Kasipallo sai kyytiä nuorisotalokisoissa

19.6.2013Satakunta nuorta ja muutama kymmen nuoriso-ohjaajaa oli Tampereen Galaxie Centerissä pelaamassa nuorisotalojen 8-pallo SM kilpailua. Kisa koostui taas tuttuun tapaan kolmesta eri sarjasta; ikäluokat 1995, 1998 ja tyttöpelaajista. Kisa pelataan joukkueena jossa kussakin vähintään kolme pelaajaa. Tällä kertaa parhaimmat pelurit tulivat -95 sarjan osalta Vantaan Myyrmäen Arkin monitoimitilalta, -98 sarjan voitti Turun Lausteen nuorisotila ja tyttöjen sarjan Espoon Nöykkiön nuorisotila.

Nuoret antoivat palloille kyytiä hyvässä vauhdissa. Ottelut pelattiin kahteen voittoon, joka riitti hyvin ottelun voittajan saamiseksi selville. Mukana oli taas useita aikaisemminkin kisoissa mukana olleita ja ilahduttavasti etenkin nuorempien sarjassa kokonaan uusia kasvoja.

Itse kisatapahtuma meni jälleen juohevasti kilpailun johtajan tahtipuikkoa heiluttaneen Markus Laurilan johdolla. Alkulohkojen jälkeen jyvät alkoivat erottua akanoista. Vanhempien sarjassa lohko-otteluissa erottuivat edukseen mm. Tampereen Multisillan joukkue joka kukisti kaikki vastustajansa. Samoin teki hyvään vireeseen yltänyt Vantaan Martinlaakson joukkue. Myös Turun Lauste ja Helsingin Haaga-Kaarelan kakkosjoukkue veivät oman lohkonsa puhtaalla pelillä. Näiden mainittujen joukkueiden lisäksi tiensä 8 cupiin raivasi Espoon Soukka, nuorisotila Antero Ylöjärveltä, Monitoimitila Arkki Vantaalta sekä Auran nuorisotila. Suurin yllätys nähtiin Multisillan pelaajien jäätyessä Soukan käsittelyssä, selkeä tulos 3-0 ja kilpailun ainoa tamperelaisjoukkue sai lähteä kotimatkalle, joka oli heidän onnekseen lyhyt. Soukan lisäksi neljän parhaan joukkoon selvisivät Martinlaakso, Haaga-Kaarela sekä Arkki.

Semifinaalit olivat tasaisia ja pelit olisivat voineet päättyä miten vain. Parhaiten kuitenkin pelasivat vantaalaisjoukkueet Martinlaakso ja Arkki, jotka siis saivat koetella naapurikaupunginosien hegemoniataistelua nuorisotalo SM finaalissa. Tiukkojen käänteiden jälkeen Arkin pelaajat saivat tuuletella voiton merkiksi. Voittojoukkueen aseena oli tasaisuus.

Nuorempien 1995 sarjassa voittajajoukkue Lauste oli sekä taktisesti että teknisesti edellä muita, mutta antoi taas tasoitusta muita nuoremmilla pelaajilla. Lausteen nuorin pelaaja oli vasta 11-vuotias mutta pelasi erinomaista ja järkevää peliä. Ja mikä hienointa hän ymmärsi ja osasi pelata seiftiä silloin kun sen paikka oli. Tosin finaali ei ollut kirkossa kuulutettu ennen kuin vasta kolmannen peliparin viimeisillä palloilla kun kahdesta jo päättyneestä ottelusta tilanne oli 1-1. Niin vain viimeiset pallot Lausteen pelaaja sai pussitettua ja mestaruus meni Turkuun. Hopeaa Lempäälän Snadi Nuorisotalon joukkueelle ja pronssimitalit Espoon Nöykkiön ykkös- ja kakkosjoukkueille.

Tyttöjoukkueitakin oli mukavasti neljä, joten heidän kesken saatiin pelata ensin alkulohko-ottelut kaikki kaikkia vastaan periaatteella. Tämän jälkeen oli vielä vuorossa finaaliottelu, sillä nyt piti ratkaista joukkue kevään PM kilpailuihin Tanskaan. Panosta siis oli. Alkulohko oli tasainen jossa pelattiin paljon ristiin, sillä kolme joukkuetta voitti kaksi ja hävisi yhden ottelun. Ainoastaan Kuhmoisten tytöt joutuivat kotimatkalle ilman otteluvoittoa. Erävoittojen ja tappioiden erotus siis ratkaisi ja yhden erän takia Nokian joukkue jäi finaalin ulkopuolelle. Ratkaisuottelu siis espoolaisten Soukan ja Nöykkiön kesken. Tässäkin finaalissa mentiin tasatahtia ja viimeinen enää käynnissä oleva ottelu päättyi kimeään kirkaisuun, kun Nöykkiön pelaaja pussitti kasin ratkaisun merkiksi.