Jani Uski tammikuun pelaaja

14.2.2014


Jani Uski, Biljardi-Kotkat, on valittu liiton tammikuun pelaajaksi. Tammikuun aikana Uski saavutti kaksi SM mitalia eri biljardilajeista, kaisan pari SM kultaa sekä pyramidin SM hopeaa. Lisäksi hän oli kolmas poolin mestaruussarjan osakilpailussa.

1. Olet kokenut poolpelaaja, mutta vähemmän pelannut kaisa- ja pyramidikisoissa. Mikä sai kokeilemaan muita lajeja?

- Ajan mittaan kun salilla pyörii, niin tulee pelattua myös muita lajeja ja kun Nykäsen Juho pyysi mukaan pelaamaan kaisaa ja pyristä niin lähdin.

2. Löytyykö kaisasta ja pyramidista yhtäläisyyksiä päälajiisi pooliin?

- No samalla tavalla pussituksen puolesta niissä mennään, tekniikkakin on ihan samaa.

3. Onko usean lajin kilpapelaamisesta enemmän hyötyä vai haittaa, miksi?

- Mun mielestä on paljon hyötyä kun saa vaihtelevuutta pelaamiseen. Kaisassa voi hyvin keskittyä yksittäisiin lyönteihin. Vaihtelu virkistää.

4. Minkälainen on sinun ”biljardi-ideologiasi”, esim. hauskaa ajanvietettä – tiukkaa kilpailemista – kavereiden kanssa hengailua – tavoitteellista treenaamista – ammattilaisuutta - tai jotain näiden yhdistelmiä?

- Pelailua se enemmän on, tosin olen juuri nyt menossa yksin treenaamaan. Enemmän sellaista päivä kerrallaan, toistaiseksi.

5. Mitä suunnitelmia tai tavoitteita biljardissa kevään ajalle?

- SM mitali tuli joten tavoite on sen suhteen saavutettu.  EM paikkaa mä en saanut mutta loppukausi on pelattava hyvin että EM paikkaa pääsee ensi syksyllä hakemaan. Tietysti vielä tämän kevään SM kisoista mitalit tavoitteena.