Suomen pelaajat tehokkaina Snookerin PM-kilpailun alkulohkoissa

18.1.2018Peräti kahdeksan suomalaista selvitti tiensä PM-kilpailujen alkulohkoista jatkoon 16 parhaan joukkoon. Lohkovoittajina jatkoon pelasivat Joona Koskela, Sami Karttunen, Antti Mannila ja Juha Erkinmikko. Lohkoistaan kakkosina jatkoon selvittivät Iiro Sirkiä, Timo Salovaara, Esa Kaikumaa ja Antti Tolvanen. 16-cup alkaa huomenna perjantaina klo 14:00 ja Pohjoismaiden mestari selviää lauantaina.

Oulun City Biljardissa on Snookerin PM-kilpailuja pelattu nyt kaksi päivää, varsin menestyksekkäästi kun kaksi kolmasosaa Suomen pelaajista pääsee taistelemaan vielä PM-mitaleista. Myös järjestelyiden puolesta on kilpailu edennyt mallikkaasti. Oulun oma talkooväki on tarjonnut kisajärjestäjille reilusti apukäsiä ja Suomi osoittanut jo tässä vaiheessa, että järjestelyt on huippuluokkaa. Pelipaikalla on myös käynyt runsaasti katsojia seuraamassa otteluita mikä on valtava hienoa PM-tapahtumalle ja koko Suomen biljardille. 

A-lohkosta jatkoon pelasivat puhtaalla pelillä kotikaupungin Oulun Biljardöörien Joona Koskela ja Ruotsin Belan Sharif. Herrojen keskenäinen ottelu taipui Koskelalle niukasti 3-2 ja tämä ratkaisi lopulta lohkovoiton oululaiselle.

B-lohkosta jatkoon Keravan Club Cue Actionia edustava Sami Karttunen ja Tanskan Martin Sondergaard. Karttunen hävisi avauspelinsä juuri tanskalaiselle 2-3, mutta marssi tämän jälkeen lohkovoittoon häviämättä erääkään.

C-lohkosta pelasi jatkoon alkulohkojen tehokkain pelaaja, Tanskan Daniel Kandi joka ei hävinnyt kuin yhden erän lohkovaiheessa ja senkin viimeisellä mustalla 53-56. Kandi iski mm. jo kisojen avauspäivänä pari satasen sarjaa. Kandin seuraksi lohkosta jatkoon pelasi kolmella voitolla West Coast Snookeria edustava Iiro Sirkiä.

D-lohkon paras pelaaja oli puhtaalla neljällä voitetulla pelillä Jyväskylän biljardiseuran Antti Mannila joka hävisi vain kaksi erää lohkovaiheessa. D-lohkon kakkonen oli Islannin Jónas Pór Jónasson.

E-lohkossa parasta vauhtia piti Norjan Christoffer Watts voittamalla kaikki ottelunsa. Oulun Biljardikerhon Timo Salovaara oli lohkon kakkonen häviten Wattsille vain niukasti 2-3. Helsingin Cabin Streetin Janne Hummastenniemi jäi lohkon viimeiseksi. Hän kärsi kutkuttavasti peräti kolme kontraerän tappiota mm. juuri jatkoon menneille.

F-lohkon ykkönen oli Tanskan Rune Kampe kolmella voitolla. Toinen lohkopaikka ratkesi niukasti kahden Suomen pelaajan välillä, kun sekä Tampereen Suomalaisen klubin Esa Kaikumaa että Helsingin Cabin Streetin Jere Virtarannalla oli kasassa kaksi voittoa ja sama eräsuhde. Esa Kaikumaa meni lohkosta toisena jatkoon voitettuaan keskenäisen ottelun Virtarannan kanssa 3-1.

G-lohkossa meni pelit melko paljon ristiin ja jatkoon pelasivat Ruotsin Jim Johansson ja Helsingin Ritz-Clubia edustava Antti Tolvanen. Kumpikin saalisti kolme voittoa ja jättivät niukasti kolmanneksi Turun Aurabiljardin Patrik Tiihosen. Tiihonen kärsi molemmille lohkosta jatkoon menneille todella niukat 2-3 tappiot.

H-lohkon kaksi parasta pelaajaa olivat Helsingin Cabin Streetin Juha Erkinmikko sekä Ruotsin Benjamin McCabe. Molemmilla oli kasassa kolme voittoa samalla eräsuhteella, mutta keskinäinen ottelu veti Erkinmikon lohkovoittajaksi. Tasaisessa lohkossa CSS:n Antti Silvo joutui tyytymään viidenteen sijaan.

Jatkoon menijöiden sijoitukset:
http://snooker.sbil.fi/nordic-snooker-championship-oulu/position-after-group-stage/


16-cup alkaa huomenna perjantaina 19.1.2018 kello 14:00.
 

Seuraa otteluita:
http://sbilsnooker.challonge.com/NSC18Finland/bracket

ja Live Streamit:
https://www.youtube.com/channel/UCj_NDtULD4r8FQ-1AZjyNoA/live
https://www.youtube.com/channel/UCOzPxZD6PyLXsnb4rc8gvvA/live
https://www.youtube.com/channel/UChjlxol4rZBY7OxKHPiJPBA/live

Menossa mukana:
Sokos Hotel Arina
Taom Tips
Kaiverruskallio
Johacon LKV
Weber
Suomen Biljardimyynti