Diana Mironova uusi maailmanmestaruutensa

25.10.2015

Venäjän Diana Mironova saalisti jo viidennen maailmanmestaruutensa
Venäjän Diana Mironova saalisti jo viidennen maailmanmestaruutensa
Mironova
Mironova
Venäjän Tatiana Maximova sai MM hopeaa
Venäjän Tatiana Maximova sai MM hopeaa
Naisten finaalin tuomareina toimivat Valtteri Meronen ja Jarmo Tainio
Naisten finaalin tuomareina toimivat Valtteri Meronen ja Jarmo Tainio


Maximova
Maximova


Naisten finaali on pelattu pyramidin MM kilpailussa Holiday Club Saimaassa

Pyramidi MM kilpailu 22-25-10.2015 Holiday Club Saimaa, Lappeenranta

Naisten finaali:

Diana Mironova (RUS) – Tatiana Maximova (RUS) 5-0

Semifinaalin jo puhtaasti 5-0 voittanut Mironova lähti otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Jo 12 -vuotiaana ensimmäisen naisten sarjan maailmanmestaruuden voittanut Mironova opiskelee nykyään yliopistossa, mutta pelaa samalla täysipainoisesti biljardiammattilaisena. Mironovalla on meriittilistallaan ennen finaalia jo 4 MM kultaa ja lukuisia muita titteleitä ja mestaruuksia.

Vastustaja Tatiana Maximova on saavuttanut junioreiden maailmanmestaruuden ja Euroopan mestaruuden sekä kaksi MM hopeaa. Maximova opiskelee biljardivalmentajaksi.

Finaaliottelu oli lopulta Mironovan näytöstä Maximovan jäätyä altavastaajaksi, eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä ensimmäisestä erästä alkaen, lopputulos selvä 5-0. Näin Mironova saalisti jo viidennen maailmanmestaruutensa. Voittaja Mironova oli luonnollisesti tyytyväinen voittoonsa, mutta myös kisajärjestelyihin.

- Tämä oli yksi parhaista kilpailuista joissa olen koskaan ollut. Kaikki toimi erinomaisesti ja olosuhteet olivat kaikin puolin hyvät, Mironova kehui kisajärjestelyjä. Alussa minulla oli hieman vaikeuksia, mutta pelini parani loppua kohden ja pystyin osoittamaan osaamistani. Onneksi kisan aikana ei tullut mitään ikäviä yllätyksiä ja kaikki on mennyt rauhallisesti eteenpäin ensimmäisen pelin takkuilun jälkeen, analysoi maailmanmestari otteitaan.

Pyramidi on Mironovan ykköslaji.

- Harjoittelen joskus muita biljardilajeja, mutta pelaan turnauksissa vain pyramidia. Seuraavaksi lähden Krimin kilpailuun ja marraskuussa Tomskiin Free pyramidin MM kilpailuun.

Mironovalla on selvät suunnitelmat tulevaisuuteen.

- Aion voittaa vielä ainakin viisi maailmanmestaruutta lisää, Diana Mironova sanoi hymyillen.

Hopealle jäänyt Tatiana Maximova ei sen sijaan ollut tyytyväinen otteisiinsa.

- Olen hyvin itsekriittinen enkä voi hyväksyä tätä tasoa jolla tänään pelasin. Tämä oli kaikkein heikoin otteluni tässä turnauksessa. Tein siinä aivan liikaa virheitä. Aikaisemmat pelini menivät paremmin ja tein paljon töitä niiden eteen ja niihin olen tyytyväinen, Maximova analysoi otteitaan turnauksessa.

Myös Maximova oli tyytyväinen kisajärjestelyihin.

- Pidin kilpailun järjestelyistä ja siitä, että pelattiin suora cup alusta alkaen ja että kaikki parhaat pelaajat olivat täällä paikalla pelaamassa mestaruudesta. Pelipaikka oli hieno, samoin hotelli, puhdas ilma ja puhdasta vettä, olisipa näin aina kaikissa kilpailuissa, Maximova sanoi tyytyväisenä Holiday Club Saimaan olosuhteisiin. Olen valmentanut 10 vuotta junioreita ja aikuisiakin, mutta nyt opiskelen valmennusta lisää jotta pääsen siinä eteenpäin. Seuraavaksi menen Krimin kilpailuun ja toivottavasti saan paikan maajoukkueeseen Free pyramidin MM kilpailuun, Maximova lopetti.