Patrik Tiihonen on valittu helmikuun pelaajaksi

7.3.2019


Jyväskyläläinen Patrik Tiihonen (ABTku) pelasi helmikuun lopulla upeasti 8 parhaan joukkoon miesten sarjassa snookerin EM kilpailussa Israelissa. Patrik pelasi snookerin pari SM kisassa parinsa Heikki Nivan kanssa SM hopeaa ja lisäksi hän sai PM hopeaa tammikuussa Ruotsissa käydystä kilpailusta.

1. EM kisoissa miesten sarjan sija 5-8 taitaa olla urasi paras saavutus vai mitä mieltä itse olet?

- Ehdottomasti uran paras saavutus. Ei pysty vertaamaan esimerkiksi SM-kultaan tai PM-hopeaan, koska kyseessä ihan eri tason kisa. Voittaja kuitenkin menee pro-tourille.

 

2. Kerro päällimmäiset tunnelmat Israelin EM kisoista?

- Vähän kaksijakoiset fiilikset, suorittaminen oli koko kaksi viikkoa aika keskinkertaista. Vaikka ihan ok suoritus niin tottakai hampaankoloon jäi, koska omalla hyvällä pelillä ois mahikset ollu vielä pidemmälle. 

 

3. Myös lähiaikojen PM ja pari SM kisoista hopeaa. Olet pitänyt hyvän ja tasaisen tason, mistä siihen löytyy selitystä?

- Syy löytyy ihan yksinkertaisesti pöydän ulkopuolisesta elämästä. Syksy oli elämäni vaikeinta aikaa ja siitä yli pääseminen kasvatti mua ihmisenä todella paljon. Kaikki henkilökohtaisen elämän stressi purkautui aina kisapöydällä ja siksi tulokset olivat syksykaudella ala-arvoisia. Nyt alkaa elämä näyttää valoisammalta ja se näkyy heti kisapöydällä. Toinen syy kehitykseen on ollut yhteistyö AuraBiljardin kanssa. Se on ollut korvaamatonta ja yhteistyömme kasvaa jatkossa vielä enemmän.

 

4. Olet kehittynyt muutamassa vuodessa jo Euroopan huipulle, mitä se on vaatinut ja mitä vaatii päästä tästä vielä eteenpäin?

- Vaatii vaan tuhansia ja tuhansia määriä toistoja ja uskoa itseensä. Silti en ole vielä lähellekään tyytyväinen, mulla on vielä tankissa annettavaa tälle pelille, vaikka kuinka paljon ja rakkaus lajia kohtaan senkuin kasvaa. Tärkeintä on muistaa nauttia joka hetkestä ja tarttua mahdollisuuksiin. Jos tästä haluaa vielä eteenpäin, niin se vaatii ehkä muuttoa muualle ja enemmän tuntimääriä, jotta rutiini kasvaa.

 

5. Minkälainen on kisaohjelmasi vuodelle 2019?

- Loppukausi toukokuun loppuun varmaan ihan kotimaan kentillä kisaamista. Jos saadaan rahotus kuntoon niin ehdottomasti haluan päästä toukokuussa Q Schooliin koittaa. WSF Champs saattaa olla vielä myös tulossa, se on vielä kysymysmerkki.