Kaisan MM kilpailu oli mahtava paketti

23.9.2019

Erkki Närä
Erkki Närä
Joni Ahola
Joni Ahola
Tuomas Komi
Tuomas Komi
Jaana Saarinen, SantaPark
Jaana Saarinen, SantaPark
Kisaorganisaatiota vasemmalta lukien; Matti Kärnä, Jouni Kelokaski, Tuomas Komi, Laura Talo, Erkki Närä ja Joni Ahola. Oikealla avajaisissa seremoniamestarina toiminut Risto Niva.
Kisaorganisaatiota vasemmalta lukien; Matti Kärnä, Jouni Kelokaski, Tuomas Komi, Laura Talo, Erkki Närä ja Joni Ahola. Oikealla avajaisissa seremoniamestarina toiminut Risto Niva.
Pelaajia avajaisiltana.
Pelaajia avajaisiltana.
Jarmo Tainio
Jarmo Tainio
Tatu Tainio
Tatu Tainio
Eemeli Laurinolli
Eemeli Laurinolli
Svetlana Voroncova, Latvia
Svetlana Voroncova, Latvia
Joulupukki suoritti kisan avauslyönnin
Joulupukki suoritti kisan avauslyönnin
Joulupukki
Joulupukki
Santapark peliareenaa. Pelaamassa Henri Mäki sekä Kari Kallio.
Santapark peliareenaa. Pelaamassa Henri Mäki sekä Kari Kallio.
Kisakuksat
Kisakuksat
MM mitali
MM mitali
Promilles yhteistyökumppani
Promilles yhteistyökumppani
SantaPark sisäänkäynti
SantaPark sisäänkäynti
Kisan mainoskyltti
Kisan mainoskyltti

Rovaniemellä järjestetty kaisan MM kilpailu onnistui kokonaisuutena loistavasti, jopa odotettua paremmin. Kaikki kisatapahtuman elementit osuivat täydellisesti kohdalleen. Tapahtuma keräsi pelkkää kiitosta kautta linjan.

Joulupukin kotiluola, 50 metriä maan alle louhittu SantaPark toimi kaisan MM kilpailun näyttämönä. Pelipaikka oli upea ja erilainen miljöö, tällaista esillepanoa ei pysty saamaan tavalliselle biljardisalille saatikka urheiluhalliin. Kaikki pelipöydät olivat hyvin lähekkäin ja samassa tilassa, jolloin sekä pelaajat että yleisö pääsivät seuraamaan kaikkia otteluita samanaikaisesti ja tietysti käynnissä olevien otteluiden livetuloksia sai seurata isolta scriiniltä. Kilpailun johto toimi erinomaisesti, joten uudet ottelut saatiin heti käyntiin edellisten päätyttyä. SantaPark tarjosi myös ravintolapalvelut samassa yhteydessä, joten ruoka- ja juomapuolikin oli käden ulottuvilla. Rovaniemen kisajärjestäjät olivat järjestäneet myös kuljetukset lentokentältä, joten nekin tulivat ”talon” puolesta. Ja kun majoituskin oli saatavilla aivan SantaParkin vieressä sijaitsevaan Arctic TreeHouse Hotelliin, niin kisapaketti oli täydellisen kompakti.

Kilpailun pääorganisaattori Erkki Närä myhäili tyytyväisyyttään tapahtumaan.

- Hyvin on mennyt kaikki. Aikataulut toimivat, pelipaikan miljöö on upea, pelipöydät ja valot toimivat, pelaajat ja katselijat ovat iloisia, vapaaehtoiset ovat olleet hienosti mukana, sponsorit ovat tykänneet ja hotelli sekä SantaPark ovat tyytyväisiä tapahtumaan. Eipä tässä voi muuta kuin itsekin olla tyytyväinen, Närä iloitsi. Todella paljon kisan eteen on tehty töitä ja nyt se palkinto lunastetaan saaduilla positiivisilla palautteilla. Kyllä kaisa yhteisön yhtenäisyys näkyy hienosti, kaikki vapaaehtoiset tuomarit ja toimitsijat, ovat painaneet pitkää päivää pyyteettömästi, kuten esimerkiksi YT-klubien puheenjohtaja ja Rovaniemen Kunnallisklubin puheenjohtajat ovat tehneet, upeata sitoutumista. Kiitos kaikille mukana olleille ja erityisesti liiton puheenjohtajalle Joni Aholalle sekä kaisan lajipäällikkö Tuomas Komille, he ovat molemmat olleet haalarit päällä tekemässä tätä tapahtumaa alusta alkaen. Ja kiitos saamastani hopeisesta ansiomerkistä, lämmittää todella paljon, tiivisti Erkki Närä lopuksi.

Myös liiton puheenjohtaja Joni Ahola kiitteli tapahtuman tekijöitä mutta myös tekniikan onnistumista.

- Teknisesti kaikki on toiminut hienosti eikä ole tarvinnut tehdä mitään säätöjä. Iso kiitos nettiyhteyden järjestämisestä InDatalle, sillä striimeissä ei ole ollut katkoksia. Pelaajisto on kehunut paikkaa ja järjestelyjä, onhan SantaPark aivan uniikki paikka ja yhteistyö kaikkien tahojen kanssa on toiminut loistavasti. Kiitos erityisesti kilpailujen johdosta vastanneille Matti Kärnälle ja Laura Talolle sekä päätuomari Jouni Kelokaskelle, samoin kaikille muillekin vapaaehtoisille sekä tapahtumassa mukana oleville yhteistyökumppaneille, Joni Ahola sanoi.

Myös kolmantena lenkkinä pääorganisaatiossa ollut MM kilpailun johtaja ja kaisan lajipäällikkö Tuomas Komi oli erittäin tyytyväinen tapahtumaan.

- Kyllä on todella positiivinen fiilis, kisan tunnelma ja visuaalinen ilme areenalla on juuri sitä mitä halusin. Meillä on aivan mahtava organisaatio, jossa roolitukset toimivat erinomaisesti, jokainen hoiti oman tonttinsa hienosti. Kaikki toimi just kuten oli suunniteltu ja jopa vähän paremmin. Pelipöytien sijoittelu oli senttipeliä, sillä peliareenan tila oli aika tiukka, myös valojen kanssa jouduttiin vähän säätämään, jotta ne saatiin oikeille paikoilleen. Mutta lopulta kaikki onnistui hyvin ja olen todella tyytyväinen kokonaisuuteen, Komi sanoi.

- Järjestelyt vaikuttivat vähän omaan pelaamiseen, kun tapahtuman asiat pyörivät koko ajan päässä myös pelatessa. Korvien välistä ja keskittymisestä pelaaminen on kiinni.

- Hienoa palautetta on tullut niin suomalaisilta kuin etenkin ulkomaisilta osallistujilta, jotka ovat sanoneet tämän tapahtuman olleen aivan omaa luokkaansa mihin tahansa heidän käymiinsä kilpailuihin verrattuna. Tämä on hyvää mainosta kaisalle ja näin saamme lajia leviämään myös muualle, Komi totesi.

 

SantaParkin terveiset biljardiväelle esitti Jaana Saarinen, SantaPark Senior Manager.

- Biljardin MM kilpailu on ollut aivan ainutlaatuinen tapahtuma täällä SantaParkissa ja olemme ylpeitä saadessamme teidät tänne. Mukavaa antaa teille ja ulkomaisille vieraillenne lappilaisia elämyksiä, uskon että he ovat nauttineet SantaParkin ainutlaatuisesta tarjonnasta ja sen ympäröivästä luonnosta. Järjestämme SantaParkissa lukuisia erilaisia tapahtumia gaalailloista messuihin ja kaikkea siltä väliltä, periaatteessa täällä on ympäri vuoden toimintaa, vaikka juuri tämä syyskuun ajankohta onkin kesä- ja talvisesongin välissä. Tervetuloa taas uudestaan, toivotti SantaPark Senior Manager Jaana Saarinen biljardiväelle lopuksi.

Ja pelaajistosta kuului myös pelkkää positiivista kommentointia. Jarmo ja Tatu Tainio olivat tyytyväisiä järjestelyihin ja kisapaikkaan.

- Loistavat olosuhteet ja hieno pelipaikka, Jarmo Tainio sanoi ykskantaan. Ei tarvinnut epäröidä matkustaa tänne Rovaniemelle kisoihin, se oli selvää, että tänne tullaan. Ja nyt voi sanoa, että kukaan ei pysty enää parempaan koskaan, on ollut niin hienot kisat. Lisäksi pelasin omaa normaalia taitotasoani paremmin, joten siitäkin pitää olla iloinen, Jarmo jatkoi. Tatu Tainio oli muutoin samoilla linjoilla paitsi ettei hän ollut niin omaan pelaamiseensa tyytyväinen, Tatu putosi kilpailun kolmannella kierroksella.

Rovaniemen Eemeli Laurinolli oli mukana sekä järjestelytehtävissä että pelaajana.

- Kyllä tämä on mahtava pelipaikka ja hienoa pelata näin hyvissä olosuhteissa. Striimit ovat olleet erinomaiset, olen niitä käynyt välillä kotona katsomassa 65 tuuman telkkarista, olipa kiva niitä seurata. Oma pelaaminen ei ollut huonoa, mutta vastustajat olivat niin hyviä, että putosin jo kolmannella kierroksella. Täällä ei ole kuin hyviä pelaajia mukana.

 

Latvialainen Svetlana Voroncova säteili tyytyväisyyttään kilpailun järjestelyitä sekä Lapin luontoa kohtaan.

- Kiitos kutsusta tänne kaisabiljardin MM kilpailuun. Olemme tunteneet olomme täällä Rovaniemellä erittäin mukavaksi, olette antaneet meille ainutlaatuisen kokemuksen niin Lapista kuin myös upeasta turnauksesta. Vaikka emme ole Latviassa pelanneet kaisabiljardia, niin olemme nyt siitä hyvin innoissamme ja aiomme hankkia Latvian Liepajaan pelipöytiä ja aloittaa pelaajien koulutuksen kaisaan. Kaisa on niin erilainen laji, jossa tarvitaan pussitustaitojen lisäksi taktista näkemystä, se tekee kaisasta niin mielenkiintoisen. Olen todella iloinen ja kiitollinen, että tulin tänne Rovaniemelle ja sain kokea tämän upean tapahtuman, kiitteli Svetlana Voroncova lopuksi.

 

Suuret kiitokset kaikille kilpailun järjestelyissä mukana olleille henkilöille ja tahoille. Kiitos myös pelaajille nautittavista otteluista sekä kiitos yhteistyökumppaneille taloudellisesta tuesta!