Syyskuun pelaaja Jesse Särkisilta, EBK

16.10.2017

Jesse Särkisilta pelasi vielä viime kaudella Finnish Pool Tourilla, mutta vaihtoi tällä kaudella kaisaan. Ahkerasti kesästä asti kaisaa harjoitellut Jesse nousi RG-voittonsa turvin kokonaislistan kärkikahinoihin.
Jesse Särkisilta pelasi vielä viime kaudella Finnish Pool Tourilla, mutta vaihtoi tällä kaudella kaisaan. Ahkerasti kesästä asti kaisaa harjoitellut Jesse nousi RG-voittonsa turvin kokonaislistan kärkikahinoihin.

Jesse Särkisilta on siirtynyt poolista kaisaan tällä kaudella ja on esiintynyt upeasti kahdessa ensimmäisessä kisassaan. Ensin Kotka openista niukka semifinaalitappio ja lopulta neljäs sija. Lisäksi kolme yli 30 pisteen sarjaa, joista paras 45 pistettä. Seuraavaksi Särkisilta nappasi kovatasoisen Espoon avointen voiton ja tehden myös kilpailun pisimmän sarjan 42 pistettä.

1. Minkälaisia mietteitä ja tuntemuksia lajinvaihdoksesta poolista kaisaan on tullut?

Lajivaihdos toi mukavaa vaihtelua ja biljardi maistuu taas. Kaisaahan olen silloin tällöin pelannut jo Biljardi Espoon (Matinkylän sali) ajoista lähtien. Kaisa on mennyt todella paljon viime vuosina eteenpäin (pallot, pöydät, MM kisat ym.). Tästä ei voi kuin nostaa hattua lajipäällikkö Tuomas Komille ja muille lajin eteen hienoa työtä tehneille!

2. Miksi vaihdoit lajia ja onko se kuinka pysyvää näin parin kisan jälkeen ajateltuna?

Pelasin poolia aika paljon vuosina 2013-2016, mutta kaudella 16-17 ei enää löytynyt samanlaista kipinää tekemiseen. En kuitenkaan missään nimessä halunnut jättää biljardia, joten tuli sitten vaihdettua kaisaan. Poolikepit eivät mene myyntiin ja ehkä joitain kisojakin tulee mahdollisesti käytyä, mutta kyllä lajinvaihdos tuntuu tällä hetkellä pidemmän aikavälin ratkaisulta.

3. Pelaat hyvällä tasolla myös golfia, löytyykö biljardista ja golfista yhtäläisyyksiä? Entä löytyykö jotain opittavaa?

Lajeissa on todella paljon yhtäläisyyksiä. Linjaaminen, rytmi, lyönnin ajoittaminen ym. tekninen puoli on hyvin saman kaltainen molemmissa lajeissa, puhumattakaan mentaalipuolesta. Hyvän lyönnin tuottama fiilis on myös molemmissa lajeissa samaan tapaan se koukuttava tekijä. Kumpikin laji saattaa hyvän jakson jälkeen palauttaa todella nopeasti pelaajan maanpinnalle ja toisaalta voi olla todella pienestä kiinni, että peli alkaakin taas luistaa.  Kyllä molemmista oppii asioita, jotka tukee myös toista lajia.

4. Mitkä ovat vahvuutesi biljardissa? Entä kehitettävät asiat?

Yleensä jaksan yrittää loppuun asti ja pystyn tekemään hyviä nousuja. Poolissa olen myös oppinut melko laajan lyöntivalikoiman. Kuten useimmat pelaajat, myös itse koen huonon ja hyvän päivän eron melko suurena. B- peliä pitäisi siis aina pyrkiä parantamaan.

5. Oletko jo miettinyt tämän kauden tavoitteita kaisassa / muissa biljardilajeissa?

Tavoite on käydä mahdollisimman paljon kaisakisoja loppukauden aikana ja nauttia pelaamisesta. En ole asettanut mitään sen kummempia tavoitteita, mutta toki jokaiseen kisaan lähdetään myös menestymään.