Kompensaatiopisteet

Finnish Pool Tour kaudella 2023-24 voi sisältää erikoistapauksia joissa FPT-kilpailu on päällekkäin merkittävän kansainvälisen kilpailun kanssa. Ensisijaisesti päällekkäisyyksiä pyritään välttämään, mutta joissakin tapauksissa päällekkäisyys on väistämätöntä.

Näissä erikoistapauksissa pelaajille määritetään kompensaatiopisteitä FPT rankinglistalle mikäli päällekkäin oleva kansainvälinen on luokiteltu kompensaatiopisteiden arvoiseksi kilpailuksi. Näitä ovat ensisijaisesti MM- ja EM-kilpailut, EuroTour osakilpailut ja muutamat erityiset kansainväliset WPA:n alaiset kilpailut. Kompensaatiopisteitä tuottavat kilpailut on etukäteen listattu ja lista päivitetään kaudelle 2023-24 tälle sivustolle.

Kompensaatiopisteet määräytyy pelaajalle hänen rankinglistalla saavutettujen pisteiden kisakohtaisen keskiarvon perusteella. (neljä edellistä SM- ja 4 edellistä RG-kilpailua riippumatta siitä, onko pelaaja pelannut kilpailussa tai ei). Kompensaatiopisteitä ei anota vaan ne myönnetään pelaajalle automaattisesti. Pelaajalle voidaan myöntää kompensaatiopisteitä takautuvasti mikäli todetaan tärkeän kansainvälisen kilpailun puuttuminen listalta, mutta ei kuitenkaan enää sen jälkeen mikäli rankinglistan kannalta jo seuraavan kilpailun ilmoittautuminen on päättynyt (=arvonta tehty).