Biljardikausi 2021-2022

30.6.2021

Uusi biljardikausi on taas ovella kunhan kesä saadaan vietettyä. Toivottavasti uusi kilpailukausi saadaan aloitettua suunnitelmien mukaisesti. Kaikkien kilpailutoimintaan osallistuvien pitää silti huolehtia edelleen kaikista tarvittavista toimista viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Liitto informoi tarkemmin mahdollisista koronarajoituksista ja muista kilpailutoimintaan liittyvistä ohjeista elokuussa ennen kilpailujen alkua. Mikäli liiton jäsenseurat / seurojen jäsenet järjestävät tai osallistuvat kesän aikana muihin biljardikilpailuihin tai -tapahtumiin, on muistettava noudattaa kaikkia Suomen viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä.

KILPAILULISENSSIT PELAAJAT

kilpailulisenssit kaudelle 2021-2022 ovat hankittavissa www.suomisport.fi palvelusta 1.7.2021 alkaen.

KILPAILULISENSSIT SEURAKÄYTTÄJÄT

Pelaaja ostavat yleensä itse lisenssit, mutta myös seuran edustajalla on mahdollisuus ostaa oman seuran jäsenille kilpailulisenssejä. Tämä vaatii seuran edustajan rekisteröintiä Suomisport palveluun seurakäyttäjäksi. Jos olet kiinnostunut seurakäyttäjyydestä, ota yhteyttä liiton toimistoon elokuusta alkaen, niin laitetaan asia kuntoon.

Kilpailulisenssien hinnat ovat samat kuin olivat edellisellä kaudella, katso tarkemmin täältä https://www.sbil.fi/liitto/lisenssit/

---

LISENSSIHYVITYKSET KAUDELTA 2020-2021

Liiton hallitus on päättänyt, että lisenssihyvitystä voidaan maksaa, mikäli kausilisenssin maksanut pelaaja on pelannut kauden 2020-2021 aikana enintään kaksi kilpailua. Jos on pelannut vain 2 kilpailua, hyvitys on 1/3 kausilisenssin hinnasta (esim. miehet 20 euroa, naiset ja juniorit 10 euroa), jos on pelannut vain 1 kilpailun, hyvitys on 2/3 (miehet 40 euroa, naiset ja juniorit 20 euroa), jos ei ole pelannut yhtään kilpailua, maksetaan täysi hyvitys maksetun lisenssin hinnasta (miehet 60 euroa, naiset ja juniorit 30 euroa). Myös jos on maksanut jonkun muun lisenssimaksun, eikä ole yhtään kilpailua pelannut, se maksetaan täysimääräisenä takaisin.

Pelaajan tulee ilmoittaa liitolle, haluaako lisenssimaksusta hyvitystä ja millä summalla (ilmoittamalla käytyjen kilpailuiden määrä). Samassa yhteydessä pitää ilmoittaa tilinumero, johon hyvitys maksetaan. Koska lisenssit hankitaan Suomisportista, siellä ei ole mahdollista antaa lisenssistä hyvitystä automaattisesti, vaan tämä hyvitys pitää tosiaan maksaa pelaajalle takaisin erikseen. Liiton toimisto on kiinni heinäkuun ajan, joten hyvityksiä maksetaan elokuusta alkaen.

Myös seura voi hakea lisenssihyvityksiä liitolta oman seuran pelaajien puolesta, kun tekee sen kootusti kaikkien pelaajien osalta.

---

KILPAILUKALENTERIT

Kaikkien lajien kilpailukalenterit löytyvät osoitteesta https://www.sbil.fi/liitto/kilpailutoiminta/kilpailukalenterit/

Ensimmäiset kilpailut alkavat jo elokuun alussa. Kilpailukalentereihin saattaa tulla vielä muutoksia, katso aina viimeisin tieto lajin omalta nettisivulta.

---

KILPAILUOHJEKIRJAT

Lajien kilpailuohjekirjat päivitetään kesän / alkusyksyn aikana ennen kilpailuiden alkamista.

---

SBIL INTERNETSIVUSTOT

Liiton nettisivulta www.sbil.fi löytyy kaikki tarvittava tieto kilpailutoiminnasta ennen kauden alkamista, katso tarkemmin kunkin lajin kohdalta.

Katso myös www.biljardisuomi.fi sivustolta viimeisimmät uutiset.

www.biljardi.org sivustolta löytyy kaikki tulokset.

---

BILJARDILEHTI

Biljardilehden numero 1-2/2021 ilmestyy heinäkuun alussa.

---

TÄHTISEURA

Suomen Olympiakomitea järjestää Tähtiseura -seminaarin 2-3.10.2021 Helsingissä. Tähtiseura -konsepti on luotu suomalaisten urheiluseurojen kehittämiseksi aikaisemman Nuori Suomi kokonaisuuden perustalle, mutta nyt konsepti on tehty koskemaan lasten ja nuorten lisäksi myös aikuisia ja huippu-urheilua.

Biljardiliitto voi tukea seminaariin osallistuvia liiton seuroja. Sitä ennen seuran pitää miettiä onko sillä mahdollisuuksia toteuttaa konseptia. Mikäli aihe kiinnostaa kannattaakin tutustua Tähtiseura -konseptiin kesän aikana. Ota yhteyttä liittoon heti elokuussa, mikäli olet kiinnostunut.

Katso täältä Tähtiseura -seminaarin ohjelma:

https://www.olympiakomitea.fi/uploads/2021/06/8c552be8-ohjelma_tahtiseurapaivat2021.pdf

Täältä löydät lisätietoa Tähtiseura -konseptista:

https://www.olympiakomitea.fi/seuratoiminta/tahtiseurat-seurojen-laatuohjelma/

---

SM-FINAALIT

biljardilajien yhteinen SM-finaalitapahtuma järjestetään 3-4.12.2021 Tapulikaupungin Liikuntakeskuksessa Helsingissä. Tapahtumassa on mukana myös maailmankuulu Florian Kohler ja hänen upea trick shot show. Katso lisää ja varaa oma paikkasi tapahtumaan http://sm.sbil.fi/

---

Liiton toimisto on kiinni 1-31.7.2021.

Mukavaa kesää!