Heikki Niva marraskuun pelaaja

13.12.2019

Heikki Niva. Kuva: IBSF
Heikki Niva. Kuva: IBSF

Heikki Niva (Espoon Biljardikerho) on valittu liiton marraskuun pelaajaksi. Niva pelasi hienosti snookerin MM kilpailussa Turkin Antalyassa sijoittuen viidenneksi. Lisäksi Niva on hallinnut kotimaan kilpailuja voittaen huimat yhdeksän turnausta putkeen.

1. Sinulla on ollut hyvä periodi jo pitkään päällä, mistä voittoputki on saanut alkunsa?

- Olen onnistunut siirtämään harjoituspöydän tasoa kisapöydälle. Itseluottamus on noussut ja siksi tulosta tullut. Haastavinta Suomen kilpailuissa on pitkät pelipäivät ja tason ylläpitäminen aamusta iltaan. Hyvän vireystilan pitäminen on tärkeintä.

 

2. Minkälaisella harjoitusrytmillä nykyään toimit?

- Normaalilla viikkopaketilla yritän pelata 5x yksin ja kerran jonkun kanssa. Viikolla käyn aamuisin 3-4h ja viikonlopuksi yritän saada pitemmän setin 5-6h pelitreenin, jos ei löydy, vedän yksin. Kuuntelen myös itseäni riippuen mitä on ohjelmassa, kun tietyn tyyppisistä harjoituksista ei tule väsyneenä mitään.

 

3. Minkälaisia painotuksia harjoittelussasi on tällä hetkellä?

- En halua sen tarkemmin mennä mitä treenaan ja miten, mutta esimerkiksi heikkouksia yritän parantaa ja sitä kautta teen itselleni treenit parille viikolle, joskus jopa kuukaudelle, jonka jälkeen mietin uudestaan onko menty eteenpäin, mitä muutetaan mitä ei.

 

4. Mitkä ovat tärkeimmät seikat mitä pitää ottaa huomioon otteluun valmistautuessa?

- Kaikilla tulisi olla oma tapa valmistautua turnaukseen/otteluihin, jos ei ole, etsi toimivin tapa. Tärkeimpänä on mielestäni maksimaalinen vireystila, jotta saa itsestään kaiken irti. Harva väsyneenä saa parhaan pelaajansa esiin.