Aki Heiskanen on valittu liiton joulukuun pelaajaksi!

25.1.2016

Aki Heiskanen
Aki Heiskanen

Aki Heiskanen (Galaxie United) voitti joulukuussa Ritz Club HCP-Open kilpailun. Heiskasen syksy oli myös menestyksekäs, mm. 14.1. SM ja Karhu Open voitoilla.

1. Olet pysynyt pitkään Suomen poolin huipulla, miten se on mahdollista?

- Minulla on hyvät pohjat jo nuoruusvuosilta. Pelasin silloin todella paljon ja kehitin tekniikkaa. Toki vuosien varrella on kertynyt niin paljon pelattuja pelejä, että turnauskestävyys on syntynyt. Nuorempana tein myös mielikuvaharjotteita hyvästä pelistä.

 

2. Vastustajat haluavat aina epätoivoisesti voittaa juuri sinut, harmittaako kun et voi ottaa ikinä kisapelissä rennosti?

- Itse parannan yleensä peliä, kun saan kovan vastuksen. Joskus alkupeleissä kyllä sorrun liiankin rentoon pelailuun. Voi olla, että joskus vastapelureilla menee myös vähän yliyrittämiseksi minua vastaan pelatessa.

 

3. Mitä sanoisit niille nuorille, jotka haluavat sinun kaltaiseksesi biljarditaituriksi?

- Tekniikkaharjoittelu täytyy hoitaa kunnolla. Silloin kun harjoitellaan, se tehdään sataprosenttisella keskittymisellä. Vastustajien kunnioittaminen ja hyvät tavat kuuluvat itsestään selvästi biljardiin. Muistakaa kuitenkin pitää sekä pelissä että sen ulkopuolella hauskaa.

 

4. Oletko ”vanhemmiten” löytänyt uusia pelillisiä ominaisuuksia itsestäsi?

- Pelipäivät eivät ole aina samanlaisia, joskus menee paremmin ja joskus huonommin. Tämän oivaltaminen on ehkä tuonut sitä tarvittavaa rentoutta peliin, mikä edesauttaa hyvään lopputulokseen pääsemisessä. 

 

5. Mitä tähtäimiä sinulla on tulevalle kevätkaudelle?

- Yritän pelata mahdollisimman hyvän loppukauden Suomessa. Pelejä tulee olemaan tavallista vähemmän, kun uusi pieni perheenjäsen tulee ilahduttamaan elämääni.