Ville Pasanen marraskuun pelaaja

20.12.2023

Helsingin Biljardikerhon Ville Pasanen on valittu liiton marraskuun pelaajaksi. Pasanen voitti ensin kaisan Kultakello kilpailun sekä heti kohta perään saman lajin Kristallikilpailun. Pasanen on urallaan ehtinyt voittaa useita Suomen mestaruuksia niin snookerissa (5) kuin kaisassa (3). Lisäksi Pasasta tituleerataan yhdeksi Suomen kaikkien aikojen yleispelaajaksi, joka osaa pelata mitä tahansa biljardilajia huipputasolla.

 

1. Mitä ajatuksia sinulle herää kun mietit aikaisempien vuosien kisavoittoja ja meriittejäsi, mm. 5 -kertainen snookerin Suomen mestaruus ja kolmesti voitettu kaisan SM kulta?

- Hienoja muistoja. Kiva että aikoinaan kurinalainen harjoittelu on kantanut hedelmää kansallisella tasolla.

 

2. Olet monen mielestä Suomen parhaita ns. allround pelaajia, mitä mieltä olet siitä ja mistä kyky pelata eri lajeja huipulla johtuu?

- Tänä päivänä on monia minua parempia ns. allround pelaajia, mutta olen ylpeä, jos olen kyseisessä keskustelussa mukana. Aikoinaan kiinnostuin muistakin biljardimuodoista kuin snooker. Tässä oli Jesse Poikolaisella vahva vaikutus. Ritz biljardissa oli/on vahva poolkulttuuri ja taso oli todella kova. Oli kiva välillä "kiusata" parempiaan. Suosittelen kaikille kokeilua eri pelimuotojen parissa. Jos kuitenkin tavoitteet ovat korkealla jossain tietyssä lajissa, keskity enimmäkseen sen harjoitteluun.

 

3. Miten päädyit aikoinaan harrastamaan juuri biljardia ja mitä se on sinulle antanut?

- Aki ja Kare Kauppinen perustivat Oulunkylään Snooker Centerin. Kaverini pyysivät minua mukaansa paikkaan ja menin, tietämättä mitä snooker on. Ensimmäisellä kerralla katselin vuoden 1989 mm-kisoja videolta. Olin koukussa. Sen jälkeen menikin miltei kaikki vapaa-aika lajin parissa. Myöhemmin siirtyminen Ritz biljardiin ja Jesse Poikolaisen "huostaan". Aki, Kare ja Jesse ovatkin olleet ne suurimmat vaikuttajat, mitä tulee minun biljardin pelaamiseeni. Olen heille paljosta velkaa. Biljardi on antanut minulle todella paljon. Olen saanut matkustella ja kilpailla korkealla tasolla, mutta ennen kaikkea olen saanut elämän mittaisia ystävyyssuhteita. Tästä lämmin kiitos kaikille.

 

4. Tämä oli ensimmäinen Kultakello kilpailun voittosi, mitä itse Kultakello kilpailu ja nyt myös sen voitto merkitsee sinulle?

- Kultakello ja sen voittaminen merkitsivät paljon. Oli jo todella monta yritystä takana ja alkoi usko loppumaan. Parin viimeisen vuoden aikana en enää ottanut paineita kisan voittamisesta. Pelataan ja katsotaan mihin riittää ja tulihan se sieltä!

 

5. Mitä ajattelet biljardiurasi jatkosta, lyhyellä tähtäimellä kuluva kausi ja pidemmällä perspektiivillä vaikka seuraavat viisi vuotta?

- Pyritään nauttimaan pelaamisesta. Tämä pätee tähän sekä tuleviin kausiin. Moikataan kun nähdään.