SM kilpailun osallistumisoikeus

1. Henkilökohtaiset SM-kilpailut

Osallistumisoikeus on niillä SBiL:n jäsenseurojen jäsenillä, joilla on voimassa oleva kilpailulisenssi ja jotka ovat joko Suomen kansalaisia tai ovat asuneet vakituisesti Suomessa viimeiset kaksi vuotta. Erikseen määrättyihin seniori, juniori ym SM-kisoihin saattaa olla mahdollista osallistua kertalisenssillä. Tällöin tästä, kuten myös ikärajoista ja muusta tarpeellisesta tiedotetaan erikseen kilpailukutsussa ja/tai kilpailuohjekirjassa.


2. Pari SM-kilpailut

Pari SM-kilpailuihin ovat oikeutettuja osallistumaan SBiL:n jäsenseurojen jäsenet. Osallistuvan parin pelaajat voivat edustaa eri seuroja, ja Pari SM-kilpailuihin voi osallistua myös kertalisenssillä. Pari SM-kilpailuissa parien pitää edustaa samanlaisissa peliasuissa.


3. Seurajoukkueiden SM-kilpailut

Joukkueiden SM-kilpailuihin ovat oikeutettuja osallistumaan SBiL:n jäsenseurojen nimittämät joukkueet. Joukkueiden jäsenten tulee olla saman edustamansa seuran jäseniä, mutta kilpailuun voi osallistua myös kertalisenssillä. Joukkueissa saa pelata myös ns. ulkomaalaisvahvistuksia, eli pelaajia jotka eivät ole Suomen kansalaisia tai ole asuneet vakituisesti Suomessa viimeiset kaksi vuotta, mutta heidänkin tulee olla edustamansa seuran jäseniä. Joukkueen pelaajista saa olla korkeintaan 50 % ulkomaalaisvahvistuksia.


4. Seuran vaihto juuri ennen SM-kilpailuja

Mahdollinen seuran vaihto on tapahduttava vähintään kaksi (2) päivää ennen kilpailua, että SBiL varmasti ehtii rekisteröidä pelaajan lisenssin uuden seuran nimiin ennen kilpailua sekä maksettava seurasiirtomaksu 10 euroa liiton pankkitilille. Seurasiirron hyväksymisen edellytyksenä on myös, että pelaaja on hoitanut kaikki velvoitteensa vanhaa seuraa kohtaan. Seurasiirron voi tehdä vain yhden kerran kilpailukauden aikana.

Seurasiirtomaksu 10 euroa pitää olla maksettu liiton tilille FI07 2169 1800 0262 97 (Nordea) sekä ilmoitus (seurasiirtolomake tai sähköposti) on oltava täytettynä liiton toimistolla ennen siirron hyväksymistä. Laita maksun viestiin: seurasiirto, pelaajan nimi, vanha ja uusi seura.

Seurasiirtolomake on tulostettavissa liiton nettisivulta
Toimitus liiton toimistoon joko postitse osoitteella:
Suomen Biljardiliitto ry. Valimotie 10, 00380 Helsinki
tai email markku.ryytty@sbil.fi