SBiL kilpailuiden palkintorahat ja verotus

3.4.2024

Biljardiliittoon on tullut muutama kysely pelaajilta, jotka ovat saaneet palkintorahoja liiton kilpailuista koskien sitä, onko esitäytetyissä veroehdotuksissa otettu huomioon myös vähennykset, jotka on tehty palkintolomakkeisiin ja jotka on liiton puolesta ilmoitettu Tulorekisteriin. Veroehdotuksissa kyllä on näkyvissä saadut rahapalkinnot (Tulorekisteriin ilmoitetut yli 100 euron palkinnot yhteensä).

Liiton toimistolta otettiin yhteyttä veroviranomaiseen ja sieltä saadun vastauksen mukaan vähennykset on kyllä otettu huomioon. Sen voi todeta laskemalla vähennykset yhteensä ja tämän myös veroviranomainen pistokokein totesi (veroviranomainen teki 6 kpl satunnaisia otantoja eri henkilöille, jotka ovat saaneet liiton maksamia palkintomaksuja). Ongelmana kylläkin todettiin, että veroehdotuksessa ei ole suoraan olemassa omaa riviä näkyvissä palkinnoista tehdyistä vähennyksistä. Tämän rivin lisäämistä liitto pyysi jatkossa veroehdotukseen, mutta nähtäväksi jää saadaanko sitä toteutettua. Tämähän ei koske vain biljardia, vaan kaikkia urheilulajeja, joissa palkintorahoja maksetaan ja joista tehdään Tulorekisteri-ilmoitukset.

Jos kuitenkin epäilee, että omassa veroehdotuksessa on puutteita tai virheitä palkintorahojen / vähennysten osalta, niin kannattaa ottaa yhteyttä suoraan veroviranomaiseen ja/tai tehdä korjaus Omaverossa. Veroviranomainen sanoi myös, että tarvittaessa voi tehdä korjausilmoituksen lomakkeella 50A https://www.vero.fi/contentassets/23a6d90331ae408e84959d44a99dc45d/50a_3023v23_ws.pdf

Veroviranomainen myös totesi, että Biljardiliiton nykyinen toimintatapa palkintojen maksuista ja niistä tehtävistä Tulorekisteri-ilmoituksista on hyvä ja toimiva.

Ota tarvittaessa yhteyttä liiton toimistoon, mikäli ilmenee kysyttävää tästä tai jostain muusta liiton toimintaan liittyvästä.

Oikein mukavaa kevätkautta!



Terveisin

Markku Ryytty

Toiminnanjohtaja

0400638706


Suomen Biljardiliitto ry

Valimotie 10

00380 Helsinki

www.sbil.fi