Suomen miesjoukkue saavutti EM hopeaa

20.6.2013

Voittajat. Kuva:EPBF/DK
Voittajat. Kuva:EPBF/DK
Itävallan ja Suomen naisjoukkuepelaajat. Vasemmalta lukien Itävallan Sandra Baumgartner ja Jasmin Ouschan, Marika Poikkijoki ja Riikka Saaranen. Kuva: EPBF/DK
Itävallan ja Suomen naisjoukkuepelaajat. Vasemmalta lukien Itävallan Sandra Baumgartner ja Jasmin Ouschan, Marika Poikkijoki ja Riikka Saaranen. Kuva: EPBF/DK

Finaaliottelu Suomen ja Hollannin joukkueiden kesken oli äärimmäisen tasainen. Ikävä kyllä suomalaispelaajien kannalta viimeiset erät menivät hollantilaisille, joka vei EM kultaa voitoin 2-1.

Ensimmäisenä päättyi Petri Makkosen ja Huidji Seen ottelu 7-8 hollantilaisen hyväksi. Seuraavat ottelut olivat vielä viimeisiä eriä vaille ja niin vain Niels Feijen sai kahden erän eron Valtteri Virtaseen, tulos 7-9 Feijenille. Kolmannessa ottelussa Aki Heiskanen oli voittanut Nick van den Bergin 8-7.

Harmittavasti pallot pyörivät vastustajille Makkosen ja Virtasen otteluissa, mutta sellaista se välillä on.
- Harmittaa suuresti niin kovan taistelun jälkeen. Tuntuisi helpommalta jos luvut olisivat olleet selvemmät. Hopea varmaan kirkastuu kun vähän aikaa kuluu, kommentoi Valtteri Virtanen tuoreeltaan ottelun päätyttyä.

Ruotsin naiset voittivat EM kultaa kukistamalla Bulgarian 2-0. Miehissä pronssimitalit Venäjälle ja Iso-Britannalle. Naisten EM pronssimitalit Puolaan ja Itävaltaan.

Onnittelut Suomen joukkueen pelaajille EM hopeasta sekä Marikalle ja Jounille heidän aikaisemmista mitaleistaan.

EM joukkuehopea kohensi Suomen kokonaissaldoa EM kilpailuista. Marika Poikkijoki otti hienosti kaksi hopeamitalia, samoin Jouni Tähti kaksi pronssimitalia. Suomi oli mitalitaulukon 9:s viidellä mitalilla, ykkösenä Hollanti joka sai 3 kultaa ja 4 hopeaa, toisena Puola 2 kultaa, 2 hopeaa ja 4 pronssia sekä kolmantena Itävalta 2 kultaa ja 4 pronssia. Suomi osoitti jälleen kerran kuuluvansa Euroopan kärkimaihin.

Suomen naiset kohtasivat Itävallan joukkuekilpailussa. Riikka Saaranen pelasi Baumgartneria vastaan joka päättyi itävaltalaisen hyväksi 7-3. Ouschan johti Poikkijokea jo 3-1 kun ottelu sai tutun käänteen Ouschanin ryhtyessä hermoilemaan, sillä Poikkijoki on osoittautunut itävaltalaisen painajaiseksi viimeisimmissä ottteluissa ja niin oli käymässä nytkin. Poikkijoki painosti kovasti ja nousi aina 5-5 tilanteeseen saakka. Ratkaisuerässä Poikkijoki epäonnistui turvalyönnissä, siitä Ouschan korjasi potin ja koko ottelun Itävallalle.