Poolin EM-kilpailut Hollannissa alkoivat

20.7.2018

Jere Virtaranta EM hopeaa 14-1 Veldhoven U17 2018
Jere Virtaranta EM hopeaa 14-1 Veldhoven U17 2018
Jere Virtaranta
Jere Virtaranta
Petri Makkonen
Petri Makkonen
Kai Keihola
Kai Keihola
Kaikki upeat kuvat jälleen Tero Kaivosen käsialaa
Kaikki upeat kuvat jälleen Tero Kaivosen käsialaa

EPBF:n 40v juhlavuoden kunniaksi Poolin EM-kilpailuissa pelaavat kaikki mahdolliset sarjat. Tämä juhlatapahtuma pidetään Hollannin Veldhovenissa ja mukana on kaiken kaikkiaan osallistujia lähes 40 eri maasta ja Suomestakin osallistujia lähes kaikissa sarjoissa. EM-kilpailut pelataan aikavälillä 19.-31.7.2018. Avauslajista (14.1) Jere Virtaranta toi Suomelle upeasti ensimmäisen EM-mitalin ja moni muukin pelasi vakuuttavasti kärkikahinoihin.

Poolin EM-kilpailut alkoivat tällä viikolla ja avauslajina pelattiin 14.1 eli Straight Poolin EM-mitaleista. Nuorimpien osanottajien eli alle 17v sarjassa Suomi menestyi upeasti Jere Virtarannan johdolla napaten kisojen avausmitalin. Virtaranta pelasi upeasti EM-hopean arvoisesti. Finaalissa Virtaranta joutui tunnustamaan Tanskan Christoffer Lentzin paremmaksi 20-75. Jere Virtaranta oli finaaliin luonnollisesti hieman pettynyt, mutta tyytyväinen kokonaisuuteen. Hopeamitali on upea saavutus.

Suomen joukkueenjohtaja Tommi Lamminahokin totesi, että oli todella pienestä kiinni etteikö Suomi olisi voinut voittaa avauslajista useampiakin mitaleita. Esimerkiksi alle 19v sarjassa kisojen ensikertalainen Aatu Suoraniemi piti Puolan Wiktor Zielinskiä pihdeissään suurimman osan 16-cupin ottelussa johtaen jo 37-65 ja 58-74. Pienestä oli kiinni, Zielinski voitti lopulta tuon ottelun ja myös mestaruuden.

Senioreissa Kai Keihola jäi vain pallon päähän EM-mitalista, kun hän kärsi karvaan tappion Alex Habolle 99-100 senioreiden 8-cupissa. Miesten sarjassa Petri Makkonen ja Jani Siekkinen olivat 16-cupissa ja varsinkin Makkosen pääsy kahdeksan parhaan joukkoon jäi niukasti vain kolmen pallon päähän 97-100. Muitakin upeita suorituksia oli kaikissa sarjoissa.

Lauantaina 21.7. jatkuu pelit 10-pallon merkeissä ja tulospalvelua voi seurata osoitteesta: https://europeanpoolchampionships.eu/draw-results/

Suomen maajoukkuetta voi seurata myös Facebookissa jonne joukkueenjohtajan Tommi Lamminahon johdolla raportoidaan aktiivisesti tapahtumia, videoita, haastatteluja.

Live Stream: http://www.kozoom.com/en/pool-billiard/