Kaisa MM kisan ensimmäistä pelipäivää

21.10.2016

Pasi ja Jori Narvola
Pasi ja Jori Narvola
Tuomas Komi
Tuomas Komi
Dmitrijs Jansons
Dmitrijs Jansons
Juho Nykänen
Juho Nykänen
Olga Milonovova
Olga Milonovova
Aku Nordblom
Aku Nordblom
Mika Lehtimäki
Mika Lehtimäki
Matti Vanhala
Matti Vanhala
Juha Laitila
Juha Laitila
Maailmanmestari tulee saamaan huippuhienon palkintokepin jonka on lahjoittanut pietarilainen kepintekijä Konstantin Lohno. Myös mitalit ovat erikoisia, puusta tehtyjä. Mitalit ja palkinnot toimittaa liiton yhteistyökumppani Kaiverrus Kallio Oy.
Maailmanmestari tulee saamaan huippuhienon palkintokepin jonka on lahjoittanut pietarilainen kepintekijä Konstantin Lohno. Myös mitalit ovat erikoisia, puusta tehtyjä. Mitalit ja palkinnot toimittaa liiton yhteistyökumppani Kaiverrus Kallio Oy.

Kaisa MM kilpailu on hyvässä aikataulussa etenemässä ensimmäisen päivän loppua kohden. Tapahtuman organisaattori ja kaisan lajipäällikkö Tuomas Komi on tyytyväinen kattaukseen.

- Kyllä tässä voi olla tosi tyytyväinen tilanteeseen, täällä näyttää juuri siltä kuin halusinkin. Kisa-areenat ja kisaympäristö ovat visuaalisesti todella näyttävä kokonaisuus. Kaikki on sujunut erinomaisesti. Omalta osalta ensimmäinen peli meni ihan hyvin Latvian Dmitrijs Jansonsia vastaan 60-34. Latvialainen pelasi varsin kohtuullisesti ja hienoa, että hän lopulta tuli mukaan vaikka oli jo ehtinyt peruuttanut ilmoittautumisensa. Hän on tärkeä linkki kaisan levittämiseksi Latviaan ja hän saakin täältä mukaansa uudet pallot, Komi lisäsi.

Tähän mennessä yhdestä päivän näyttävimmästä suorituksesta vastasi pyhtääläinen Juho Nykänen, joka nuiji Hyvinkään Juha Laitilan tylysti 60-0, tehden otteluun tähän mennessä kisan pisimmän 57 pisteen sarjan.

- Huikeeta tehdä avauspeliin tollanen 57 pisteen sarja, kyllä oli kiva onnistua. Siitä tulee mahtava tunne ja rauha sisimpään ja vielä kun aivan pöydän vieressä on porukkaa katsomassa, ai ai kyllä tuntui hyvältä, hekumoi Nykänen kisa-avaustaan. Toisaalta kun välineet on kunnossa ja ottelun taitotaso sattuu huippuunsa, niin silloin 60 pistettä ottelun ratkaisuun tuntuu todella pieneltä. Mutta tunnustan, että oli vähän tuuriakin jotta sain sarjan tehtyä, mutta välillä sitäkin tarvitaan, Pyhtään karhu jatkoi.

Pietarista MM kisaan saapunut naisten pyramidin nelinkertainen maailmanmestari Olga Milonovova kukisti ensimmäisessä ottelussaan turkulaisen Aku Nordblomin 60-53.

- Kaisa on tosi kiinnostava ja taktinen peli, Milonovova sanoi odottaessaan seuraavaa peliään. Kaisassa pitää miettiä paljon taktiikkaa ja siitä se eroaa eniten pyramidista. Pussitus on tietysti vaikeampaa tiukkojen pussien takia. Haluaisin tietysti voittaa kaikki ottelut, mutta ensin minun täytyy oppia enemmän. Ilmapiiri täällä on tosi mukava, Milonovova sanoi kohteliaasti lopuksi. Seuraavassa pelissä pyramidihuipulle ei kuitenkaan kunnian kukko laulanut, sillä Tampereen Mika Lehtimäki oli tyly isäntä vieden ottelun vain muutamassa minuutissa 60-0.

Kilpailussa on mukana myös yksi isä-poika parivaljakko. Lappeenrantalaiset Pasi ja Jori Narvola saivat tulikasteensa MM kisoissa. Isä Pasi kohtasi tamperelaisen Eerik Stenmanin, tulos lopulta 60-39 Pasin hyväksi. Poika Jori sen sijaan joutui tyytymään niukkaan 58-60 tappioon legendaariselle Kotkan Matti Vanhalalle. Jos Vanhalaa vastaan tekee 58 pistettä täytyy olla kova tekijä, ja etenkin, jos tekijänä on vasta 10-vuotias pelaajanalku.

- Aika siisti oli pelata, jännitti vähän enemmän kuin tavallisissa kisoissa, sanoi tosiaan vasta 10-vuotias Jori Narvola. Hyvin meni, vaikka pari virhettä teinkin ja välillä löin vääriä palloja, 58 pistettä sain kuitenkin. Minusta on mukava pelata kaikkia biljardilajeja, Jori sanoi hymyillen. Isä oli samoilla linjoilla.

- Tästä on tullut perheen yhteinen harrastus, minä olin jo lopettamassa pelaamista, mutta nyt kun Jori innostui, niin kiva taas on olla mukana. Pojasta tulee varmasti parempi kuin isästä, ennusti Pasi poikansa tulevaisuutta jo tässä vaiheessa. Jorilla päälajina taitaa olla pool, mutta kaisaa ja snookeriakin tulee pelattua, pyramidipallotkin meillä on, mutta ei pöytää. Oma peli oli vähän takkuista, mutta sain sen onneksi käännettyä. Puitteet on muuten täällä tosi hienot, kehui Pasi vielä lopuksi päivän kokemustaan kisapaikalla.