Robin Hull on valittu huhtikuun pelaajaksi

6.5.2015

Robin Hull
Robin Hull

Snookerammattilainen Robin Hull on valittu liiton huhtikuun pelaajaksi. Hull pääsi snookerin MM kilpailuun Crucibleen 32 parhaan pelaajan joukkoon voitettuaan kolme karsintaottelua. MM kilpailun 1. kierroksella Hull kohtasi ex-maailmanmestarin, englantilaisen Shaun Myrphyn.

1. Pääsit toisen kerran peräkkäin hienosti MM karsinnasta läpi. Miten analysoisit näin jälkikäteen karsintapelejäsi?

- Ne oli ihan ok, pääasia että tuli voitot. Ajoittain peli kulki hyvin ja oli eteenpäin menemistä, tiukat paikat pitää vielä ottaa suurennuslasin alle. Arvosana siinä kasin kieppeillä jos katsoo puhtaasti pelejä.

2. Karsintojen jälkeen arvontatilanne oli jännittävä. Olitko ajatellut etukäteen ketään toivevastustajaa ja mitä tuumit kun Shaun Myrphy osui vastustajaksesi?

- En seuraa kaavioita ja snooker on siinä helppo peli että ei tartte miettiä vastustajaa vaan pelataan pöytää vastaan. Kun Myrphy tuli esiin niin se oli ihan hyvä arpa, hän pelaa avointa ja menevämpää peliä.

3. Takana on nyt kaksi kautta ammattilaisturnauksissa. Miltä niiden kiertäminen ja kisaileminen on tuntunut?

- Onhan se ollut sinänsä vaikeata kun tietää mikä pohja ja paketti pitäisi olla. Nämä kaksi vuotta on ollut pelisysteemin rakentamista ja ammattilaissnooker on paljon muutakin kuin vain pelaamista. Paljon menee energiaa muuhun kuin pelilliseen tekemiseen. Hitaasti on menty eteenpäin ja ranking noussut myös, mutta vielä on matkaa siihen että voi vaan mennä ja lyödä palloa.

4. Onko jokin turnaus erityisesti mieleesi?

- Ei erityisesti, mutta onhan MM kisa tietysti tunnelmaltaan ja arvostukseltaan aivan ylivertainen. Paljon on ollut hienoja hetkiä eri turnauksissa.

5. Onko jo kesän ja tulevan syksyn ohjelma selvinnyt? Missä pelaat seuraavaksi?

- Ei ole vielä selvillä, kesällä on Australian Open karsinnat  ja Kiinan kisa. Pitää katsoa miten kesän aikana voi ja tarvitsee pitää pientä lomaa. Ja sitten heti kun on taas raikas fiilis pitää mennä treenipöydän ääreen.

6. Mitä ajattelet Stuart Binghamin MM voitosta?

- Olihan se yllätys, mutta niinhän se on aina kun voittaa ensimmäisen kerran.  Mutta tuolla tavalla kun pelasi, niin ei ole ihme, että voitti. Oli kyllä mieluinen voittaja, olen tuntenut Binghamin jo 20 vuotta.