Pool EM kilpailu 2020 Tampere on peruutettu

16.3.2020

Suomen Biljardiliitto ry. yhteistyössä Euroopan Biljardiliitto EPBF:n kanssa on päättänyt pitkällisen pohdinnan jälkeen peruuttaa toukokuulle suunnitellut poolbiljardin EM-kilpailut sekä miesten ja naisten EuroTour -osakilpailut. 

Peruutuksen syynä on globaalisti vallitseva koronavirusepidemia jonka leviämisen hidastamiseksi Aluehallintovirastot ovat määränneet yli 500 hengen tilaisuuden peruttaviksi jonka lisäksi Suomen hallitus on suositellut kaikkien tapahtumien peruuttamista toukokuun loppuun asti. Päivittäisessä tilannekatsauksessamme 16.3. EPBF:n kanssa tuli selväksi että turnauksen edistäminen nykyisessä tilanteessa on mahdotonta.

 

EPBF tiedotti tänään selvittävänsä mahdollisuutta järjestää kuluvan vuoden EM-kilpailut Turkissa myöhemmin syksyllä samanaikaisesti senioreiden EM-kilpailujen yhteydesssä. Logistisesti ja aikataulullisesti turnauksen järjestäminen Suomessa myöhemmin tänä vuonna ei valitettavasti ole mahdollista mutta teemme kaikkemme kartoittaaksemme onko se mahdollista vuoden 2021 kuluessa.

 

Turnausta on valmisteltu vuodesta 2017 asti ja työn kuluminen hukkaan olisi todella harmillista. Tahdon kiittää kuitenkin tässä vaiheessa jo kaikkia turnauksen valmisteluissa mukana olleita henkilöitä ja tahoja, ennen kaikkea liiton kivijalkaa Markku Ryyttyä, Tampereen alueen apumiehiämme Antti Marjamäkeä & Tomi Keskistä, Mapon Oy:tä ja Jani Asunmaata, Taom Billiardsin Toni Ursinia sekä muita yhteistyökumppaneita jotka olivat valmiita tukemaan projektiamme. Toivon sydämestäni että pääsemme vielä tekemään yhteistyötä tulevaisuudessa tämän tai muiden projektien parissa.

 

Poolbiljardin EM ja Euro Tour kilpailujen pääyhteistyökumppani Mapon Finland Oy Jani Asunmaa:

- Valitettavasti, mutta tilanteeseen nähden ainut tapa on perua biljardin EM kisat ja Eurotour Tampereella toukokuussa 2020. Aina mennään terveys ja elämä edellä. Koronavirus on ikävä kaikille niin biljardissa kuin muillekin. Sen takia Mapon haluaa tukea suomalaista biljardia ja kantaa kortensa kekoon. On selvä, Suomen ja maailman tilanne on sekava, miten rahat riittää, mitä kaikesta seuraa jne.

- Biljardi elää ja sykkii Mapon-miehessä. Kriisejä menee ja tulee ja haluan panostaa pieneen lajiin. Olemme sopineet 3 vuoden yhteistyön jatkuvuuden Suomen Biljardiliitto ry:n kanssa. Haluan olla juuri nyt tukena, kun sitä tarvitaan.

 

Terveisin ja lisätiedot,

Tommi Lamminaho

Suomen Biljardiliitto ry.

Pääorganisaattori

EM 2020 Tampere

+35840 8295494

tommi.lamminaho@gmail.com