SBiL tiedote kilpailutoiminnasta ja koronaviruksesta

13.3.2020

Tulevan viikonlopun kilpailuja ei erikseen rajoiteta liiton puolesta, mutta osallistujien on kiinnitettävä erityistä huomiota ennaltaehkäiseviin toimiin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Vastuu on jokaisella pelaajalla itsellään ja osallistujien on huomioitava mm. hyvä käsihygienia eikä sairaana saa missään nimessä mennä kilpailupaikalle.

Lisäksi jos tulevan viikonlopun kilpailuun ilmoittautunut pelaaja haluaa vielä peruuttaa osallistumisensa, niin se on mahdollista ilman mitään sanktiota. Poisjäännistä ilmoitus kilpailun johtajalle.

Viikonlopun osalta tilanne voi muuttua, jos Suomen hallitus tai THL tiedottaa ja määrää suurempia rajoitteita. Myös kilpailun järjestävälle seuralle / pelipaikalle voi vielä tulla rajoitteita kilpailun järjestämiselle. SBIL:n hallitus päättää ensi viikolla loppukauden kilpailuista ja tapahtumista.

--------------------------

Suomen Olympiakomitea:

Harrastetoiminta

Perusterveet lapset, nuoret ja nuoret aikuiset eivät kuulu covid-19-infektion riskiryhmään. Urheiluseurojen harrastetoiminta näille kohderyhmille voi jatkua, mutta ennaltaehkäiseviin toimiin on kiinnitettävä erityistä huomiota. Jos urheilijalla, valmentajalla tai huoltajalla on lieviäkin sairauden oireita, on hänen pysyteltävä kotona.

Lisätietoa:

Suomen Olympiakomitea

https://www.olympiakomitea.fi/2020/03/12/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19