Juho Teittinen joulukuun pelaaja

17.1.2022

Juho Teittinen. Kuva: Tatu Tainio
Juho Teittinen. Kuva: Tatu Tainio

Lappeenrannan Fouli Billiard Teamin Juho Teittinen on valittu liiton joulukuun pelaajaksi. Teittinen voitti pool juniorien 9-pallon SM kultaa. Nuorella miehellä on ollut muutenkin hieno kausi, kesällä saavutettu upeasti EM pronssimitali straight poolissa ja 10-pallon SM kultaa kotisalilla sekä uran ensimmäisessä FPT osakilpailussa kolmas sija.

1. Olet saanut hienoja tuloksia viime aikoina. Mitä asioita voisit sanoa olevan tulosten takana?

- Hienojen tulosten takana on varmaan ainakin treenaaminen, käyn pelaamassa 3-4 päivänä viikossa, noin 1,5-2 tuntia päivässä. Lähiaikoina on myös ollut sellainen fiilis, että aina kun joku kisa lähestyy, jaksaa treenata enemmän, ja sitten sen itse kisan aikana tuntuu siltä, että kaikki sujuu hyvin. En kyllä sanoisi, että tässä mitään kummempia asioita olisi. Itselle menestys vaan tulee ajan myötä.

2. Mitä mietit EM pronssimitalista ja mikä vielä jäi puuttumaan kirkkaimmasta palkinnosta?

- EM-pronssi on kyllä ehdottomasti urani paras saavutus tähän mennessä ja se tuntuu vieläkin aivan mielettömän hyvältä. Tavoitteena oli päästä 32-cupiin tai ehkä ottelun verran pidemmälle, mutta ylitin tavoitteeni hurjan paljon. Semifinaalissa jännitti tosi paljon, ja tuntui mahdottomalta selviytyä niin pitkälle. Semissä keskittyminen herpaantui pariin otteeseen ja tuli tehtyä pari helppoa virhettä, joita tekemättä olisin voinut yhtä hyvin voittaa ottelun ja ehkä jopa finaalinkin.

3. Pääsit myös poolin FPT kisassa heti kolmanneksi, miltä tuntui kohdata maan kärkipelaajia ja mitä muuta sanoisit kisasta?

- FPT kisassa ollessa tiesin kuinka kovia vastustajia tulisin kohtaamaan ja kuinka hyvin joutuisin pelaamaan päihittääkseni heidät. Itsestä tuntui rennolta ja hyvältä pelata jännityksestä huolimatta ja nautin vaan pelaamisesta, niin se näyttäisi toimivan hyvin. Maan kärkipelaajia vastaan pelatessa huomaa, miten vähän on oikeasti varaa tehdä virheitä, joten siinä ainakin oppii hyvin. Kisat sujuivat jälleen kerran todella hyvin, mutta Makkosta vastaan semissä olisi voinut paremminkin mennä. Oli kyllä hienoa pelata kovia vastaan ja kauppakeskuksen keskellä pelaaminen mielenkiintoinen kokemus.

4. Mitä kisaa tai yksittäistä peliä pitäisit tähän mennessä urasi parhaimpana ja miksi?

- Ei nyt mitään yksittäisiä pelejä muistu mieleen, mutta ehkäpä FPT:n ensimmäinen osakilpailu Vaasassa tällä kaudella, jossa sain pronssia. Se on mahdollisesti urani paras kisa, koska siellä on ainoastaan todella kovia vastustajia ja onnistuin pelaamaan suurin piirtein jokaisen pelin harvinaisen hyvin.

5. Minkälaisia ajatuksia sinulla on biljardiuran jatkosta?

- Aion ainakin treenata suhteellisen ahkerasti, jotta menestystä tulee vieläkin enemmän. Sanoisin, että nyt loppukaudella on vain tavoitteena pelata hyvin ja saada hyviä tuloksia ja oikeastaan sama tulevinakin vuosina. Jos nyt pelaisin tosi hyvin, niin voisi sitä joskus maailman huipullekin päästä ja pelaamaan ympäri maailmaa. Siihen ainakin tähdätään.