Kari Kallio on elokuun pelaaja

27.9.2019

Kari Kallio
Kari Kallio

Rovaniemen Biljardikerhon Kari Kallio on valittu liiton elokuun pelaajaksi. Kallio saavutti uran 50. rankingvoiton kaisassa Oulun turnauksesta. Tällä voitolla Kallio nousee jälleen kaisan RG-voittajien paalupaikalle niukasti ohi Mika Starkin joka viime viikolla saavutti myös tämän legendaarisen rajan.

Kari Kallio, saavutit uran 50. rankingkisavoiton, miltä se kuulustaa?

- Kyllähän se aika paljon on ja kun laskee vielä muut podiumpaikat niin menee yli sadan. Kaisassa se on tosiaan aika paljon, kun on vain yksi sarja. Ja kun Mika Stark pyyhkäs aikaisemmin ohi, niin piti parhaansa yrittää.

Muistatko mikä oli ensimmäinen rg voitto tai jonkun muun alkuaikojen voiton?

- En kyllä muista ekaa voittoa, mutta vuoden 1989 ensimmäinen SM kulta kyllä on jäänyt mieleen. Vuosina 1989-1991 tuli paljon pelattua ja paljon voitettua.

Miten kaisa on muuttunut näiden vuosikymmenten aikana?

- Itestä tuntuu että taso ei ole hirveän laajasti muuttunut, kärki menee aika lailla samalla tavalla. Pelityyli oli nuorena vähän erilainen, silloin lyötiin pussiin kaikkia palloja, jotka oli vähänkin irti vallista. Nyt vanhempana kun ei enää näekään niin hyvin, niin on vähän rauhoittunut ja tullut varovaisemmaksi. Vaikka tykkään pelata vauhdikkaasti niin silti aina joskus menee rankuillekin vaikka siihen en pyrikään. Kilpailuvietti on niin verissä, tykkään käydä kisoissa.

Entä mitä muuta mukavaa on jäänyt mieleen vuosien ajalta?

- Vuonna 1996 Lappeenrannan SM kisoissa menin paikalle taas normaaliin tapaan päivää ennen kisan alkua. Siellä oli paljon pelaajia mm. uusi nouseva hyvä säkittäjä Tyrkön Jussi. Siinä pelatessani harjoituspeliä paikalla oli myös Vesku Loiri. Loiri sanoikin mulle tuon harjoituspelin jälkeen, että kuule Kari, kyllä se näyttää nyt siltä, että sinä taidat voittaa nämä kisat. Niinhän siinä kävikin ja kun Vesku oli jakamassa palkintoja, niin tokaisin takaisin, että kyllä Vesku oot aika meedio. Toinen mieleenpainunut kisa jossa tapahtu kaikenlaista oli Kultakello, muistaakseni vuodelta 1990.

Entä kuinka kauan aiot vielä kisailla?

- Niin kauan kuin vain kykenen ja jaloilla pysyn. Kyllä kaisa on niin mukava laji ja yhteisö. Paljon on ystäviä ja kavereita. Katotaan kuinka kauan sitä pystyy pelaamaan.