Tuplamestari Nico Siekkinen

2.10.2017

Tuplamestari Nico Siekkinen
Tuplamestari Nico Siekkinen
Hopeaa Atte Paloniemi ja kultaa Nico Siekkinen
Hopeaa Atte Paloniemi ja kultaa Nico Siekkinen
OSM pronssia Aki Pöyhönen ja Miklas Hakkarainen
OSM pronssia Aki Pöyhönen ja Miklas Hakkarainen
OSM 2017 osallistujia
OSM 2017 osallistujia
Petteri Karapuu
Petteri Karapuu
Lauri Holopainen
Lauri Holopainen
Alex Renard
Alex Renard
Laura Saarinen
Laura Saarinen
Aki Pöyhönen
Aki Pöyhönen
Miklas Hakkarainen
Miklas Hakkarainen
Petteri Forsström
Petteri Forsström
Niko Myllymäki
Niko Myllymäki
Petri Ahvonen
Petri Ahvonen
OSM palkinnot
OSM palkinnot

Opiskelijoiden biljardin 8-pallo SM kilpailun ykkönen oli toistamiseen helsinkiläinen Nico Siekkinen, joka siis uudisti viime vuoden OSM mestaruuden. Tällä kertaa Nico kukisti finaalissa turkulaisen Atte Paloniemen erin 5-3. Kolmannet sijat jakoivat Miklas Hakkarainen ja Aki Pöyhönen, molemmat tamperelaisia. OSM kilpailu pelattiin Tampereen Galaxie Centerissä 23 pelaajan kesken.

- Päällimmäisenä on tosi hyvä fiilis, täällä oli todella kovat taso ja jouduin puristamaan kaiken irti voittaakseni. Tunsin, että olin ehkä hienoinen ennakkosuosikki kisassa ja sen takia oli pikkusen paineita etukäteen, mutta lopulta kaikki meni hyvin ja olen tyytyväinen omaan peliini, sanoi onnellinen voittaja Nico Siekkinen heti finaalin jälkeen.

- Alku lähti vähän yskähdellen käyntiin, ensin niukka voitto jonka jälkeen rankka alamäki, jossa Alex rankaisi mun jokaisesta virheestä vieden ansaitusti voiton puhtaasti 5-0. Otin sen jälkeen itseäni niskasta kiinni ja vähän vauhtia loserpuolelta. Halusin kuitenkin lopettaa nää kisat voittajana, sillä nämä ovat mun viimeiset OSM kisat kun pitäisi ruveta valmistumaan, summasi Nico turnauksen kulkua. Haluan vielä kiittää loistavaa kisajohtoa ja salin olosuhteita sekä sponsoreitani Suomen Biljardimyynti Oy, Jasalste Oy sekä Cafe Vanillea, lopetti Nico tyylillä haastattelun.

OSM hopeaa saavuttanut Atte Paloniemi harmitteli finaalissa tekemiään virheitään:

- Tein pari tyhmää virhettä ja mun pelaamisen taso laski niiden takia, en saanut parasta irti. Turnauksen alku oli kamalaa ja sain heti ekassa pelissä tukkaan. Pääsin siitä kuitenkin muutaman partin siivittämänä kaivamaan voittoja aina finaaliin saakka. Olihan tämä huima parannus viime vuoteen, jossa jäin heti cupista ulos. Vielä pitää kiertää kisoja jotta saa tasaisuutta pelaamiseen, Atte puntaroi lopuksi tulevaisuuttaan biljardissa.

Kaiken kaikkiaan erittäin hyvätasoisessa opiskelijoiden SM kilpailussa nähtiin siis loistavia suorituksia etevien pelaajien toimesta. Lajin parissa aktiivisesti kilpailevia pelaajia oli mukana, kuten em. Nico Siekkinen, Aki Pöyhönen sekä muutama muu jotka käyvät kisoissa silloin tällöin. Jo vuosia sitten nuorisotalojen biljardikisoista tuttu Alex Renard oli taas lajin parissa muutamien biljardista vietettyjen välivuosien jälkeen. Alex pelasi taitavaa biljardia mutta sai tunnustaa 8 cupissa vain niukasti Aki Pöyhösen paremmakseen erin 4-5.

- Joo pari vuotta tässä on ollut hiljaiseloa biljardin suhteen, mutta nyt on taas vähän kipinää löytymässä, voisihan sitä vielä kilpailla kunnolla. Tämä OSM kisatapahtuma on ihan jees, mutta kävi vähän huono kaavio kun sain Akin heti cupissa vastaan, naureskeli Alex ottelujärjestystä.

- Oma pelaaminen oli kyllä vaihtelevaa, välillä hyvää ja välillä ei niin hyvää ja silloin kivi sattu olemaan ihan missä tahansa. Jos tässä nyt saisi treenattua, niin sitten voisi taas lähteä kiertämään kisoja, summasi Alex lopuksi.

Myös yksi rohkea naispelaaja oli mukana, tuttu liiton naisten sarjasta ja divareista, eli Laura Saarinen Hyvinkäältä. Laura aloitti turnauksen upeasti voittamalla tamperelaisen Jerkko Hietasen puhtaasti 5-0. Seuraavaksi Tampereen Galaxien kotisalilla pelannut Niko Myllymäki antoi takaisin samalla mitalla 5-1 voitolla heittäen Lauran loserpuolelle. Siellä lopullisen niitin antoi Atte Paloniemi 4-0 päätöslukemin.

- Täällä oli kiva pelata, tosin vielä kivempaa jos olisi ollut oma naisten sarja ja miksei myös rentosarja. Toivottavasti niihin saadaan jatkossa pelaajia. Mukavaa pelata täällä uusia kasvoja vastaan, naisten sarjassa ja divareissa on jo kaikki niin tuttuja. Mutta kyllä taso oli kova kun aloituspartteja tuli solkenaan.  Eka peli meni hyvin, mutta sitten tuli vastaan niin hyviä, ettei sieltä enää juuri paikkoja jäänyt, mutta voin silti tulla toistekin, hymyili positiivinen Laura kokemustaan OSM kisassa.

Opiskelijoiden Liikuntaliitosta paikan päällä oli koulutus- ja tapahtumakoordinaattori Jenny Söderman, joka keskustelujen perusteella oli tyytyväinen näkemäänsä.

- Biljardissa on aika sopivasti osallistujia, sisältöä ei tarvitse muuttaa, täällä on kaikki kohdillaan. Positiivista, että osallistujia on eri puolilta Suomea useista eri korkeakouluista. Kaikki näyttää toimivan mainiosti ja tänne on helppo tulla kun pelipaikkakin on hyvällä sijainnilla aivan rautatieaseman vieressä. Kova taso näyttää kisassa olevan, vaikka itse en olekaan lajin asiantuntija, sanoi Jenny kohteliaasti kisajärjestelyistä.

- Jatkossa voidaan ottaa ilmoittautumismenettely suoraan OLL:lle, johon opiskelijoilla on kuitenkin hyvät yhteydet. Se voisi tuoda lisää osallistujia. Samoin naisten ja rentosarjaan pitäisi yrittää keksiä keinoja pelaajien saamiseksi mukaan. Myös kansainvälisyyden lisäämiseksi esim. vaihto-oppilaiden saamiseksi mukaan voisi olla kokeilemisen arvoinen asia. Tiedotukseen tuleekin parannusta kun kisailmoitukset meillä tehdään kolmella kielellä, eli suomen lisäksi ruotsiksi ja englanniksi, pohdiskeli Jenny Söderman lopuksi biljardin OSM kisojen tulevaisuutta.

OSM biljardi SM on tosiaan nyt pelattu kaksi kertaa peräkkäin sitten 1990 luvun ja vakaa tarkoitus on jatkossa ylläpitää kilpailun perinnettä, ensi vuonna otetaan taas uudestaan. Kiitos Galaxielle loistavista olosuhteista ja kilpailun johtaja Markus Laurilalle asiantuntevasta kilpailun vetämisestä.