SBIL ei seuraa WCBS:n linjausta jossa venäläiset ja valko-venäläiset saavat edustaa neutraalin lipun alla

29.8.2022

Biljardimaailman kattojärjestö WCBS koostuu kolmesta suuresta järjestöstä IBSF, UMB ja WPA ja he ovat kesän tiedotteessa ilmoittaneet, että venäläiset ja valko-venäläiset urheilijat voivat kilpailla neutraalin lipun alla. SBIL ei aio seurata tätä vaan noudattaa samaa linjaa kuin aikaisemminkin - IntSt pelaajat jotka ovat Venäjän tai Valko-Venäjän kansalaisia, eivät saa osallistua Suomessa järjestettäviin kilpailuihin.

Suomen Biljardiliitto tukee edelleen Olympiakomitean kannanottoa ja pyrkii toiminnassaan noudattamaan sen sisältöä. Myös SBIL tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

Suomen Olympiakomitea pitää päivittyvää tilannekuvaa ja kannanottoa Venäjän toimien vaikutuksesta urheiluun: https://www.olympiakomitea.fi/2022/02/28/paivittyva-tilannekuva-venajan-hyokkayksen-vaikutuksesta-urheiluun/

Tiedotteessa OK mainitsee, että kansainväliset lajiliitot päättävät kunkin lajin kohdalla, miten lajit suhtautuvat venäläisiin ja valko-venäläisiin urheilijoihin jotka eivät edusta maataan vaan edustavat kilpailuissa neutraalin lipun alla.

SBIL:n kanta on jyrkempi kuin WCBS:n kanta. SBIL ei salli venäläisten ja valko-venäläisten pelaajien osallistua (=IntSt pelaajien) Suomen kilpailuihin edes neutraalin lipun alla.