Marraskuun pelaaja Arseni Sevastyanov

1.12.2018

Arseni Sevastyanov
Arseni Sevastyanov

Vasta 15 vuotias Arseni Sevastyanov (BK) on valittu liiton marraskuun pelaajaksi. Arseni voitti marraskuussa kaisan nuorten SM kultaa, saavutti SM hopeaa junioreiden straight poolissa, SM hopeaa pyramidin pari SM kilpailussa (yhdessä 12 vuotiaan Sasu Hietamiehen kanssa).

Lisäksi Arseni pelasi erinomaisesti kaisan Kristallikilpailussa sijoittuen neljänneksi 75 pelaajan joukossa (voitti mm. Tuomas Komin, Ville Pasasen ja Mika Starkin). Arseni on erittäin tunnollinen harjoittelija ja treenattava laji riippuu aina siitä, minkä lajin kilpailuun on valmistautumassa. Nuorukainen tykkää pelaamisesta, joka näkyy aktiivisena osallistumisena eri lajien kilpailuihin.

1. Olet pärjännyt yleisissä sarjoissa loistavasti, miltä tuntuu kohdata vanhempia huippupelaajia, ja jopa voittaa heitä?

- Minulle tuntui tosi hyvältä, kun voitin Kristallikilpailussa hallitsevan maailmanmestarin Mika Starkin, rankingkärjen Ville Pasasen ja kaisan lajipäällikön Tuomas Komin, joka voitti minut Pari-SM pyramidi kisoissa.

 

2. Onko aikuisten ja nuorten ottelut erilaisia, miten?

- Kyllä on erilaisia, koska kaikki nuoret biljardipelaajat ovat vasta aloittaneet harrastamaan biljardia ja aikuiset ovat oppineet tosi paljon aikaisemmin pelaamaan biljardia, joten minä aina joudun pelaamaan aikuisia vastaan tosi keskittyneesti ja tarkasti.

 

3. Pelaat sujuvasti eri biljardilajeja, mikä niistä on mieluisin ja miksi?

- Pelaan pyramidia, poolia, kaisaa. Niistä mieluisin on pooli, koska poolissa on enemmän kisoja. Kaisan peluu on tuonut minulle ison sponsorin, kun Mikko Oinonen, Vippipojat lähti Kristallikisojen jälkeen tukemaan. Kiitokset siitä hänelle. 

 

4. Millä tavalla harjoittelet; yksin, valmentajan kanssa, mitä lajeja, kuinka paljon?

- Tämän viimeisen vuoden minä olen treenannut poolia yksinään päivittäin kerrallaan noin 3,5-4,5 tuntia (ensin 3 tuntia harjoittelua ja lopuksi aloitusbreikkiä). Pyramidia harjoittelen useasti faijan kanssa, hän bongii minulle uusia tehtäviä noin yhdelle viikolle. Harjoittelen pyramidia noin 2-4 kertaa viikossa ja 1,5-2,5 tuntia. Tavoitteenani on saavuttaa EM-kulta, toivon saavani sen kaulaani ensi vuonna.