Henri Mäki on valittu tammikuun pelaajaksi

7.3.2019


Henri Mäki (TBO) voitti tammikuun alussa Oulussa 94 pelaajan Terva Cupin. Henri kuuluu myös Suomen parhaimpien pyramidin pelaajien joukkoon ja pelasi itsensä tammikuussa semifinaaliin Pyramid Master Seriesissä Helsingissä.

1. Onneksi olkoon, miltä kuulostaa olla kuukauden pelaaja?

- Kiitos, hyvältä!

2. Pelaat yleensä enemmän pyramidi kisoissa, mutta nyt tuli hieno voitto myös kaisassa. Kerro pääkohdat Terva Cupin voiton avaimista.

- Hyvä fiilis oli läpi turnauksen ja peli kulki pääosin, parissa tiukemmissa peleissä pyöri tällä kertaa meikälle. Ei ollut paineita tai odotuksia juurikaan, niin oli helppo pelata.

3. Myös pyramidi luonnistuu ja olet siinä Suomen parhaimmistoa. Kerro miten pyramidi on saanut sinut koukkuun?

- Alun perin pussituksen vaikeuden takia pelaaminen oli mielenkiintoista, sitten kun oppi lyömään myös luikkaa ja pääsi sisälle peliin, niin se vei mennessään.

4. Miten harjoittelet ja kuinka paljon eri biljardilajeja? Entä kuinka paljon käytät aikaa yleensä biljardiin?

- 90% harjoittelen pyramidia, suurimmalta osalta yksin. Vähän kaisaa, poolia ja snookeria en käytännössä ollenkaan. Tuntimäärät viikossa vaihtelee vähän liikaa, koitan kevään aikana reenata tasaisemmin. Seuraan myös aktiivisesti kisoja Venäjältä ja koitan aina oppia jotain uutta.

5. Missä asioissa biljardissa olet parhaimmillasi ja missä on eniten kehitettävää?

- Hyökkäyspeli taitaa olla se vahvuus, pystyn myös tekemään hyviä nousuja. Heikkouksia on safety, tasaisuutta pitäisi saada lisää ja koittaa olla turhautumatta huonompaan peliin.