurasta tai liitosta lisätietoa.
Kaikista edellä mainituista asioista on lisätietoa tässä biljardin tietopaketissa ja liiton nettisivulla.
Kilpailukalenterit
- Kunkin lajin kilpailukalenterit löytyvät päivitettynä lajien omilta nettisivuilta. Kilpailukalentereihin saattaa tulla muutoksia kauden aikana, joten kalenteria on syytä käydä katsomassa säännöllisin väliajoin. Muutoksista ilmoitetaan liiton ja lajin omilla nettisivuilla.
Kilpailukutsut
- Kilpailujen järjestäjät ovat velvollisia ilmoittamaan omalle lajipäällikölle/jaostolle sekä liiton toimistoon omaan kilpailuun liittyvät olennaiset asiat sekä laittamaan internetsivuille (esim. liiton nettisivun keskustelupalstalle tai biljardi.org kilpailuhallintaan mikäli käytössä) ko. kilpailuilmoituksen ja ottaa sitä varten vastaan ja päivittää ilmoittautumisia sekä ilmoittautumisajan jälkeen laittaa päivityksiä kilpailun pelijärjestyksen (kaavion) sekä suunnitellun kilpailun aikataulusta. Samalla järjestäjä velvoitetaan ylläpitämään myös kilpailun tulospalvelua parhaalla mahdollisella tavalla (esim. biljardi.org, omat nettisivut tai keskustelupalsta tms.).
Kilpailuun ilmoittautuminen
- Liiton alaisiin kilpailuihin on ilmoittauduttava kilpailukutsussa ilmoitettavalla tavalla jotka ovat näkyvillä joko biljardi.org sivustolla tai keskustelupalstalla. Biljardi.org on käytössä tällä hetkellä valtaosassa pool ja pyramidikilpailuja, muut käyttävät keskustelupalstaa.
Ilmoittautuminen sivustojen kautta vaatii rekisteröitymisen sivustojen omien ohjeiden mukaisesti.
Keskustelupalstalla kilpailuun ilmoittautuessa pitää ilmoittaa oma nimi ja seura. Jos samassa pelipaikassa pelataan samaan aikaan eri sarjojen kilpailuja (esim. MN45, MN55 tai MN65), niin sitten ilmoitetaan myös sarja johon ilmoittautuu. Muista ilmoittaa nimesi ja seurasi selvästi ja pyydä kuittausta ilmoittautumisestasi jos ilmoittaudut sähköpostilla (jos se on sallittu ilmoittautumismenettelyksi). Tarkista myös että ilmoittautumisesi on otettu mukaan, eli kun ilmoittautumisaika on mennyt umpeen kilpailun järjestäjä laittaa esille kaikki ko. kilpailuun ilmoittautuneet. Ota heti yhteyttä kilpailun järjestäjään jos nimesi puuttuu listalta vaikka olet ilmoittautunut.
Mikäli pelaaja ei saavu kilpailuun, vaikka on siihen ilmoittautunut, on kilpailumaksu maksettava. Vain hyväksyttävästä syystä maksusta voi vapautua. Hyväksyttäviä syitä on äkillinen oma tai lähiomaisen (lapsen) sairastuminen tai äkillinen työeste tai vastaava. Esteestä on ilmoitettava kilpailun järjestäjälle heti kun se on mahdollista, samoin liiton toimistoon (oli este mikä tahansa, etukäteen ilmoitettu asia on aina parempi kuin olla ilmoittamatta mitään). Poisjäännistä voidaan pyytäää tarvittaessa myös lääkärintodistusta.
Kilpailumaksut
- Pelaaja maksaa kilpailumaksun kilpailupaikalla saavuttaessa, toivomuksena tasaraha käteisellä, useimmiten ei luotto- tai pankkikortteja. Jokaiselle kilpailulle on oma kilpailumaksu, joka näkyy kilpailukutsussa. Kilpailun järjestäjä antaa pyydettäessä kuitin kilpailumaksusta pelaajalle. Kausilisenssi- tai kertalisenssimaksu on suoritettava ennen ensimmäistä ottelua netin kautta https://www.suomisport.fi/.
Kilpailukäyttäytyminen
- Pelaaja on sitoutunut omalla seurajäsenyydellään ja liiton kilpailulisenssin hankkimisella noudattamaan kaikkia liiton antamia ohjeita ja määräyksiä. Näitä ovat voimassaolevat kilpailusäännöt, pukeutumisohjeet, kurinpitomääräykset ja antidopingsäännöt. Pelaajan pitää olla tietoinen kulloinkin voimassaolevasta Antidopingsäännöstöstä http://www.suek.fi
Kaikenlainen kilpailua häiritsevä toiminta haittaa kaikkien kilpailussa olevien viihtyvyyttä. Biljardin sanotaan aina olevan herrasmiesten ja –naisten peli. Käyttäydytään siis sen mukaisesti.
Kilpailun järjestäjät
- Kilpailun järjestäjän tulee ilmoittaa järjestämästään kilpailusta hyvissä ajoin ennen kilpailua. Ottaa vastaan kilpailuun ilmoittautumiset, ilmoittaa peliaikataulut ja kaaviot ilmoittautumisajan jälkeen jne. Laittaa kisailmoituksen biljardi.org tulospalvelusivustolle tai liiton nettisivun keskustelupalstalle ja päivittää siellä ilmoittautuneiden listaa (tai jossain muussa määrätyssä sivustossa). Tekee kaikki tarvittavat toimenpiteet kilpailun onnistumiseksi; kunnostaa pöydät, puhdistaa pallot, tulostaulut, järjestää kaikki parhaat mahdolliset edellytykset kilpailun läpiviemiselle, miettii aikataulut etukäteen, hoitaa tiedotuksen ennen, kilpailun aikana ja jälkeen jne. Hankkii tarvittavat palkinnot kilpailuun. Kilpailun järjestäjän roolissa on suositeltavaa olla mahdollisimman monta henkilöä eri työtehtävissä.
Kilpailujen johtajat
- Kilpailunjohtajan pitää olla selvillä kaikista liiton antamista ohjeista ja määräyksistä ja vaatia pelaajia niitä noudattamaan. Ottaa vastaan kilpailuun saapuvat pelaajat ja osallistumismaksut. Mahdollisista kilpailussa tapahtuvista häiriöstä tai rikkeistä pitää informoida lajipäällikköä ja liiton toimistoa viimeistään ensimmäisenä arkipäivänä kilpailun jälkeen, vakavista tapauksista heti. Kilpailutulokset tai linkit tulospalveluun pitää lähettää sähköpostilla heti kilpailun jälkeen lajipäällikölle ja liiton toimistoon. Kaikissa lajeissa on erikseen kilpailuohjekirjat, joita kilpailunjohtaja noudattaa. Kilpailun johtajan on suositeltavaa hankkia itselleen apulaisia kilpailun vetämisessä, mikä parantaa laatua ja vähentää yhden henkilön taakkaa.
Kilpailutilitykset
- Kilpailun järjestäjä tilittää liiton osuuden kilpailumaksuista liitolle 7 vrk:n sisällä kilpailusta. Maksussa pitää myös mainita minkä kilpailun maksusta on kyse. Kilpailutilityksen erittelyn selvityksen voi myös tehdä liittoon sähköpostilla, mutta edelleen maksussa pitää olla selkeästi mainittu mistä kilpailumaksusta on kyse.
Liiton tilinumero Nordea 216918-26297
IBAN: FI07 2169 1800 0262 97
BIC: NDEAFIHH
Saaja: Suomen Biljardiliitto ry
Viestiosuuteen riittävä erittely maksusta.
Kilpailusäännöt
- Kaikkien kilpailussa mukana olevien on noudatettava liiton antamia kilpailusääntöjä, pukeutumisohjeita ja kurinpitomääräyksiä sekä antidopingsääntöjä. Kilpailunjohtajan on vaadittava pelaajia noudattamaan niitä. Myös kilpailunjohtajan on itse noudatettava kilpailumääräyksiä ja oltava hyvänä esimerkkinä pelaajille.
Pukeutumisohjeet SBiL:n kilpailuihin
Yleistä
1. Näitä ohjeita tulee käyttää kaikissa Suomen Biljardiliiton (SBiL) alaisissa kilpailuissa ellei SBiL:n hallitus ole erikseen tapauskohtaisesti muuta päättänyt.
2. Kilpailujen järjestäjän tulee valvoa näiden ohjeiden noudattamista ja kilpailujen johtajan tulee, havaitessaan ohjeiden vastaisen asun, varoittaa pelaajaa ja velvoittaa hänet korjaamaan asian ennen seuraavan peliä, pelin häviämisen ja/tai kilpailujen poissulkemisen uhalla. Erityisen vakavissa tapauksissa kilpailujen johtaja voi tuomita pelaajan välittömästi pelin hävinneeksi ja kilpailuista poissuljetuksi.
3. Kilpailujen johtaja voi pyytää kilpailujen juryltä tai paikalla olevalta SBiL:n edustajalta kannanottoa asun sääntöjen mukaisuudesta ennen mahdollista päätöstään. SBiL:n vastaavalla lajipäälliköllä ja kurinpitopäälliköllä on oikeus oma-aloitteellisesti myös puuttua asiaan jos katsovat siihen olevan aihetta.
4. Kilpailuasujen tulee olla puhtaat ja ehjät, sekä tarkoituksen mukaiset. Päähineet ja muut selkeät ulkovaatteet ovat kiellettyjä. Samoin kuin verkkarit, tuulipuvut, shortsit ja lenkkarit yms. Asussa saa olla mainoksia, kuvia tms., edellyttäen etteivät ne ole hyvän maun vastaisia.
5. Farkut ovat kiellettyjä (poislukien taso C). Farkuiksi katsotaan denim -kankaasta valmistetut housut, sekä muut housut joissa on metalliniittejä tai muita tyypillisiä farkkupiirteitä.
Tasokuvaukset
1. Seurojen edustusasut (E)
SBiL:n jäsenseurat voivat rekisteröidä oman virallisen edustusasunsa. Tämä tapahtuu lähettämällä liitolle riittävän tarkan kuvauksen asusta, mieluiten valokuvan kera. Edustusasun paidassa tai liivissä tulee olla seuran merkki tai nimi selvästi osoittamassa mikä seura on kyseessä. Yhdellä seuralla voi olla sekä A-tason että B-tason edustusasut. Halutessaan seura voi myös rekisteröidä esim. virallisen kerhopaidan rinnalle ns. ”kakkospaidat”. Joukkuekilpailuissa tulee kuitenkin samassa joukkueessa pelaavien pelaajien käyttää yhtenäistä asua.
SBiL:n hallitus voi hylätä rekisteröinnin mikäli asu ei täytä vähintään B-tason vaatimuksia tai katsoo sen muuten olevan sopimaton.
2. A-taso
Smokki- tai puvunliivit, jotka mielellään saavat olla värikkäät, yksivärinen paita ja rusetti tai kravatti, tummat housut ja sukat, sekä mustat nahkakengät.
3. B-taso
Siisti kaulus- tai poolopaita ja/tai pusero, suorat housut ja siistit kengät. (ei keinonahka/mokkalenkkareita)
4. C-taso
Vapaa, siisti ja puhdas kilpailuasu, mielellään kauluksellinen paita (pikee T-paita), ei päähinettä.
Kilpailujen pukeutumistasot
Laji | Sarjataso Yleinen / Naiset Juniorit / Nuoret Seniorit / Ikämiehet Yleinen / Naiset Juniorit Seniorit | SM-kilpailut EAB EABC EAB EA EAB EA | Joukkue-SM E E | Ranking- ja muut kisat EAB EABC EAB EAB EABC EAB |
Selitys: | Esim. EAB tarkoittaa että kyseisissä kisoissa ovat sallittuja sekä E, A että B- tason asut. Pelkkä E tarkoittaa seuran virallinen edustusasu on pakollinen ja EA että pelaajalla on oltava seuran virallinen edustusasu tai A-tason asu jne. |
Ikärajat
- Eri sarjoilla on omat ikärajat joita on noudatettava.
Kilpailuissa on käytössä seuraavat ikäluokitukset vuoden 2023 RG- ja SM-kilpailuissa:
Sarja:
Juniorit PT16 1.1.2007 ja myöhemmin syntyneet
Juniorit PT18 1.1.2005 ja myöhemmin syntyneet
Juniorit MN21 1.1.2002 ja myöhemmin syntyneet
Seniorit MN45, pelaajan täytyy täyttää 45 vuotta vuoden 2024 aikana
Seniorit MN55, pelaajan täytyy täyttää 55 vuotta vuoden 2024 aikana
Seniorit MN65, pelaajan täytyy täyttää 65 vuotta vuoden 2024 aikana
Seniorit MN70, tämä koskee 31.12.1953 ja aikaisemmin syntyneitä
Kilpailuissa on käytössä seuraavat ikäluokitukset vuoden 2024 RG- ja SM-kilpailuissa:
Sarja:
Juniorit PT16 1.1.2008 ja myöhemmin syntyneet
Juniorit PT18 1.1.2006 ja myöhemmin syntyneet
Juniorit MN21 1.1.2003 ja myöhemmin syntyneet
Seniorit MN45, pelaajan täytyy täyttää 45 vuotta vuoden 2024 aikana
Seniorit MN55, pelaajan täytyy täyttää 55 vuotta vuoden 2024 aikana
Seniorit MN65, pelaajan täytyy täyttää 65 vuotta vuoden 2024 aikana
Seniorit MN70, tämä koskee 31.12.1953 ja aikaisemmin syntyneitä
HUOM! Kansainvälisissä kilpailuissa noudatetaan kunkin kansainvälisen liiton ikärajoja, jotka saattavat poiketa Suomessa käytössä olevista.
Lisenssit
- Kaikkeen liiton alaiseen kilpailutoimintaan osallistuvalla pelaajalla pitää olla voimassa oleva lisenssi. Kaikki lisenssit ostetaan https://www.suomisport.fi/ palvelusta
Tapaturmavakuutus
Tulevalla kaudella lisenssi sisältää edelleen vakuutusyhtiö Pohjolan tapaturmavakuutuksen biljarditoiminnassa ja se astuu voimaan lisenssimaksun tapahduttua. Tapaturmavakuutus on voimassa biljardiharrastuksen parissa ja siihen suoranaisesti liittyvillä matkoilla. Vakuutuksessa ei ole omavastuuosuutta ja se on voimassa myös yli 70-vuotiaille. Tapaturmavakuutus tulee olemaan ns. kollektiivinen vakuutus, joka kattaa automaattisesti kaikki lisenssipelaajat, myös kauden aikana kertalisenssin maksaneet saavat koko kaudeksi vakuutusturvan (pl. ulkomaalaiset pelaajat jotka eivät ole Suomen kansalaisia eivätkä kuulu mihinkään SBIL:n jäsenseuraan vaan edustavat kilpailussa "International Status" nimikkeellä IntSt).
Seurasiirto
Seurasiirtomaksu on 10 eur. Katso tarkemmat seurasiirtomääräykset liiton nettisivulta
Kilpailutulokset
- Kilpailun järjestäjä lähettää kilpailutulokset (tai linkit kilpailutuloksiin/tulospalveluun) sähköpostilla heti kilpailun päätyttyä lajipäällikölle sekä liiton toimistoon ja/tai kilpailuohjekirjan mukaisesti. Hyvä tapa on tehdä kaikki tulokset ja raportit (lisenssit ym. maksut) valmiiksi viimeistään finaaliottelun aikana, jolloin kaikki on valmista kun finaali päättyy ja tuloksiin tarvitsee laittaa vain finaalipelaajien järjestys. Tämän jälkeen vain lähetys sähköpostilla ja asia on pois päiväjärjestyksestä ja tieto saadaan nopeasti eteenpäin päivitettäväksi ja myös medialle. Kilpailutuloksiin pitää laittaa pelaajan nimen lisäksi seura, sillä lisenssijärjestelmässä on useita samannimisiä pelaajia. Kilpailutulokset on nähtävissä liiton nettisivuilta jokaisen lajin/sarjan kohdalta.
Rankinglistat
- Kaikkien lajien kilpailuista pidetään rankinglistoja jotka löytyvät liiton nettisivulta / biljardi.org tulospalvelusta jokaisen lajin/sarjan kohtalta.
Seurajäsenyys
- Kaikkien liiton kilpailutoimintaan osallistuvien pelaajien pitää olla jonkin liiton jäsenseuran jäsen (pl. kilpailut joissa sallitaan ulkomaalaisten pelaajien osallistuminen International Status nimikkeellä).
Seuranvaihto
- Seuranvaihto on mahdollista kauden aikana sen jälkeen kun pelaaja on maksanut lisenssin jonkun seuran nimissä tai osallistunut kauden aikana ensimmäisen kerran kilpailuun. Seuranvaihto maksaa 10 euroa. Seuranvaihdosta pitää ilmoittaa liitolle hyvissä ajoin ennen pelaajaan osallistumista kilpailuun (viim. 2 päivää ennen kilpailuun osallistumista), samoin pelaajalla pitää olla vanhan seuran lupa seuranvaihtoon. Tästä pitää mainita seuranvaihdon yhteydessä. Seuranvaihtomaksu pitää olla myös maksettuna ennen seuravaihtoa.
- Kunkin kauden alussa ennen ensimmäistä kilpailuaan tai lisenssin hankkimista, pelaaja voi vapaasti vaihtaa seuraa. Seuravaihdon edellytyksenä on kuitenkin, että pelaaja on hoitanut kaikki velvoitteensa vanhaa seuraa kohtaa (ei ole jäsenmaksurästejä tms.) ja luonnollisesti uusi seura on hyväksynyt pelaajan jäsenekseen. Seurasiirron voi tehdä vain yhden kerran kauden aikana.
Viralliset lajit
- Viralliset lajit ovat: Kaisa, Kara, Pool, Pyramidi ja Snooker
SBiL säännöt
- SBiL:n toimintasäännöt löytyvät liiton nettisivulta
Liiton kokoukset
- Liiton sääntömääräiset kokoukset pidetään syksyllä (marraskuussa) ja keväällä (maaliskuussa), joihin toivotaan mahdollisimman monen jäsenseuran edustajan osallistuvan. Vahva liitto tarvitsee aktiivisen ja toimivan seurakentän. Liitto on seuroja ja seurojen jäseniä varten. Osallistu ja vaikuta.
SBiL hallitus
- Hallituksen yhteystiedot liiton nettisivulta tai kysy liiton toimistolta. Liiton hallituksessa on vuosittain erovuorossa puolet jäsenistä.
SBiL lajipäälliköt
- Lajipäälliköiden yhteystiedot nettisivulta tai kysy liiton toimistolta. Liiton hallitus vahvistaa vuosittain (tai tarvittaessa) lajipäälliköt kaikkiin lajeihin.
SBiL toimisto
- Liiton toimiston yhteystiedot liiton nettisivulta. Toiminnanjohtajana toimii Markku Ryytty, puh 0400 638 706 email markku.ryytty@sbil.fi
Antidoping
- Jokaisen pelaajan on itse huolehdittava siitä että on tietoinen antidopingiin liittyvistä asioista. Katso tarkemmin www.antidoping.fi Jos pelaajalla on lääkärin määräyksestä jokin lääke käytössä joka on kiellettyjen aineiden listalla ja jos ko. pelaajalle tehdään dopingtesti, niin pelaajan on ennen testiä ilmoitettava testaajalle lääkkeestä ja tehtävä testin jälkeen erivapaushakemus ADT:lle. Kysy tarvittaessa liitosta tai ADT:ltä lisää. SBiL on sitoutunut noudattamaan kaikessa toiminnassaan ADT:n ohjeita ja määräyksiä.
Ansiomerkit
- Liitolla on palkitsemissäännöt jolla pyritään palkitsemaan seurojen jäseniä ja yleensä biljardissa vaikuttaneita henkilöitä liiton ansiomerkeillä. Seurojen edustajat voivat ehdottaa liiton hallitukselle omasta seurassaan kunnostautuneita henkilöitä ansiomerkin saajaksi. Erityisesti pronssinen ansiomerkki on tarkoitettu paikalliseen palkitsemiseen.
Valmennus ja koulutus
- Liitto kouluttaa vuosittain Taso 1 (+ mahd. Taso 2) seuravalmentajia. Liitto pyrkii kehittämään valmennuskoulutusta edelleen ja jokaisen seuran olisi syytä kouluttaa vähintään yksi henkilö liiton seuravalmentajaksi.
Nuorisotoiminta
- Liiton nuorisotoiminta pitää sisällään seuraavia kokonaisuuksia: Junioreiden ranking- ja SM-kilpailut, Nuorisotalojen SM kilpailut (8- ja 9-pallo) ja erilaisia junioreille suunnattuja biljardisarjoja tms.
- Liitto järjestää juniorileirejä maajoukkueeseen valituille pelaajille. Samassa yhteydessä pidetään toisinaan myös avoimia junnuleirejä, joihin seurojen toivotaan lähettävän omia pelaajiaan aktiivisesti.
- Kaikenlainen yhteistyö paikallisiin nuorisotaloihin pitää kuulua jokaisen seuran tehtäviin. Jokaisen seuran pitää myös ymmärtää nuorisotyön tärkeys paikallisella tasolla. Jos seuralla ei ole sellaista pelipaikkaa jossa nuoret (alaikäiset) eivät voi pelata, niin silti seura voi järjestää nuorisotaloilla monenlaista toimintaa, kuten ohjausta, valmennusta, järjestää kilpailuja jne. Tähän toimintaan voi myös osallistua ja vaikuttaa jokainen yksittäinen pelaaja.
Biljardilehti
- Biljardilehti ilmestyy normaalisti neljä (4) kertaa vuodessa. Lehden pdf versio on luettavissa myös liiton internetsivujen kautta. Olisikin erittäin hienoa jos pelaajat levittäisivät tietoa ja linkkiä Biljardilehdestä mahdollisimman laajasti, sillä mitä suurempi lukijakunta lehdellä on, sitä parempi. Seurojen edustajat ja yksittäiset pelaajat voivat myydä ilmoituksia Biljardilehteen. Liitto maksaa uusista mainoksista 30 % provision seuralle tai pelaajalle. Ota yhteyttä liiton toimistoon jos olet kiinnostunut mainosmyynnistä.
Muu mainosmyynti ja markkinointi
Liitto antaa mahdollisuuden seuroille ja pelaajille myydä mainostilaa myös muihin liiton medioihin kuten internetsivustolle, vuosittaiseen SM-finaalitapahtumaan ja muihin tapahtumiin. Liitto palauttaa myynnistä provisiona 30 % seuralle tai pelaajalle. Seurat ja pelaajat voivat hankkia myös muita yhteistyökumppanuuksia, joista voidaan sopia provisio erikseen tapauskohtaisesti. Ota yhteyttä liiton toimistoon.
Uutiset ja tiedotteet
- Liiton hallinnoimiin internetsivustoihin https://www.biljardisuomi.fi sekä http://www.sbil.fi tuotetaan uutisia ja tiedotteita eri biljardilajeista ja -tapahtumista aina kun aineistoa saadaan. Jokainen seura ja sali sekä yksittäinen pelaaja voi vaikuttaa monipuolisesti uutisiin lähettämällä uutisaineistoa liiton toimistoon. Erityisesti kuvista on aina pientä pulaa. Kuvan mukana pitää tulla kuvaajan nimi ja lisätiedot julkaisuoikeuteen liittyvistä asioista.
Muista että kaikkeen kirjoitukseen ja kuvamateriaaliin pitää olla julkaisuoikeus. Jos on kyseessä jossain muussa mediassa olevasta uutisesta niin siitä toki voimme julkaista linkin, suoraan toisen median uutista emme voi julkaista.
Tiedotteet on tarkoitettu liiton virallisille tiedotteille jotka koskevat esim. kilpailukalenteri muutoksia tms.
Liitto etsii vapaaehtoisia uutistoimittajia jotka ovat kiinnostuneita tekemään uutisointia niin kotimaan kuin ulkomaan biljardista. Jos kiinnostaa, ota yhteyttä liiton toimistoon.
Keskustelupalsta
- Keskustelupalsta on tarkoitettu biljardin harrastajien foorumiksi, jossa lajista kiinnostuneet henkilöt voivat vaihtaa ajatuksia lajiin liittyvistä asioista. Keskustelupalstalla on eri lajeille osoitetut omat osiot. Myös liiton toimintaan liittyviä toiveita ja ehdotuksia voi palstan kautta esittää.
Keskustelupalstan käyttöohjeistusta
SM finaalitapahtuma
- Vuosittain 2003-2019 on järjestetty kaikkien biljardilajien yhteinen SM-finaalitapahtuma. Tätä varten eri lajeissa ja sarjoissa on pidetty SM-alkukilpailut joiden 2-4 parasta pelaajaa pääsevät SM-finaalitapahtumaan. SM-finaalitapahtuma järjestettiin viimeksi vuonna 2021 ja seuraavaksi suunnitellaan vuotta 2025.