Patrik Tiihonen joulukuun pelaaja

10.1.2024

Turkulainen Patrik Tiihonen on valittu liiton joulukuun pelaajaksi. AuraBiljardi Turku seuraa edustava Tiihonen oli oivalla pelipäällä loppuvuodesta ollen ykkönen kahdessa peräkkäisessä snookerin mestaruussarjan kilpailussa. Tiihonen on ollut myös lähes kaikissa snookerin mestiskilpailuissa neljän parhaan joukossa viimeisen parin vuoden ajalta.

 

1. Olet pystynyt pitämään pelitasosi korkealla ja tasaisena pitkään, mikä on resepti tämän takana?

- Kova harjoittelu ja keskittyminen omaan prosessiin. Tein viime kesänä tekniikkamuutoksen kuukauden päivät, jolloin painoin 10 000 toistoa. Muutin myös harjoitteluani. Nämä vieneet peliäni eteenpäin. 

2. Snooker on erittäin vaativa laji ja yksittäinen ottelu saattaa kestää useamman tunnin, miten valmistaudut otteluun / turnaukseen?

 - Turnauksiin valmistaudun omalla projektilla, harjoittelujakso ja siihen päälle henkisen ja fyysisen puolen harjoittelu. Snookerissa henkinen ja fyysinen puoli ovat todella tärkeitä, pelipäivät ovat pitkiä ja energiataso on pystyttävä pitämään hyvänä.

3. Olit jo nuorena lahjakas snookeristi, mutta missä lajiasioissa olet kehittynyt erityisesti pari viime vuoden aikana ja miksi?

 - Itse en koe, että olen kehittynyt viime vuosina, vaan vasta tällä kaudella olen saanut peliäni eteenpäin. Erityisesti kisapelaaminen on parantunut ja valmistautuminen kisoihin on nykyään laadukkaampaa.

4. Olet myös jo kokenut kansainvälisten kisojen kävijä, mitä unelmia sinulla on kansainvälisistä peleistä tulevaisuudessa?

 - Yritän kiertää vuoden aikana aina pari kansainvälistä kisaa. Vielä toistaiseksi on menty kokemusta hakiessa mutta minun nykypelin tasolla en yllättyisi yhtään, jos jackpot napsahtaisi jossain kisassa. Pitää osata olla kärsivällinen ja uskoa itseensä. 

5. Entä minkä ottelun tai kohokohdan snookerurallasi nostaisit muistoissasi kärkeen, miksi?

 - Ensimmäinen maksimibreikki on hetki, jota ei ikinä unohda. Se tuo vieläkin kylmiä väreitä, kun muistelee niitä tiettyjä lyöntejä. Mitään tiettyä ottelua ei jää mieleen. Voin vastata sitten uudelleen, kun pelaan jonkun ison kansainvälisen kisan finaalissa...

Patrik Tiihonen snooker mestaruussarjan RG4 kilpailussa joulukuussa 2023. Kuva: Tero Halttunen.
Patrik Tiihonen snooker mestaruussarjan RG4 kisan voitto joulukuussa 2023. Kuva: Timo Hyvärinen.